03 Mayıs 2009, Pazar 09:02:58

Yılda 10-15 Uçak Kaldırılacak

Hac ve umre organizasyonlarında yer alan adayların Elazığ’dan uğurlanması kararı Elazığ Müftülüğü’nce memnuniyetle karşılandı.
  • ferit melenden sonra yaklasmasi en tehlikeli havalani bence elazig.
  • çok sevindim elazığ havaalanının faaliyete geçmesine, sefer sayısının artması dilerim.
  • inşallah elazığ için hayırlı olur. bende elazığlıyım inşallah havaalanımız dahada büyür ve diğer ülkelrede uçuşlar başla..
  • selametle gidin gelin inşallah, allah bize de nasip etsin

İl Müftüsü Ömer Kocaoğul, hac ve umre organizasyonlarında yılda 10-15 uçak kaldırılacağını belirterek, “Bu yıl haziran ayında ve ağustos ayında başlayacak Ramazan ayında umre ziyaretleri için gerekli yolcu sayısını bulmamız durumunda ilk uçakları kutsal topraklara uğurlayacağız” dedi.

Elazığ’daki hacı adaylarını Diyarbakır’a gönderdiklerini, hacı adaylarının burada İhram giydiğini, bunun da 3-5 saat arasında bir zaman kaybına yol açtığını, kış aylarında yapılan bu giyim işinde hacı adaylarının hastalandığını belirten Kocaoğul, “Diyanet İşleri Başkanlığımızın yaptığı toplantıda Gümrük Müsteşarlığı ve Maliye Müsteşarlığı ile diğer ilgili müsteşarlıkların aldığı kararla bu yıldan itibaren hacı adaylarını ilimizden kutsal yolculuklarına uğurlayacağız. Tabii ki alınan bu karar ilimiz adına büyük önem taşıyor. Sadece ilimiz adına değil, Bingöl, Malatya, Tunceli illeri adına da önem taşıyor. Çünkü Diyarbakır Havaalanı’ndan hacıların kutsal topraklara gönderilmesi sırasında büyük sıkıntılar yaşanıyordu. Şimdi bu sıkıntılar azalacak. Biz buradan hacca göndereceğimiz adaylara her türlü imkânı hazırlamaya başlayacağız. Onların büyük bir rahatlık içinde kutsal topraklara gitmelerine gerekli zemini hazırlayacağız” dedi.

Kocaoğul, Elazığ Havaalanı’ndan sadece hac turları düzenlemeyeceklerini, her seferinde 160 yolcu bulunması durumunda umre ziyaretleri de düzenleyebileceklerini kaydederek, “Bu yıl bu alanda bir çalışmamız olacak. Eğer gerekli yolcu sayısını bulursak, haziran ayında umre ziyareti için ilk uçağı kaldırmayı planlıyoruz. Ağustos ayında başlayacak Ramazan ayı içinde ve sonrasında da umre ziyareti için planlama yapacağız “ ifadelerine yer verdi.

Yılda 10-15 Uçak Kaldırılacak

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
ferit melenden sonra yaklasmasi en tehlikeli havalani bence elazig.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
çok sevindim elazığ havaalanının faaliyete geçmesine, sefer sayısının artması dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
inşallah elazığ için hayırlı olur. bende elazığlıyım inşallah havaalanımız dahada büyür ve diğer ülkelrede uçuşlar başla..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
selametle gidin gelin inşallah, allah bize de nasip etsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000