08 Nisan 2010, Perşembe 16:47:20

YIL SONUNDA BİRLEŞECEKLER

İngiliz British Airways (BA) ve İspanyol Iberia Airways birleşme kararı aldılar.
  • Bu iki havayolu şirketinin birleşmesi tamamen maliyetleri indirmek daha karlı hale gelmek. British airway zaten zarar ediyor ve bu zarar artarak devam ediyor. Grevler zaten kökten zarar.. Iberia da öyle kar eden bir şirket değil.. Artık avrupada birleşmeler aratarak devam edecek rakip olmaktansa fiat kırmaktan sadece çıkan sonuç zarar birleşerek operasyon maliyetlerini düşürmek.. Ama grev olduğu sürece iflas ve birleşmeler olacaktır sıkça..
  • haber nereee THY nere ? bu iki şirket THY'yi geçmek veya ezmek için mi birleşiyor ki yorumda direkt THY...... Allah akıl fikir ihsan eylesin ne diyeyim....
  • Bu birlesme dahi THYnin onunu kesmeye yetmez. THY 2023 yili itibariyle Lufthansadan sonra Avrupanin en buyuk ikinci havayolu olacaktir. Hangi iktidar gelirse gelsin hangi gorusten yonetici basta olursa olsun THY artik nu hedeften kopmaz. Sayin Basbakan ve ulastirma bakani, bu hedefe ulasmak icin lutfen su istanbulumuza 60 milyon kapasiteli yuzde 80 transit isi icin kullanilacak 3. havalimanini yapalim. Buna oncelik verelim, bu isten Turkiye cok kazancli cikacak.
BA Genel Müdürü Willie Walsh ve Iberia Genel Müdürü Antonio Vazquez, 2010 yılı sonuna kadar birleşmenin bitirilmesi için çalıştıklarını açıkladılar.

Birleşme ile 408 uçaklık bir filo, 200'ün üzerinde uçuş noktası ve toplam 58 Milyonluk yolcu kapasitesi oluşacağı bildiriliyor.

2009 yılını, yaşanan iktisadi krizin etkisi ile Iberia 273 Milyon Euro, BA 460 Milyon Euro’luk zararla kapatmışlardı.
YIL SONUNDA BİRLEŞECEKLER

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Bu iki havayolu şirketinin birleşmesi tamamen maliyetleri indirmek daha karlı hale gelmek. British airway zaten zarar ediyor ve bu zarar artarak devam ediyor. Grevler zaten kökten zarar.. Iberia da öyle kar eden bir şirket değil.. Artık avrupada birleşmeler aratarak devam edecek rakip olmaktansa fiat kırmaktan sadece çıkan sonuç zarar birleşerek operasyon maliyetlerini düşürmek.. Ama grev olduğu sürece iflas ve birleşmeler olacaktır sıkça..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
haber nereee THY nere ? bu iki şirket THY'yi geçmek veya ezmek için mi birleşiyor ki yorumda direkt THY...... Allah akıl fikir ihsan eylesin ne diyeyim....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu birlesme dahi THYnin onunu kesmeye yetmez. THY 2023 yili itibariyle Lufthansadan sonra Avrupanin en buyuk ikinci havayolu olacaktir. Hangi iktidar gelirse gelsin hangi gorusten yonetici basta olursa olsun THY artik nu hedeften kopmaz. Sayin Basbakan ve ulastirma bakani, bu hedefe ulasmak icin lutfen su istanbulumuza 60 milyon kapasiteli yuzde 80 transit isi icin kullanilacak 3. havalimanini yapalim. Buna oncelik verelim, bu isten Turkiye cok kazancli cikacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000