19 Şubat 2013, Salı 08:21:55

YETKİ SEYAHAT ACENTELERİNDEN ALINDI

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Seyahatleri ile ilgili yönetmenlikte değişikliğe giderek, özellikle seyahat acenteleri için önemli şartları uygulamaya koydu...
  • seyahat acentalarından tamamen alınmalı,Umre,Hac organize ediyoruz diyen acentalar adayları hava limanlarında bırakıyorlar adaylar şirketi arıyor,Türsab'ı arıyor yanıt veren yok,acenta sahibine ulaşılıyor baba yatta wsky yudumluyor yanında hatunlar veya baba kıbrısda kumarda,adayların parasını yiyor bunları yazdım diye kimse eleştirmesin lütfen en son ki umre yolcularını İzmir hava alanında bırakıldığını kimse unutmasında(bu sitede yayınlandı),Umre-Hac organizasyonu Diyanet İşleri Başkanlığı yapmalı,acentacılar bildikleri işi yapmalı,yerli yabancı turistlerin seyahatlarını organize etmeli,yeni Kültür ve Türizm Bakanımız Sn Ömer Çelik Bey bu konuda gerekli işlemleri yapmalı eskiler gibi göz yummamalı Umre veya Hac adayları AHL mahsur kaldığı günleri unutmayalım,bir tane Türsab yetkilisi ilgilenmedi sonradan öğrendikki meğerse Türsab içinde Hac komitesi varmış,AHL de tüm adaylara esnaf olarak bizler yardımcı olduk
  • Diyanet Başkanlığının Hac ve Umre ziaretleri planlama ve icrasına alıştırıldık, şimdi tam yetki ve sektöre tam müdahalesi ile karşı karşıyamıyız? Diyanet Başkanlığının görevi turlar düzenlemek ve yönetmekmidir? Yarın, iyice palazlanıp, ABD turu da düzenleyecekmidir? Turda görev alacak din görevlisinin seçiminden öteye gitmemelidir. Turizm Bakanlığı ne iş yapar bu ülkede? Turcunun ruhsatı, izni kimin elindedir?
  • On bin dollar parasi olupta bunun uc bin dolarini hac ve umre'ye harciyanlarin buyuk sikinti cekmesi cayizdir.
  • son derece uygun olması gereken kurallardır bunlar gerçi son yıllarda öyle özel seyahat acentesı ile gidip de mağdur olan yoktur sanırım herkes kendisine çeki düzen getirdi kimse mağdur olmadı.. bir işi ya kuralları ile doğru düzgün yapacaksın ya da yapamayacaksın yapmayacaksın o kadar..
  • Zaten en büyük eksiğimiz de bu konuda yasal düzenleme yapılmasıydı? Bütçesi 4-5 bakanlığın toplam bütçesinden de fazla olan başkanlığın ne de önemli işleri varmış vay arkadaş. Bu arada biliyormusunuz Sağlık Bakanlığının bütçesi 2,49 milyon Tl, Diyanet İşlerinin bütçesi ise 4,604 milyon Tl. Sağlığa bütçe ayırmayan bir devletin vatandaşlarını öbür tarafa hazırlarken, ölüleri dua edip gömerken elbette daha fazla paraya ihtiyacı var değil mi?

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan “Hac ve Umre Seyahatleri İle İlgili İşlerin Diyanet İşleri Başkanlığınca Yürütülmesine Dair Yönetmelik” Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, hac ve umre ziyaretleri kapsamında uluslararası her türlü seyahat hizmetlerini verme yetkisini haiz seyahat acenteleri tarafından düzenlenecek hac ve umre seyahatlerine ilişkin iş ve işlemleri belirleme yetkisi tamamen Diyanet İşleri Başkanlığı’na ait.


Diyanet İşleri Başkanlığı, 2001 yılındaki Hac ve Umre Yönetmenliğini değiştirerek, yeni uygulamaları başlatırken, Hac ve umre ibadetlerinin usulüne uygun, sağlık ve güvenlik içinde, yolcuların hakları korunacak şekilde yerine getirilmesi amacıyla yurt içinde ve yurt dışında gerekli tedbirleri almak, ilgili ülke, kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapmak, bu konulardaki hizmet ve faaliyetleri düzenlemek, yürütmek ve denetlemek yetkisi Diyanet İşleri Başkanlığı’nda olacak.

Acentelerin, hac ve umre ile ilgili yurt içinde ve yurt dışındaki faaliyetlerini seyahatin her safhasında gözetlemek, denetlemek ve denetim sonuçlarını değerlendirerek tanzim edilecek raporları gerektiğinde ilgili mercilere iletme yetkisine de sahip olan Diyanet İşleri Başkanlığı, Hac ve umre seferi düzenleyecek acenteleri Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte ortak çalışma yaparak belirleyecek.

Yönetmenliğe göre, hac ve umre hizmetlerinde din görevlisi olarak görevlendirilecekler, Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavına (MBSTS) girenler arasından belirlenecek.

Hac ve umre hizmetlerinde, müracaat esnasında veya pasaport verilmesi, aşı yapılması ve diğer belgelerin düzenlenmesi sırasında hiçbir vakıf, dernek, kuruluş veya kişi adına bağış istenmeyecek.

Seyahat Acenteleri, Mekke ve Medine’de hac ve umre irtibat büroları açmak ve bu büroların adresleri ile telefon numaralarını ve sorumlularını Türkiye’de hareket tarihinden en az 10 gün önce Başkanlığa yazılı olarak bildirecekler. Seyahat Acenteleri, belirlenen standart hizmetin dışına çıkmaları halinde, yetki belgeleri, 1 yıl, 2 yıl ve 3 yıl süreyle iptal edilecek. Bazı standart kurallara uymayan acentelerin yetkisi belgesi ise tamamen iptal edilecek.
 

YETKİ SEYAHAT ACENTELERİNDEN ALINDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

AHL Esnafı ~ 11 yıl önce
seyahat acentalarından tamamen alınmalı,Umre,Hac organize ediyoruz diyen acentalar adayları hava limanlarında bırakıyorlar adaylar şirketi arıyor,Türsab'ı arıyor yanıt veren yok,acenta sahibine ulaşılıyor baba yatta wsky yudumluyor yanında hatunlar veya baba kıbrısda kumarda,adayların parasını yiyor bunları yazdım diye kimse eleştirmesin lütfen en son ki umre yolcularını İzmir hava alanında bırakıldığını kimse unutmasında(bu sitede yayınlandı),Umre-Hac organizasyonu Diyanet İşleri Başkanlığı yapmalı,acentacılar bildikleri işi yapmalı,yerli yabancı turistlerin seyahatlarını organize etmeli,yeni Kültür ve Türizm Bakanımız Sn Ömer Çelik Bey bu konuda gerekli işlemleri yapmalı eskiler gibi göz yummamalı Umre veya Hac adayları AHL mahsur kaldığı günleri unutmayalım,bir tane Türsab yetkilisi ilgilenmedi sonradan öğrendikki meğerse Türsab içinde Hac komitesi varmış,AHL de tüm adaylara esnaf olarak bizler yardımcı olduk

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neyin yetkisi ~ 11 yıl önce
Diyanet Başkanlığının Hac ve Umre ziaretleri planlama ve icrasına alıştırıldık, şimdi tam yetki ve sektöre tam müdahalesi ile karşı karşıyamıyız? Diyanet Başkanlığının görevi turlar düzenlemek ve yönetmekmidir? Yarın, iyice palazlanıp, ABD turu da düzenleyecekmidir? Turda görev alacak din görevlisinin seçiminden öteye gitmemelidir. Turizm Bakanlığı ne iş yapar bu ülkede? Turcunun ruhsatı, izni kimin elindedir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cayizdir ~ 11 yıl önce
On bin dollar parasi olupta bunun uc bin dolarini hac ve umre'ye harciyanlarin buyuk sikinti cekmesi cayizdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camaroth ~ 11 yıl önce
son derece uygun olması gereken kurallardır bunlar gerçi son yıllarda öyle özel seyahat acentesı ile gidip de mağdur olan yoktur sanırım herkes kendisine çeki düzen getirdi kimse mağdur olmadı.. bir işi ya kuralları ile doğru düzgün yapacaksın ya da yapamayacaksın yapmayacaksın o kadar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Brrrravooo ~ 11 yıl önce
Zaten en büyük eksiğimiz de bu konuda yasal düzenleme yapılmasıydı? Bütçesi 4-5 bakanlığın toplam bütçesinden de fazla olan başkanlığın ne de önemli işleri varmış vay arkadaş. Bu arada biliyormusunuz Sağlık Bakanlığının bütçesi 2,49 milyon Tl, Diyanet İşlerinin bütçesi ise 4,604 milyon Tl. Sağlığa bütçe ayırmayan bir devletin vatandaşlarını öbür tarafa hazırlarken, ölüleri dua edip gömerken elbette daha fazla paraya ihtiyacı var değil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000