30 Eylül 2015, Çarşamba 11:30:56

Yerli uçakta geri sayım başladı

Türkiye'de ulaşımın çehresini değiştirmesi beklenen Bölgesel Uçak Projesi için nihai onay süreci devam ederken, bir sonraki adım olarak Ankara'da kurulacak TRJet tesisinin yapım çalışmalarına başlanacak.
  • kopyala yapıştır. türkiyede fiat da ford da araba üretiyor. yerli araba mı diyeceğiz buna? yerliyse ozaman neden yerli araba için nara atılıyor, yiğit vs aranıyor? geçiniz efenedim. a321 varken 737 varken ankaraya bile gitmem bu uçakla. neme lazım.
  • http://www.sueddeutsche.de/wirtschaft/luftfahrt-rueckkehr-der-do-1.2512864 Yerli uçakmış... Buyurun Alman gazetesinden bir yazı. Tercüme edersiniz artık
  • İngilizlerin böyle durumlar için bir lafı vardır, "Don't hold your breath" derler..
  • helal olsun dünya liderine. bazı partiler passoligi kaldırmakla uğraşsın.
  • Seçim yalanlarına devam..saf milletim benim
  • Isi bilmedikleri sectikleri uretim yerinden belli. Turkiye'de ancak serbest bolgesinde buna benzer uretim olur. Bir vida bile ithal edildiginden illaki SHGM'den izin almak zorundalar. Gumrukeme falan derken isin maliyeti ucuk noktalara gelecek. Sierra Nevada bu ise Turkiye'de girmesin, yapsin Amerika gibi yerde ve basari ile ilerlesin. Yerli veya degil, onemli degil..yap ama akillica yap. Bir dost.
  • o uçak 2019 da emin olun dünya genelinde ilk sparişler toplansın bakın bakalım süratle nasılda erkene alınıyor ilk deneyim ve spariş 7 ekim katar da ve ilk sparişler ordan alınırsa bazı ülkesine irlandalı olan arkadaşlar üzülmesin çünkü onlara da yazık
  • Seçimler yaklaştikça hep bi geri sayım başlıyor !
  • Arkadaslar amerika ve avrupa TR jet yaptirmaz. Büyük Fake devlet kasasindan para transfer etmeye dikkat!!!!!
  • "TRJet firmasının Dornier 328 uçaklarının modernize edilmiş bir versiyonunu kullanarak" demiş. Fairchild Dornier 328JET olacak o halde "yerli uçak"..

Türkiye'de ulaşımın çehresini değiştirmesi beklenen Bölgesel Uçak Projesi için nihai onay süreci devam ederken, bir sonraki adım olarak Ankara'da kurulacak TRJet tesisinin yapım çalışmalarına başlanacak.

ABD merkezli uzay ve havacılık sistemleri şirketi Sierra Nevada Corporation'ın (SNC) Üst Yöneticisi Fatih Özmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bölgesel Uçak Projesi'ne ilişkin yürütülen çalışmalara yönelik bilgi verdi.

Özmen, üretilecek uçağın Türkiye'de ulaşımın çehresini değiştirmesini beklediklerini söyledi. TRJet özünde bir ustalık, uzmanlık ve eğitim transferi olduğunu vurgulayan Özmen, TRJet'in, teknoloji ve inovasyon alanında sağlam bir temel sunduğunu, gelecek nesillerin bu projenin meyvelerini toplayacağı ve yeni çalışmalar inşa edebileceğini belirtti.

Fatih Özmen, Ankara'da kurulacak olan TRJet firmasının Dornier 328 uçaklarının modernize edilmiş bir versiyonunu kullanarak, birkaç yıl gibi kısa bir süre içerisinde üreteceği TRJ328 adlı uçağın 2019 itibarıyla ilk uçuşunu gerçekleştireceğini ifade etti.

Proje için nihai onay süreci devam ederken, bir sonraki adım olarak, Ankara'da kurulacak olan TRJet tesisinin yapım çalışmalarına geçileceğini bildiren Özmen, "TRJet, Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ (STM) ve Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) projenin kontratı ile ilgili iyi ilerlemeler kaydediyorlar. TRJet, uçağı planlanan ilk uçuş tarihine yetiştirebilmek için, halihazırda Türkiye'deki havacılık sektöründe mevcut olan parçalardan ve kaynaklardan mümkün olan en iyi şekilde faydalanmayı amaçlıyor" diye konuştu.

Özmen, proje sayesinde Türkiye'de uçak mühendisliği ve imalatı alanlarında binlerce yeni ve dolaylı iş imkanının ortaya çıkacağını kaydetti.

SNC Başkanı Eren Özmen de projeye ilişkin, "Türkiye'nin en önemli sermayesi beşeri sermayedir. Türkiye, kaliteli üniversitelere ve çok sayıda zeki ve azimli genç öğrenciye sahip olduğu için şanslı. Bizim arzumuz, bu potansiyeli en üst seviyeye çıkaracak, etkisi yüksek küresel iş imkanları yaratarak, gerek yeni nesil için gerekse Türkiye için olanakların daha da fazla olduğu bir gelecek şekillendirmek" değerlendirmesinde bulundu.

İlk yerli tasarım uçağa kapı açacak

TRJ328 uçakları, Türkiye'nin ilk yerli tasarım yolcu uçağı TRJ628'in üretimi yolunda atılan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Tamamen Türk mühendisler tarafından tasarlanacak ve üretilecek TRJ628'e parça tedarik etme ihtiyacı sonucu, Türkiye'deki tedarikçilerin sayısında ciddi bir artış yaşanması bekleniyor. TR628'nin ilk uçuşunu Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümü olan 2023'te gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

Proje, ülkede halihazırda büyük uçakların pratik bir şekilde hizmet veremediği küçük şehirler arasında doğrudan ve sık sefer gerçekleştirme imkanı sunarak pazarda önemli bir boşluğu dolduruyor. TRJet'in kurulmasının, Türkiye'de mevcut sivil havacılık sektöründeki büyümeyi desteklemesi ve ülkeye uçak orijinal ekipman üreticisi olarak küresel havacılık pazarının kapılarını açması amaçlanıyor.

Yerli uçakta geri sayım başladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

gemici ~ 8 yıl önce
kopyala yapıştır. türkiyede fiat da ford da araba üretiyor. yerli araba mı diyeceğiz buna? yerliyse ozaman neden yerli araba için nara atılıyor, yiğit vs aranıyor? geçiniz efenedim. a321 varken 737 varken ankaraya bile gitmem bu uçakla. neme lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Abc ~ 8 yıl önce
http://www.sueddeutsche.de/wirtschaft/luftfahrt-rueckkehr-der-do-1.2512864 Yerli uçakmış... Buyurun Alman gazetesinden bir yazı. Tercüme edersiniz artık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sait Hopsait ~ 9 yıl önce
İngilizlerin böyle durumlar için bir lafı vardır, "Don't hold your breath" derler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
a320 pilot ~ 9 yıl önce
helal olsun dünya liderine. bazı partiler passoligi kaldırmakla uğraşsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Troll ~ 8 yıl önce
Troll?
Enğ ~ 9 yıl önce
Seçim yalanlarına devam..saf milletim benim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cenap ~ 9 yıl önce
Isi bilmedikleri sectikleri uretim yerinden belli. Turkiye'de ancak serbest bolgesinde buna benzer uretim olur. Bir vida bile ithal edildiginden illaki SHGM'den izin almak zorundalar. Gumrukeme falan derken isin maliyeti ucuk noktalara gelecek. Sierra Nevada bu ise Turkiye'de girmesin, yapsin Amerika gibi yerde ve basari ile ilerlesin. Yerli veya degil, onemli degil..yap ama akillica yap. Bir dost.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
urfair ~ 9 yıl önce
o uçak 2019 da emin olun dünya genelinde ilk sparişler toplansın bakın bakalım süratle nasılda erkene alınıyor ilk deneyim ve spariş 7 ekim katar da ve ilk sparişler ordan alınırsa bazı ülkesine irlandalı olan arkadaşlar üzülmesin çünkü onlara da yazık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
urf ~ 8 yıl önce
Uçak senin gramerin gibi olursa vay halimize. Ama sana iyi yolculuklar.
Rezalet ~ 9 yıl önce
Seçimler yaklaştikça hep bi geri sayım başlıyor !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Acaba 328 ~ 9 yıl önce
Arkadaslar amerika ve avrupa TR jet yaptirmaz. Büyük Fake devlet kasasindan para transfer etmeye dikkat!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hakan ~ 9 yıl önce
"TRJet firmasının Dornier 328 uçaklarının modernize edilmiş bir versiyonunu kullanarak" demiş. Fairchild Dornier 328JET olacak o halde "yerli uçak"..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000