09 Ekim 2013, Çarşamba 11:52:46

YERLİ UÇAKTA FLAŞ GELİŞME: TÜRKİYE ANTONOV İLE MASADA

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davetlisi olarak bugün Ankara’ya gelecek olan Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç, Türkiye’ye, ‘ Antonov 158 tipi yolcu uçağını birlikte üretelim’ önerisinde bulunacak...
  • antonow rus degil ukrayna malidir.ekonomık darbogazdadır ukrayna.türiye zaten kesının agzını acdı ukraynaya 50 mılyon $ para yardımı yaptı anlaşıldı diye biliyorum jet motoru öncülük sonra yolcu ucagı dıye biliyorum
  • Çok isabetli olduğunu düşünüyorum. Rusların havacılık tecrübelerini ucuza alabilmek, bence kendi uçağımızı yapmak istiyorsak önemli.
  • MIR uzay istasyonunu yapan teknoloji ile, yarın için ekonomik ve efektif bir uçak kolayca dizayn edilebilir Ruslar ile. Akıllı bir çözüm olur bu. Boeing-Aİrbus tröstü bundan hiç hoşlanmaz doğal olarak...Ancak düşünün, Amerikalılar akıllı değilmi ki uzay istasyonunu ve astronotları ortak geliştiriyorlar rus komşularımızla.
  • çin füzesini alırkende aynısı oldu. ben mühendisime ve ülkeme güveniyorum hayırlı olsun diyorum. diğer firmalarda teknoloji paylaşımında bulunsun buyursun onlarda masaya otursun. tabi ki yerli malı demek illaki herşeyiyle değil fakat bu alanda söz sahibi devletlerde kendileri şıp diye başlamadı bunlar bilgi ve birikimin paylaşımı ile olur. yarın yanlız kaldığında üretmeye cesaret edebilmek için...
  • Eh artık, ya ruslarla performanssız uçak üretir ve düşürüp liderliğe devam ederiz, ya da ruslarla birlikte az gittik uz gittik, dere tepe düz gittik, birde baktık ki bir arpa boyu yol gittik masalı okumaya devam ederiz. Bulunabilen en iyi yol bu muymuş
  • Eski iade edilen CRJ lerin günahı neydi ? Olmuşken ATR SERİSİ olsun hem her alana iner, hem daha ekonomik uçar. Dermişim....:)
  • bu uçak bizim rj lere benzemekte onun için bence thy mh.lik teknik birlikte inceleyip birrapor sunsa çok daha mantıklı olur.bir uçak yapmak için elbetteki hepsini kendin yapmana illaki herşeyini ben üreticem diye zorlamanın bir mantığı yok sadece menşei türk malı yazması yeterli tıpkı diğerleri gibi.
  • Durmak yok geriye yürümeye devam. Zamanda yolculuk bu olsa gerek.
  • Tam bizim pilotlara gore :)
  • Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok bence. Üretilen ürünleri tekrar üretip testlerini yapmak çok uzun zaman ve maliyet alacaktır. Mesela Sukhoi Superjet 100 rus etiketli olsada ruslar sadece montajini yapmaktadir. Boeing'te danışmanlık ve stratejik partner italyan alenia aeronautica. avionik sistemleri fransız (thales), yakıt sistemleri fransız intertechniqh (zodiac), güç tedarik sistemleri abd (hamilton sundstrand), yangın koruma sistemleri abd (auronics curtiss wright), çevre kontrol sistemleri alman (liebherr), kabin içi abd (b/e aerospace), kabin koltukları ingiliz (ipeco), oksijen sistemleri abd (b/e aerospace), uçuş kontrol sistemleri alman (lieberr), iniş takımları fransız (messier dowty), lastikler ve fren ünitesi abd (goodrich), motor titreme sensörleri isviçre (vibro-meter). Şimdi sorarım size bunlar tayyarenin ana parçaları. Hangisi Rus üretimi? Globallaşen dünyada yerli üretim diye birsey yoktur, yerli montaj vardır.

Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç, resmi temaslarda bulunmak üzere Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davetlisi olarak bugün Ankara’ya gelecek. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile ikili ilişkilerin tüm boyutlarının yanısıra iki ülkeyi ilgilendiren güncel bölgesel ve küresel gelişmeleri değerlendirecek olan Yanukoviç, çok önemli bir konuda da Türkiye’ye işbirliği teklif edecek.

2023 vizyonu çerçevesinde yerli uçak üretimi için hazırlıklarını sürdüren Türkiye’ye, birlikte uçak üretme teklifinde bulunacak olan Yanukoviç’in birlikte üretme teklifi yapacağı uçak bu sabah Esenboğa Havalimanı’na geldi.

Airporthaber’e gelen bilgilere göre, bugün Türk Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile TAI mühendisleri tarafından incelenecek uçak için olumlu görüş bildirilmesi halinde ortak uçak üretimi için masaya oturulacak.

BAŞBAKAN DA İNCELEYECEK

Daha önce Embraer, Airbus ve SAAB firmalarıyla ortak uçak üretimi konusunda görüş alışverişinde bulunan Türkiye’nin, dünyanın en eski uçak üreticilerinden Antonov konusunda nasıl bir karar alacağı beklenirken bu akşam Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın da uçakta incelemelerde bulunacağı kaydedildi.

Ukrayna’nın Türkiye ile ortak üretmeyi planladığı Antonov -158 tipi uçak 99 yolcu kapasiteli ve 3 bin 100 kilometre menzile sahip. Saatte 850 km hıza ulaşabilen uçak, 1900 metre uzunluğundaki pistlere iniş kalkış yapabiliyor. Antonov -148 ile benzer özellikler taşıyan bölgesel jet segmentindeki uçağın üretimine 2010 yılında başlandı.

İşte o uçak:
















©AirportHaber

 

YERLİ UÇAKTA FLAŞ GELİŞME: TÜRKİYE ANTONOV İLE MASADA

Yorumlar Tüm Yorumlar (41)

İsim / Rumuz ~ 9 yıl önce
antonow rus degil ukrayna malidir.ekonomık darbogazdadır ukrayna.türiye zaten kesının agzını acdı ukraynaya 50 mılyon $ para yardımı yaptı anlaşıldı diye biliyorum jet motoru öncülük sonra yolcu ucagı dıye biliyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Airwolf ~ 11 yıl önce
Çok isabetli olduğunu düşünüyorum. Rusların havacılık tecrübelerini ucuza alabilmek, bence kendi uçağımızı yapmak istiyorsak önemli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MIR uzay istasyonu ~ 11 yıl önce
MIR uzay istasyonunu yapan teknoloji ile, yarın için ekonomik ve efektif bir uçak kolayca dizayn edilebilir Ruslar ile. Akıllı bir çözüm olur bu. Boeing-Aİrbus tröstü bundan hiç hoşlanmaz doğal olarak...Ancak düşünün, Amerikalılar akıllı değilmi ki uzay istasyonunu ve astronotları ortak geliştiriyorlar rus komşularımızla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
antonov ~ 11 yıl önce
çin füzesini alırkende aynısı oldu. ben mühendisime ve ülkeme güveniyorum hayırlı olsun diyorum. diğer firmalarda teknoloji paylaşımında bulunsun buyursun onlarda masaya otursun. tabi ki yerli malı demek illaki herşeyiyle değil fakat bu alanda söz sahibi devletlerde kendileri şıp diye başlamadı bunlar bilgi ve birikimin paylaşımı ile olur. yarın yanlız kaldığında üretmeye cesaret edebilmek için...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Eh artık, ya ruslarla performanssız uçak üretir ve düşürüp liderliğe devam ederiz, ya da ruslarla birlikte az gittik uz gittik, dere tepe düz gittik, birde baktık ki bir arpa boyu yol gittik masalı okumaya devam ederiz. Bulunabilen en iyi yol bu muymuş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İşte ~ 11 yıl önce
Eski iade edilen CRJ lerin günahı neydi ? Olmuşken ATR SERİSİ olsun hem her alana iner, hem daha ekonomik uçar. Dermişim....:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havacı ~ 11 yıl önce
bu uçak bizim rj lere benzemekte onun için bence thy mh.lik teknik birlikte inceleyip birrapor sunsa çok daha mantıklı olur.bir uçak yapmak için elbetteki hepsini kendin yapmana illaki herşeyini ben üreticem diye zorlamanın bir mantığı yok sadece menşei türk malı yazması yeterli tıpkı diğerleri gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Durmak yok geriye yürümeye devam. Zamanda yolculuk bu olsa gerek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tam bizlik ~ 11 yıl önce
Tam bizim pilotlara gore :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mehmet ~ 11 yıl önce
Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok bence. Üretilen ürünleri tekrar üretip testlerini yapmak çok uzun zaman ve maliyet alacaktır. Mesela Sukhoi Superjet 100 rus etiketli olsada ruslar sadece montajini yapmaktadir. Boeing'te danışmanlık ve stratejik partner italyan alenia aeronautica. avionik sistemleri fransız (thales), yakıt sistemleri fransız intertechniqh (zodiac), güç tedarik sistemleri abd (hamilton sundstrand), yangın koruma sistemleri abd (auronics curtiss wright), çevre kontrol sistemleri alman (liebherr), kabin içi abd (b/e aerospace), kabin koltukları ingiliz (ipeco), oksijen sistemleri abd (b/e aerospace), uçuş kontrol sistemleri alman (lieberr), iniş takımları fransız (messier dowty), lastikler ve fren ünitesi abd (goodrich), motor titreme sensörleri isviçre (vibro-meter). Şimdi sorarım size bunlar tayyarenin ana parçaları. Hangisi Rus üretimi? Globallaşen dünyada yerli üretim diye birsey yoktur, yerli montaj vardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000