11 Kasım 2017, Cumartesi 09:47:49

Yerli uçaklarına 'Nurtanio' adını verdiler

Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, yerli üretim uçak N-219'a havacılık endüstrisinin öncülerinden "Nurtanio" isminin verildiğini açıkladı.
  • Bu vatan ekmeğini yemiş, dilini konuşan..! Fakat burnunun önünü göremiyen ahmaklarda yorum yapiyorya..! Onlara madalya takmak lazım..??yabancı hayranlığından dolayı..!! Yazık....
  • bu adamların İspanya ile ortak ürettikleri uçaklar hergün semalarımızda uçmakta ama siz göremezsiniz:))) ip ucu vereyim: adında Nurtanio ismi de geçiyor:)
  • Kabul ediyorum bazen çok saçma yorumlar yapıyorum. Ne yazdığımı ben bile anlamıyorum.
  • Adam verir kardeşim istediği adı da soyadı da verir takma isim bile koyar kazulet bile der biz kendimize bakalım daha pervanesini bile yapamadık vitesi ben yollarım rusyadan hahaha
  • En azından biz Endonezya' lılardan daha yakışıklı daha güzeliz!
  • Endonezyanın neredeyse tüm havacılık şirketleri AB yasaklı havayolları listesinde (Garuda Indonesia, Airfast Indonesia, Ekspres Transportasi Antarbenua, Indonesia Air Asia, Citilink, Lion Air ve Batik Air hariç)
  • Kendilerinin yaptığı ne malum? Araştırsanız hepsi lisansı alınmış uçaktır. Biz milli yerli teyyarelerimizi semalarda göreceğiz inşallah..
  • Bizi gısganıyolar bak şimdide yerli ve milli uçak Projemizi çalmışlar
  • Bizimkininde ismi 'reco' olsun. Manasi: daima ucusta olan...
  • Endonezya büyük ve zengin bir ülke. Bölgesel havacılık konusunda Türkiyenin puanı 5 üzerinden 1 ise onların ki 5 tir o kadar ilerlemiş ve küçük bölgesel uçaklar ile şehirler birbirine bağlanmış olmasına rağmen bu uçak için geç bile kalmışlar.

Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, yerli üretim uçak N-219'a havacılık endüstrisinin öncülerinden "Nurtanio" isminin verildiğini açıkladı.

Widodo, başkent Cakarta'da bir hava üssünde yaptığı konuşmada, 1966'ta hayatını kaybeden Endonezya havacılık endüstrisinin öncülerinden Nurtanio Pringgoadisuryo'nun isminin yerli üretim uçak N-219 için uygun gördüğünü kaydetti.

Nurtanio Pringgoadisuryo'nun yaşamını Endonezya'da havacılık endüstrisinin gelişimine adadığını ifade eden Widodo, N-219'a "Nurtario" isminin verildiğini söyledi.

Devlet havacılık şirketi PT Dirgantara Indonesia'nın (PTDI) Genel Müdürü Elfien Goentoro, yaptığı açıklamada, oldukça hafif bir uçak olan N-219 Nurtanio'nun, adalar ve dağlık araziler için uygun olduğunu belirtti.

N-219 Nurtanio'nun, PTDI ve Endonezya Ulusal Havacılık ve Uzay Enstitüsü (LAPAN) tarafından üretildiği bildirildi.

Yerli uçaklarına 'Nurtanio' adını verdiler

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Türkiye ye saygılı olun.. ~ 6 yıl önce
Bu vatan ekmeğini yemiş, dilini konuşan..! Fakat burnunun önünü göremiyen ahmaklarda yorum yapiyorya..! Onlara madalya takmak lazım..??yabancı hayranlığından dolayı..!! Yazık....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yalan ~ 6 yıl önce
Ortada uçak falan yok. Yalanlara inanıyor gibi yapmak mı vatan sevgisi?
Yalan ~ 6 yıl önce
Seçim zamanı çıkan senaryolara mı saygı duyacağız? Geçen gün iki yıl önceki 'yerli otomobil ile ilgili gerçekler gazetelere düştü. Naylon giydirilip sokaklarda dolaştırılan iki eski model 'prototip' Saab bir milyon Euro, lisans 40 milyon euro ödenerek alınmış. Hepsi çöpe gitti. Sil baştan ciddi adımlar daha yeni atılıyor. Uçak resimlerine kaç dolar ödendiğini henüz öğrenemedik.
flyby ~ 6 yıl önce
bu adamların İspanya ile ortak ürettikleri uçaklar hergün semalarımızda uçmakta ama siz göremezsiniz:))) ip ucu vereyim: adında Nurtanio ismi de geçiyor:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rus asıllı LAZ ~ 6 yıl önce
Kabul ediyorum bazen çok saçma yorumlar yapıyorum. Ne yazdığımı ben bile anlamıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rus asıllı LAZ ~ 6 yıl önce
Benim adımla yorum yazmaya başladın ya kardeş birde diyorsun ne dediğini anlamıyoruz geçen senin nickini iyi biliyorum aynı yorumu yine yazmıştın sende çalışan bir beyin yok demek istediğimi anlayasın ancak beni taklit edersin
Rus asıllı LAZ ~ 6 yıl önce
Adam verir kardeşim istediği adı da soyadı da verir takma isim bile koyar kazulet bile der biz kendimize bakalım daha pervanesini bile yapamadık vitesi ben yollarım rusyadan hahaha

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yakışıklı Havacı ~ 6 yıl önce
En azından biz Endonezya' lılardan daha yakışıklı daha güzeliz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Endonezya ~ 6 yıl önce
Endonezyanın neredeyse tüm havacılık şirketleri AB yasaklı havayolları listesinde (Garuda Indonesia, Airfast Indonesia, Ekspres Transportasi Antarbenua, Indonesia Air Asia, Citilink, Lion Air ve Batik Air hariç)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pırpırlı ~ 6 yıl önce
Geriye bir iki tane adadan adaya uçan pırpırlı uçak şirketinden başka bişey de kalmadı
Kevser ~ 6 yıl önce
Kendilerinin yaptığı ne malum? Araştırsanız hepsi lisansı alınmış uçaktır. Biz milli yerli teyyarelerimizi semalarda göreceğiz inşallah..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aferin ~ 6 yıl önce
Ilk defa doğru bir yorumunu gördüm...
Hırsızlar ~ 6 yıl önce
Bizi gısganıyolar bak şimdide yerli ve milli uçak Projemizi çalmışlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
+_+ ~ 6 yıl önce
Bizimkininde ismi 'reco' olsun. Manasi: daima ucusta olan...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
volkan ~ 6 yıl önce
Endonezya büyük ve zengin bir ülke. Bölgesel havacılık konusunda Türkiyenin puanı 5 üzerinden 1 ise onların ki 5 tir o kadar ilerlemiş ve küçük bölgesel uçaklar ile şehirler birbirine bağlanmış olmasına rağmen bu uçak için geç bile kalmışlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mazeret ~ 6 yıl önce
Bu bir mazeret olamaz ama, Endonezya 17,500 adadan oluşan 260 milyonluk bir ülke. Bir ucundan diğer ucuna 4,000 km'den fazla mesafesi olan ülkenin adalarını karayolu ile birbirine bağlaması mümkün değildi taktir edersiniz ki. Elbette ki havacılık ve havayolu ulaşımı gelişecekti. Başka çareleri yoktu. Ama bütün bu gerçekler, bizde bölgesel havacılığını gelişmemesi ve halen de SHGM tarafından desteklenmemesini, bilakis kösteklenmesini, ağırlaştırılmış uçak sayısı ve şirket kuruluş / izin kurallarını haklı çıkarmıyor.
O kadar olmasa da ~ 6 yıl önce
Tayyip döneminden önce Endonezya havacılıkta her türlü bizden ileriydi. Adamları daha yeni geçtik

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000