16 Kasım 2015, Pazartesi 14:44:18

Yerli uçak meclis gündeminde

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, “Ortada uçak yok reklamları var.” diyerek yerli uçak konusunu TBMM gündemine taşıdı.
  • marka ampul çaşıima şekli dua beddua nereye uçar cennet cehennem isteğe göre
  • kemal helal olsun Davutoğlu böyle cevap vermezdi;)
  • Cidden anlamıyorum. Ülkemizde okuma yazma bilen oranı bu kadar fazlayken neden ağırlıklı olarak AKP'yi destekleyen vatandaşlar Türkçe'yi katletmeye bu kadar meraklı? Bazı yerine Bagzı gibi salak saçma yazılar, gereksiz yorumlar.
  • Hürkuş var ya pervaneli pır pır. Gelecek pırpır uçaklarda.. Bu arada Çin'in uzay aracı Ay'da, Hindistan'ın uydusu Mars'ın yörüngesinde..
  • Şu haberden bile kendi yaptıkları stabilize problemleri olan pilotların bile kaçtığı uçaklar için prim yapmaya çalışan zavallı açıklamalar var ya, beni gülmekten öldürdü. Sayın milletvekili gundemdeki dedikodulara bakin: TSKGV şirketleri bu ucak fabrikasından çok rahatsız oldular, çünkü milletin paralarını yürümeyen projelere ve kendilerine verilmesini istediğinden yolcu uçağınin Ankara Esenboğa da açılacak olmasından rahatsız oldular. Bunun için toplu harekete geçip fabrikanın yerini Akıncı ya çekme çalışmalarına başladılar. Ve işlere taş koydurttular. Daha neler neler... bence iyi bir soru olmuş meclise...
  • Bagzilarina yüzde 50% baya hasta etmis belli.önce gitsin o chp milletvekili bok kokan chp mahallelerine soru önergesi versin. Airporthaber tam bir chp propaganda haber sitesi olmus. Bu yazdiklarimi yayinlarsaniz ozaman helal olsun derim. O cüret nerdeeee sizde.
  • En uygun lokasyon Kayseri nede olsa ilk uçak fabrikası 1926 da Kayseri'de kurulmuştur
  • Adam 2011 yılında "yerli ucagımız göklerde" demis. Yani YOLCU uçağı dememis, burda kast edilen TAI tarafından üretilen Hürkus uçağıdır ve 4 tane prototipi üretilmiştir. Bu yıl sonuna kadar sertifikasyonlar için test edilmektedir. 2015 yılında "yerli YOLCU ucagımızı yapıyoruz" denilerek kast edilen ise 32 kişilik Dornier 328'in aviyonik ve çeşitli sistemlerinin modernizayonu ile ilk etapta en az %40 gibi bir yerlilik oranıyla üretilecek TRJ328 dir. 2019 yılında ise en az %70 yerlilik oranı 70 kişilik TRJ628'in üretimine geçilecektir. TRJet şirketi Ankara merkezli olarak kurulmuş olup, fabrika Esenboğa havalimanının içinde DHMİ nin tahsis ettiği 30 bin metrekarelik alanda bu yıl içinde kurulacaktır.... Saygılar
  • Uçağın yapılabileceği en uygun yer eskişehirdir.
  • JET MOTORLU ATR....GELISTIRILMIS KANAT....VE AVIONICS....

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, “Ortada uçak yok reklamları var.” diyerek yerli uçak konusunu TBMM gündemine taşıdı. Bayraktutan, yerli uçak fabrikasını ziyaret etmek istediğini belirterek, Davutoğlu’ndan fabrikanın adresini kendisine vermesini istedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi sunan Uğur Bayraktutan, şu hatırlatmada bulundu: “2011 yılında yapmış olduğunuz seçim kampanyasında ‘yerli uçağımız göklerde’ afişlerinde dönemin başbakanının fotoğraflarının da olduğu kırmızı bir yolcu uçağı kullanılmıştı. 2015 yılında yaptığınız bir kampanyada ise bizzat Başbakan olarak fotoğrafınızın da bulunduğu afişte Türkiye’deki bütün billboardlara ‘yerli yolcu uçağımızı yapıyoruz’ şeklinde yazılar yazdınız. Kamuoyunda 2011 yılında bahsettiğiniz ‘yerli uçağımız göklerde’ ve 2015 seçim kampanyasında bahsettiğiniz ‘yerli uçağımızı yapıyoruz’ beyanlarınız karşısında söz konusu uçak fabrikasının nerede olduğu ve şu ana kadar ne kadar uçak üretildiği konusunda soru işaretleri oluşmuştur."

Bir milletvekili olarak 2011 yılında dönemin başbakanının ‘göklerde’ diye tarif ettiği, Davutoğlu’nun da ‘yerli uçağımızı yapıyoruz’ şeklindeki beyanlarına göre belirtilen uçak fabrikasını ziyaret etmek istediğine dikkat çeken CHP’li Bayraktutan, şu soruları yöneltti:

“Yerli uçağımızın yapıldığı fabrika hangi ilimiz sınırları içerisindedir?

Söz konusu uçak fabrikasının tam adresini belirtir misiniz?

2011 yılından bugüne kadar söz konusu fabrikada kaç adet yerli yolcu uçağı üretilmiştir?

Eğer böyle bir fabrika ve üretim yoksa 4 yıldır bu halka neden bu şekilde bir açıklama yaptınız? Gerekçesini açıklar mısınız?”

(Son Dakika)

Yerli uçak meclis gündeminde

Yorumlar Tüm Yorumlar (43)

veriyorum ~ 8 yıl önce
marka ampul çaşıima şekli dua beddua nereye uçar cennet cehennem isteğe göre

Yanıtla

Kalan karakter 1000
QWD ~ 8 yıl önce
ONCE BI YAZMAYI OGREN
erhan ~ 8 yıl önce
kemal helal olsun Davutoğlu böyle cevap vermezdi;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anlamıyorum. ~ 8 yıl önce
Cidden anlamıyorum. Ülkemizde okuma yazma bilen oranı bu kadar fazlayken neden ağırlıklı olarak AKP'yi destekleyen vatandaşlar Türkçe'yi katletmeye bu kadar meraklı? Bazı yerine Bagzı gibi salak saçma yazılar, gereksiz yorumlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Derya ~ 8 yıl önce
Türkçemizde "salak saçma" gibi bir ikileme yoktur :) Saçma sapan olmasın o? :D Demek ki diğer partileri destekleyenler de Türkçe'yi hatalı kullanabiliyorlarmış, kaldı ki kınadığın arkadaşımız yabancı klavye kullanmış :) Demem o ki, her olaya siyasi bakma... Bu arada ağzına sağlık Kemal kardeş :)
mt ~ 8 yıl önce
Hürkuş var ya pervaneli pır pır. Gelecek pırpır uçaklarda.. Bu arada Çin'in uzay aracı Ay'da, Hindistan'ın uydusu Mars'ın yörüngesinde..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
komik ~ 8 yıl önce
Şu haberden bile kendi yaptıkları stabilize problemleri olan pilotların bile kaçtığı uçaklar için prim yapmaya çalışan zavallı açıklamalar var ya, beni gülmekten öldürdü. Sayın milletvekili gundemdeki dedikodulara bakin: TSKGV şirketleri bu ucak fabrikasından çok rahatsız oldular, çünkü milletin paralarını yürümeyen projelere ve kendilerine verilmesini istediğinden yolcu uçağınin Ankara Esenboğa da açılacak olmasından rahatsız oldular. Bunun için toplu harekete geçip fabrikanın yerini Akıncı ya çekme çalışmalarına başladılar. Ve işlere taş koydurttular. Daha neler neler... bence iyi bir soru olmuş meclise...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sinem ~ 8 yıl önce
Bagzilarina yüzde 50% baya hasta etmis belli.önce gitsin o chp milletvekili bok kokan chp mahallelerine soru önergesi versin. Airporthaber tam bir chp propaganda haber sitesi olmus. Bu yazdiklarimi yayinlarsaniz ozaman helal olsun derim. O cüret nerdeeee sizde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sinem ~ 8 yıl önce
Helal olsun airporthaber size söylediklerimi geri aliyorum ve sizden özür diliyorum. Ama chp söylediklerimi yineliyorum. Gidin adam gibi belediye yönetin.
Cagdas ~ 8 yıl önce
Sinem hanim bosuna yorum yazmayiniz. Bu sitenin arkasindakiler dogan medyasi ve uzantilari. Bunlar her ortamda RTE cakmak icin varlar. Dediginiz cok dogru %50 bunlarin beyinlerini bozmus. Iyi ucuslar hahahaha
Sinem'e ~ 8 yıl önce
Sinemcim, yerli ucak yapacagiz (yapiyoruz) diye Boeing 737'yi bilboardlara koyup televizyonda reklam oynatmak maalesef insanlari aldatmaktir. Maalesef konu hakkinda bilgi sahibi sen olsaydin da insanlara gerekli cevaplari burda yazsaydin. Fairchild Dornier ile yapilan calismalar vs. Bu arada guzel Turkce kullanimi konusunda kendini gelistirmeni oneriyorum bir abi tavsiyesi olarak alabilirsin. Bagzi degil bazi yuzde 50% degil, yuzde 50 ... kokan degil temizlik sorunlari olan chp mahallesi degil CHP belediyesi vs vs vs.
Belediyeler!!! ~ 8 yıl önce
Sinem hanım,size İstanbul'da Şirinevler mahallesini ve Terazidere mahallelerini gezmenizi tavsiye edeceğim, buraları uzun yıllardır çok,çok övdüğünüz AKP'li belediyeler tarafından yönetilmekte, bırakın başka partileri de kendinize bakın
Kayseri ~ 8 yıl önce
En uygun lokasyon Kayseri nede olsa ilk uçak fabrikası 1926 da Kayseri'de kurulmuştur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kemal ~ 8 yıl önce
Adam 2011 yılında "yerli ucagımız göklerde" demis. Yani YOLCU uçağı dememis, burda kast edilen TAI tarafından üretilen Hürkus uçağıdır ve 4 tane prototipi üretilmiştir. Bu yıl sonuna kadar sertifikasyonlar için test edilmektedir. 2015 yılında "yerli YOLCU ucagımızı yapıyoruz" denilerek kast edilen ise 32 kişilik Dornier 328'in aviyonik ve çeşitli sistemlerinin modernizayonu ile ilk etapta en az %40 gibi bir yerlilik oranıyla üretilecek TRJ328 dir. 2019 yılında ise en az %70 yerlilik oranı 70 kişilik TRJ628'in üretimine geçilecektir. TRJet şirketi Ankara merkezli olarak kurulmuş olup, fabrika Esenboğa havalimanının içinde DHMİ nin tahsis ettiği 30 bin metrekarelik alanda bu yıl içinde kurulacaktır.... Saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Afiş ~ 8 yıl önce
Yanlış hatırlamıyorsam,"Kendi ürettiğimiz uçaklarla uçuyorum" diye bir afiş vardı o seçimler öncesinde, hani reklamda ki adam gülümseyerek bakıyordu, ne diyeyim, balıklarda bile daha iyi hafıza var
Afiş e cevap- Kemal ~ 8 yıl önce
Yanlış hatırlıyorsun. Haklısın kendini çok iyi anlatmışsın, balıklarda bile daha iyi hafıza var :D Hangi partiyi desteklersek destekleyelim, bu kadar çekmiş hala da çeken bir millet olarak ülkemizde yapılacak tek bir olumlu iş bile faydalı olacaksa, genç bir mühendisimizin yetişmesini sağlayacaksa, sonrası için know-how ımıza katkı sağlayacaksa tıpkı avrupalıların yaptığı gibi her projeyi desteklemeliyiz. Öyle yada böyle, bir yerlerden başlamamız gerekiyor. Kimin yaptığı, rengi, siyasi tavrı, dini, dili umrumuzda bile olmamalı. Yoksa biz hep birbirimizle uğraşmaya, aşağı çekmeye, başbalarından medet ummaya devam edeceğiz...
eskişehir ~ 8 yıl önce
Uçağın yapılabileceği en uygun yer eskişehirdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ATR ~ 8 yıl önce
JET MOTORLU ATR....GELISTIRILMIS KANAT....VE AVIONICS....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000