17 Eylül 2015, Perşembe 09:15:09

Yerli uçak dünyaya tanıtılacak

Türkiye’nin ilk milli bölgesel jet uçağı 'TR-Jet' ilk kez Ortadoğu’da görücüye çıkmaya hazırlanıyor.
  • Haber eksik ve hatalı
  • vayyyyy be beklenen an geldi artık, EYYYY Boeing EYYYY Airbus artık nalları toplarsınız kapatın o dükkanları milli uçak göklerde bundan 1 sonraki adımımız atlı karınca olucak!
  • Neden Embraer veya Bombardier ile ortak üretim yapmak yerine bu verimsiz ve eski teknoloji model baz alındı anlamıyorum. Antonov bile ortak olsa anlarım da Dornier neden?
  • Yerli uçak yaptık diyenlere bu soruyu sorun bakalım Türkiye içinden bir adres gösterebilecekler mi? Ya tamam parçalarını zaten yaptık demiyor kimse de montajını nerde yaptınız, o bile yok ortada. Bunu sorduk durduk, daha yeni Ankara'da yerli uçak projesi için bir arazi ayrılmış. Arazi daha yeni tahsis edildi, uçak Doha'da sergiye çıktı:))) otomobil yapamıyoruz, uçak yapacakmışız. Once bi bisikletimiz olsun, Dünya'ya satabilelim, uçak kolay:)) tutmayın kucuk enişteyi:))
  • Cumhuriyet tarihen den beri ne yapildi ??? anca abd, ingiliz ve nato yani bizim "dostumuz" sen hic bir sey yapma, biz sana herseyi gagalariz tabi modasi dolduk dan sonra deyip 2000 yillara kadar geldik, yeni yeni kendimize geliyoruz, 100 yillik ipotekler, ayak ve kol baglari cozulmeye azkaldi, Rahmetli Mehmed Akifin Istklal Marsimiz da yazdigi gibi bendimi cigner tasarim. Turkiye artik kendine, huriyetine ve gucune geliyor, bunu bati dunyasi cok iyi goruyor, ama ne yazikki bazi vatandaslar gormuyor ve gormek istemiyor.
  • Dornier 328 modernize modelini ancak devlet uçucuları kullanır, bence başka sipariş alamaz. CN-235 yerine güzel bir alternatif olabilir. Karakol, ambulans, nakliye, paraşüt, istihbarat gibi görevlerde bulunabilir 328, fakat yolcu için gereksiz. Bu yüzden ne yazık ki sadece TRJ-628 modeli yolcuya hitap edecek gibi. Kaldı ki bizim yolcumuz TR-628'e de binmez turboprop diye. Bence sadece TR-328 (askeri amaçla) ve TRJ-628 (sivil havacılık amacıyla) modellerinin üretimi yeterli, diğerleri gereksiz. Daha önce uçmuş ve piyasadan çekilmiş bir uçağa da kimsenin sipariş vereceğini zannetmiyorum. Bunun dışında lütfen aldanmayalım, yerli uçak filan değil, sadece lisans hakkı bizde olacak.
  • Bir de baktım bir aslan. Tam on metre boyunda.
  • Milli gücümüzü yükselticek projelerde ilerlemeliyiz, sanki her ülke %100 kendi mi üretiyor ? Bir yerden başlamadan muhalefetle hiçbir şeyi ilerletemeyiz, yok arge lazım şu lazım .Bu zamana kadar alt yapı ilerlememiş bundan sonra da ilerlesin diye 50 yıl bekleyecek değiliz.
  • Seçim yaklaştı ya başladı yine uçak araba bisiklet yapma hayalleri... Dünyayı tekrar keşfetmenin anlamlı yok, madem bişey yapılacak , farklı bir konsept olmalı.örneğin sağlam ARGE ekibi ile güneş enerjisi ile yada yerden kontrol edilebilen başkalarının dizayn etmediği uçaklar yapılsın ve tüm dünyaya da rahat pazarlansın. O zaman 1 oy değil 1000 oy feda olsun derim.... Kısaca reklam kokan hareketler bunlar :)
  • Ziyaaaaaaa

'TR-Jet' Türkiye-Katar işbirliğiyle 6-8 Ekim tarihlerinde yapılacak High-Tech Port Doha Fuarı'nda dünyaya tanıtılacak.

Türkiye'nin milli bölgesel jet motorlu yolcu uçağı 'TR-Jet' Ortadoğu’da ilk kez görücüye çıkıyor. 6-8 Ekim tarihleri arasında Türkiye ve Katar işbirliğiyle Daho'da düzenlenecek High-Tech Port-Katar Fuarı'nda tanıtılacak olan TR-Jet'in, uluslararası lansmanının ardından çok sayıda ön sipariş alması bekleniyor. AKŞAM'ın edindiği bilgilere göre 6-8 Ekim tarihleri arasında MÜSİAD'ın da desteğiyle Katar'ın başkenti Doha'da gerçekleştirilecek olan fuarın açılışını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamed Al Tani birlikte gerçekleştirecek.

70 firma çıkarma yapacak

Fuara Türkiye’den savunma sanayi firmaları da adeta çıkarma yapacak. BMC başta olmak üzere Aselsan, Havelsan, TAI, Roketsan, THY gibi 70’e yakın firma, fuarın en önemli katılımcıları olacak ve etkinlikte gövde gösterisi yapacak. Fuarın Türkiye adına en stratejik ürünü ise ilk milli jet motorlu yolcu uçağı TR-Jet olacak.

Ethem Sancak panelde konuşacak

FUARIN açılışını Katar Emiri Şeyh Tamim Bin Hamad Al-Thani ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapacak. ES Mali Yatırım Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak da, 'İslam İşbirliği Teşkilatı Üye Ülkeleri Arasında Savunma ve Yüksek Teknoloji Alanlarında Sürdürülebilir İşbirlikleri' konulu panelde konuşacak.

60-70 kişilik olacak

Projeye göre, 32 kişilik sistemler modernize edilecek ve üretimi Türkiye'de yapılacak. Uçağın geliştirilmesi için STM ile ABD'li Sierra Nevada Corporation (SNC) arasında da mutabakat anlaşması yapılmıştı. 60-70 kişilik uçağın jet motorlu modeli TRJ-628, pervaneli turboprop motorlu modeli ise TR-628 olarak adlandırılmıştı.

Yerli uçak dünyaya tanıtılacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (43)

Yanlış ~ 9 yıl önce
Haber eksik ve hatalı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vayyyy ~ 9 yıl önce
vayyyyy be beklenen an geldi artık, EYYYY Boeing EYYYY Airbus artık nalları toplarsınız kapatın o dükkanları milli uçak göklerde bundan 1 sonraki adımımız atlı karınca olucak!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 9 yıl önce
Neden Embraer veya Bombardier ile ortak üretim yapmak yerine bu verimsiz ve eski teknoloji model baz alındı anlamıyorum. Antonov bile ortak olsa anlarım da Dornier neden?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fabrikası nerede? ~ 9 yıl önce
Yerli uçak yaptık diyenlere bu soruyu sorun bakalım Türkiye içinden bir adres gösterebilecekler mi? Ya tamam parçalarını zaten yaptık demiyor kimse de montajını nerde yaptınız, o bile yok ortada. Bunu sorduk durduk, daha yeni Ankara'da yerli uçak projesi için bir arazi ayrılmış. Arazi daha yeni tahsis edildi, uçak Doha'da sergiye çıktı:))) otomobil yapamıyoruz, uçak yapacakmışız. Once bi bisikletimiz olsun, Dünya'ya satabilelim, uçak kolay:)) tutmayın kucuk enişteyi:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Torun ~ 9 yıl önce
İlk TR328 ucağı Almanya'da üretilecek ondan sonra sertifikasyon için ABD'ye gidecek. Bu süreclerden sonra Ankara'da belirlenen fabrikada montaj tarzından üretimi olacak. Aldığımız bilgiler doğrultusunda Ankara'daki fabrika 30.000 metrekare yani uzun vadeli ucak üretimi için küçük! Devletin bir başka planı var gibi gözüküyor.
Samsun ~ 9 yıl önce
Cumhuriyet tarihen den beri ne yapildi ??? anca abd, ingiliz ve nato yani bizim "dostumuz" sen hic bir sey yapma, biz sana herseyi gagalariz tabi modasi dolduk dan sonra deyip 2000 yillara kadar geldik, yeni yeni kendimize geliyoruz, 100 yillik ipotekler, ayak ve kol baglari cozulmeye azkaldi, Rahmetli Mehmed Akifin Istklal Marsimiz da yazdigi gibi bendimi cigner tasarim. Turkiye artik kendine, huriyetine ve gucune geliyor, bunu bati dunyasi cok iyi goruyor, ama ne yazikki bazi vatandaslar gormuyor ve gormek istemiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sallla ~ 9 yıl önce
sallama necati din kardeşiyiz:)
Kullanım Problemi ~ 9 yıl önce
Dornier 328 modernize modelini ancak devlet uçucuları kullanır, bence başka sipariş alamaz. CN-235 yerine güzel bir alternatif olabilir. Karakol, ambulans, nakliye, paraşüt, istihbarat gibi görevlerde bulunabilir 328, fakat yolcu için gereksiz. Bu yüzden ne yazık ki sadece TRJ-628 modeli yolcuya hitap edecek gibi. Kaldı ki bizim yolcumuz TR-628'e de binmez turboprop diye. Bence sadece TR-328 (askeri amaçla) ve TRJ-628 (sivil havacılık amacıyla) modellerinin üretimi yeterli, diğerleri gereksiz. Daha önce uçmuş ve piyasadan çekilmiş bir uçağa da kimsenin sipariş vereceğini zannetmiyorum. Bunun dışında lütfen aldanmayalım, yerli uçak filan değil, sadece lisans hakkı bizde olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ziya ~ 9 yıl önce
Bir de baktım bir aslan. Tam on metre boyunda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Technic ~ 9 yıl önce
Milli gücümüzü yükselticek projelerde ilerlemeliyiz, sanki her ülke %100 kendi mi üretiyor ? Bir yerden başlamadan muhalefetle hiçbir şeyi ilerletemeyiz, yok arge lazım şu lazım .Bu zamana kadar alt yapı ilerlememiş bundan sonra da ilerlesin diye 50 yıl bekleyecek değiliz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Seçim yaklaştı ya başladı yine uçak araba bisiklet yapma hayalleri... Dünyayı tekrar keşfetmenin anlamlı yok, madem bişey yapılacak , farklı bir konsept olmalı.örneğin sağlam ARGE ekibi ile güneş enerjisi ile yada yerden kontrol edilebilen başkalarının dizayn etmediği uçaklar yapılsın ve tüm dünyaya da rahat pazarlansın. O zaman 1 oy değil 1000 oy feda olsun derim.... Kısaca reklam kokan hareketler bunlar :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ziyaaaaa ~ 9 yıl önce
Ziyaaaaaaa

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000