16 Haziran 2015, Salı 13:05:41

Yerli uçağın şirketi resmen kuruldu

Sierra Nevada Corporation (SNC) Türkiye’nin ilk bölgesel jet uçağını üretmek için yeni Türk şirketi TRJet'i resmen kurdu.
  • Beklenen haber. Bir yerden baslamak gerekiyordu.Guzel bir adim. Hayirli olsun.
  • 1948de Marshall yardımlarını duyunca sayın ismet inönü, hemen kendi havacılarını silmiştin. Bakınız Nuri Demirağ. Daha ucuza ucak alacağını öğrenen bu zihniyet, kendi adamlarını fabrikalarını gözden cıkardılar. Vecihi Hürkusa türkiyede izin vermediler ucus için, sertifika vs yok dedilee. Balkanlar'a gitti kendi ucagını ucurmak icin. Siz busunuz. Ağlasanız da zırlasanız da sol zihniyete bu ülkede iktidar yok, ancak koalisyona sevinirsiniz.
  • iştee buuuu şimdi airbus ve boeing battı!!! ama dün thy enden a320 serisi 90 uçak siparişi verdi:) salla durrrrrr
  • hemen hüloooğcular da damlamış, biraz iktisat okuyun arkadaşım. Burada yorum yazabiliyorsanız biraz ekonomi nedir pazar nedir araştırın öğrenin. Her şeye hülooğğ denmez ki artık
  • Bu projeyi seçime endeksleyenler, proje için 5 yıldır farklı firmalarla ve kurumlarla görüşüldüğünü, çok sayıda rapor hazırlandığını, fizibilite yapıldığını vs biliyorlar mı?
  • Elbette bir yerden başlamak lazım. Kesinlikle olumlu bir hareket. Ama bunu oy uğruna %100 yerli olarak lanse etmek komik oluyor.
  • Bazı OKU(YA)MAYAN ve ANLA(YA)MAYAN kişiler; ASIL %100 yerli 628 modeli için bir geçiş aşaması olarak 328 modelinin yapılacağını ısrarla YOK gösteriyorlar.. Yav adam biryerden başlamış ve hedef güzel bir hedef; ne diye bu sizin herşeye karşılığınız? Ki bunları 2002 de diyordu Sn Başbakan; uzun hedeflerimiz arasında yerli silah sanayii yerli ulaşım yerli yerli diye.. Parazitleri temizleyip darbelerden kurtulmaya çalışmakla geçti seneler.. Bir destekleyin olumlu bir hamleyi de; iyi niyetinizi bilelim..
  • Şimdi bir belediye 3 tl lik kaldırım taşını hizmet veriyorum diye 15 tl ye senin mahallene döşüyorsa, ve iş yaptığı batmış taşeron firmayı zengin ediyorsa buna çok çalışıyorlar hizmet mi dersin? yoksa bu ne ya bizi öpüyorlarmı?
  • Lütfen bilen biri cevaplasın. Yerli uçak konusunda Bombardier,Embraer, Sukhoi varken neden bu firma /model baz alınarak yerli uçak üretilecek? Cevaplarsa sevinirim.
  • Sen samanı,sığırı ithal et ülkende bitki dahi yetişmesin soluduğun hava dahil ithal olsun ama kalk yerli uçak üreteceğim de! Bravo uçağın adıda 'yersenkishen' olsun bari..

ABD merkezli bir uzay ve havacılık sistemleri şirketi olan Sierra Nevada Corporation (SNC) en yeni yüzde yüz iştiraki olan TRJet Havacılık Teknolojileri Anonim Şirketi’nin (TRJet) kuruluşunu duyurdu. SNC’nin, Bölgesel Uçak Projesi kapsamında ülkenin ilk bölgesel jet uçağını üretmek üzere, 27 Mayıs 2015 tarihinde T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının desteğiyle Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.S. (STM) ile imzaladığı Mutabakat Zaptı'nın ardından beklenen açıklama Paris Air Show fuarında geldi.   

Merkezi Ankara

Merkezi Ankara’da bulunan bir Türk şirketi olan TRJet, Bölgesel Uçak Projesinin yanı sıra ticari havacılık sektöründe de hizmet verecek. Kısa bir süre önce başlatılan Bölgesel Uçak Projesinde Türkiye'nin ilk yerli yolcu uçağı TRJ628'in üretimine giden ilk adım olarak Dornier 328 (D328) uçaklarının modernize edilmiş bir versiyonu olan TRJ328’’den yararlanılacak. TRJ328 uçaklarının yanı sıra diğer çeşitleri de üretip satacak olan TRJet şirketi Türkiye'nin ilk yerli yolcu uçağının hayata geçirilmesinde çok önemli bir rol oynayacak.

Dünya havacılık pazarına açılacak

TRJet, iki saygın havacılık şirketi SNC ve 328 Support Services GmbH (328 SSG)'nin ortak mirasından aldığı güçle, modern Alman uçak mühendisliği ile sektördeki en yeni modifikasyon standartlarını bir araya getiren bir havacılık ve uzay şirketi oluşturacak. Türk hükümeti, bu teknolojiden ve Dornier'in ticari havacılığın başlangıcına kadar dayanan yenilikçilik mirasından yararlanarak Türkiye'nin mevcut sivil havacılık sektörünün büyümesini desteklemenin yanı sıra ülkenin dünya havacılık pazarına açılmasını da sağlayacak. Hâlihazırda dünyanın 85 ülkesinde sertifikalandırılmış olan 328 modeli ABD, İsviçre, Almanya, Birleşik Krallık ve Danimarka gibi çok sayıda ülkede halen kullanılıyor.

“Ulaşımın çehresi değişecek”

SNC şirketinin başkanı Eren Özmen yaptığı açıklamada "Teknoloji, araştırma, işbirliği ve onlarca yıllık tecrübe birleşiminin TRJet’in gelecekte Türkiye'de ve dünya çapında başarılı olabilmesi için doğru reçete olduğuna inanıyoruz. TRJet'in, Türkiye'deki ortaklarımızla ve Türkiye'nin Bölgesel Uçak Projesi'ne dahil olanların azmi ve desteğiyle birlikte, Türkiye'de ulaşımın çehresini değiştirecek bir uçak üretme yolculuğunda başarılı olacağına inancımız tam" şeklinde konuştu.

Yarım asrı aşkın tarihinin büyük bir bölümünde uluslararası girişim fırsatlarının takipçisi olan SNC'nin Türkiye'de de yıllardır çeşitli iş ilişkileri bulunuyor. SNC şirketinin Türk asıllı sahipleri Başkan Eren Özmen ve CEO Fatih Özmen bu yeni kurulan şirkette de yönetim kurulu üyesi olarak liderlik görevi üstleneceklerinden, TRJet aynı zamanda Özmen çiftinin Türkiye Cumhuriyeti'ndeki yatırımlarını da güçlendirmiş olacak. Sadece ülke içerisinde sınırlı kalmayacak olan TRJet, istihdam sağlayıp, yerli firmalardan da faydalanarak, bölge ekonomisine önemli katkılarda bulunmanın yanı sıra Türkiye'nin gelişmekte olan sivil havacılık sektörünü kalkındırmaya devam edecek.

Yerli uçağın şirketi resmen kuruldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (35)

Havali ~ 9 yıl önce
Beklenen haber. Bir yerden baslamak gerekiyordu.Guzel bir adim. Hayirli olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mühendis ~ 9 yıl önce
1948de Marshall yardımlarını duyunca sayın ismet inönü, hemen kendi havacılarını silmiştin. Bakınız Nuri Demirağ. Daha ucuza ucak alacağını öğrenen bu zihniyet, kendi adamlarını fabrikalarını gözden cıkardılar. Vecihi Hürkusa türkiyede izin vermediler ucus için, sertifika vs yok dedilee. Balkanlar'a gitti kendi ucagını ucurmak icin. Siz busunuz. Ağlasanız da zırlasanız da sol zihniyete bu ülkede iktidar yok, ancak koalisyona sevinirsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
işte buuu ~ 9 yıl önce
iştee buuuu şimdi airbus ve boeing battı!!! ama dün thy enden a320 serisi 90 uçak siparişi verdi:) salla durrrrrr

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hülocanlar ~ 9 yıl önce
hemen hüloooğcular da damlamış, biraz iktisat okuyun arkadaşım. Burada yorum yazabiliyorsanız biraz ekonomi nedir pazar nedir araştırın öğrenin. Her şeye hülooğğ denmez ki artık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bu projeyi seçime endeksleyenler, proje için 5 yıldır farklı firmalarla ve kurumlarla görüşüldüğünü, çok sayıda rapor hazırlandığını, fizibilite yapıldığını vs biliyorlar mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Elbette bir yerden başlamak lazım. Kesinlikle olumlu bir hareket. Ama bunu oy uğruna %100 yerli olarak lanse etmek komik oluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gs75 ~ 9 yıl önce
Saçmalama ya ne seçimi.
BAL GİBİ DE SEÇİM ~ 9 yıl önce
Seçimle alakası olmadığı için her yerde koca koca yerli uçak afişleri vardı seçimden önce di mi? Yapılmaya çalışılan güzel şeyleri abartırsan komik olursun.
Gs75 ~ 9 yıl önce
E seçim bitti ama proje son gaz devam ediyo. İlk uçak test uçuşu 2019 da planlanıyo nolacak şimdi. Diğer seçim içinmi devam ediyo. Seçimde gezmek için uçak yapılıyo demi. Zaten bütün yapılan okul yol hastane vb... Seçim için yapılıp açıldı ya demi. Ne zor sizin durumunuzda. Bile bile görmemeye çalışmak :))
Tkya ~ 9 yıl önce
ACİLEN ÖZELLEŞTİRME BEKLİYORUZ. BU ŞEKİLDE GİTMEZ BU ŞİRKET.
BAL GİBİ DE SEÇİM ~ 9 yıl önce
Ya arkadaşım, önce yorumu tekrar okuyun sonra yorum yapın lütfen. Ben kötü veya olmayacak bir iş demiyorum. Olabilir, olursa da güzel olur. Ama bunu %100 yerli uçak yapıyoruz diye lanse etmenin komik olduğundan bahsediyorum. Okul hastane kim olsa yapılacaktı. Sanki 13 yıl önce memlekette hiçbiri yoktu. Deprem vergisi diye toplanan paralarla yol yapıldığını bakan söyledi. Acaba yol ihalesini alan bir tane yandaş olmayan firma var mı? Ya da tablet tablet diye 3-4 yıldır kimler zengin edildi? Fatih projesinde ne aşamadayız biliyor musunuz? Koca bir SIFIR!!! Bunlara rağmen uçak mevzusuna olumlu diyorum, sadece lanse edilişine itiraz ediyorum. Ama körü körüne biat bu olsa gerek...
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bazı OKU(YA)MAYAN ve ANLA(YA)MAYAN kişiler; ASIL %100 yerli 628 modeli için bir geçiş aşaması olarak 328 modelinin yapılacağını ısrarla YOK gösteriyorlar.. Yav adam biryerden başlamış ve hedef güzel bir hedef; ne diye bu sizin herşeye karşılığınız? Ki bunları 2002 de diyordu Sn Başbakan; uzun hedeflerimiz arasında yerli silah sanayii yerli ulaşım yerli yerli diye.. Parazitleri temizleyip darbelerden kurtulmaya çalışmakla geçti seneler.. Bir destekleyin olumlu bir hamleyi de; iyi niyetinizi bilelim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
lufthansa ~ 9 yıl önce
Hay Parmaklarin dert görmesin
Nerede ~ 9 yıl önce
Nerede yaşıyorsunuz siz. Saman ithal eden ülke haline gelmişiz siz hala nerelerdesiniz. Biraz gözünüzü açın da kitap vs okuyun Türkiye gerçeklerini bir öğrenin. Israrla siyasi ağız olarak duble yollar marmaraylar vs yapıldı. Ne olacak yapılsa? Biz neredeyiz siz neredesiniz. türkiyede eğitimin sonucu böyle oluyor demek. Yazık hem de çok yazık
senin istediğin ne ~ 9 yıl önce
Herkes tarla alıp çiftçilik mi yapsın. İnönüde istanbul işgal altında iken kazim Karabekir paşaya öyle demişti. "Pasa bu iş bitti gel anadoludan çiftlik alalım. Sen Kazım ağa ol ben ismet aga." Çünkü inanmıyordu. Sonra inandimi bilmem
Samancı ~ 9 yıl önce
Saman ekilmiyo çünkü kuraklık var konya ovasında. Artık mısır ekiliyo o sebepten ithal. Bırakın bu ucuz siyasi lafları ülke gelişiyo teknolojik alt yapı oluşuyo hala saman diyon. İnekler bile samanı bıraktı mısır yiyo sen nerde kalmışın
Hayırlısı ~ 9 yıl önce
Şimdi bir belediye 3 tl lik kaldırım taşını hizmet veriyorum diye 15 tl ye senin mahallene döşüyorsa, ve iş yaptığı batmış taşeron firmayı zengin ediyorsa buna çok çalışıyorlar hizmet mi dersin? yoksa bu ne ya bizi öpüyorlarmı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İstemezük ~ 9 yıl önce
Siz istemezükseniz de biz yapüceğiz.
~ 9 yıl önce
Lütfen bilen biri cevaplasın. Yerli uçak konusunda Bombardier,Embraer, Sukhoi varken neden bu firma /model baz alınarak yerli uçak üretilecek? Cevaplarsa sevinirim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gs75 ~ 9 yıl önce
Onlar ancak ortak fabrika açalım bi modele diyor. Bunun tüm mühendislik ve uapım hakları sadece bizde Made in Turkey. Fabrikayı toptan aldık yani
Yürüyen uçak ~ 9 yıl önce
Sen samanı,sığırı ithal et ülkende bitki dahi yetişmesin soluduğun hava dahil ithal olsun ama kalk yerli uçak üreteceğim de! Bravo uçağın adıda 'yersenkishen' olsun bari..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000