04 Mart 2019, Pazartesi 12:20:51

Yerli savaş uçağı projesinde yeni gelişme

İngiliz motor üreticisi Rolls-Royce, Türkiye'nin tasarladığı savaş uçağının motorunu geliştirmek için Kale Grubu ile yürüttüğü çalışmaların kapsamını daralttığını açıkladı.
  • BMC ile yerli ve milli!!! British Motor Corporation.
  • Hani yerli ve milli motor yapıyorduk nerede? Bunların herseyleri tuhaf yerli ve milli anlayışı da. At yalanı seveyim inananı hesabı.
  • Efendim tahminimce konu şu, bizim oğlan (BMC), ustanın yanında işe girip öğrensin, daha sonra da kalfayı (Kale) dükkandan bir şekilde gönderip "biz kendimiz dükkanda istediğimizi yaparız" zihniyeti, yani Perşembe pazarı vizyonu anlayacağınız.. Tabii ustabaşı önceden konuyu çakıp kalfaya " bu çıraktan hayır gelmez, işe alırsan başımıza iş açar" dediği için de çırağın eşraftan olan ailesi çocuğa işbaşı yaptırsın diye kalfaya aba altından sopa gösteriyordur.
  • Arkadaşım zaten Amerika'dan kırmızı kartı yemiş, sonra zor bela bu teknoloji transferi adıyla İngilizi TFX motoru için ikna etmişsin. Daha bu Katarı dahil edip İngilizi tiksindirme çabası da neyin nesi lan? Hiç mi akıllanmayacaksınız? İlla her işinizde kendi yediğiniz haltlar yüzünden bir kaos çıkmak zorunda mı? Kale grubundaki TFX müdürü de yardırıyor Rolls Royce'la aramız cillop gibi yalan haber o inanmayın diye, aaaahkk ahk!!
  • Yerli uçak projesinde İngilizin işi ne, yerli ne

İngiliz motor üreticisi Rolls-Royce, Türkiye'nin tasarladığı savaş uçağının motorunu geliştirmek için Kale Grubu ile yürüttüğü çalışmaların kapsamını daralttığını açıkladı.

Rolls Royce, fikri mülkiyet paylaşımı hakkındaki anlaşmazlık ve Katar-Türk ortaklığındaki şirketin motor geliştirme işine girişi nedeniyle Kale ile yapılan görüşmelerde geçen yıl sorunlar yaşandığına dikkat çekti.

Haber ilk olarak dün Financial Times gazetesinde yer aldı. Rolls-Royce sözcüsü daha sonra gelişmeleri Reuters'a doğruladı.

Kale Grubu 2017 yılında uçak motoru üretmek için ortaklık kurdu. Ortaklık TF-X veya Milli Muharip Uçak (MMU) adıyla bilinen yeni nesil savaş uçağı programında kullanılmak üzere motor geliştirmek istiyordu.

Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB) geçen yıl Kasım ayında ise motoru geliştirmesi için TR Motor şirketi ile sözleşme yaptı.

Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir yapılan sözleşme töreninde, Rolls-Royce ile görüşmelerin sürdüğünü ancak Türkiye'nin kısıtlama olmadan, teknolojiye sahip olmak istediğini belirtmişti.

TR Motor'un dolaylı ortakları arasında Türk-Katar ortaklığı olan BMC Otomotiv, doğrudan ortakları arasında ise TUSAŞ ve SSTEK Savunma Sanayi Teknolojileri şirketi bulunuyor. (Reuters)

Yerli savaş uçağı projesinde yeni gelişme

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

USAMISAFIR ~ 5 yıl önce
BMC ile yerli ve milli!!! British Motor Corporation.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Levent ~ 5 yıl önce
Geçmiş geçmiş diyoruz o zaman merak eden okurlarımız için hemen gerekli bilgileri verelim: BMC; 1964 yılında İzmir’de Ergün Özakat tarafından kurulmuştur. Şirketin açılımı ise “British Motor Company” şeklinedir. “E hani o zaman yerli sermaye” diyecek olursanız, BMC İzmir’deki üretiminden önce 1952-1966 yılları arasında İngiltere’de faaliyet göstermiştir. Daha sonra ise İngiltere’deki faaliyetleri sonlanmış ve Türkiye’ye mal olmuş bir kamyon üreticisi haline gelmiştir. Bakın zaten dikkat ederseniz İngiltere’de faaliyetlerinin sonlanmasıyla Türkiye’de başlaması arasında 2 yıl gibi kısa bir zaman mevcuttur. Şu anda sahibi Ethem Sancaktar, kısa bir süre önce finansman desteğini artırmak için Katar ile ortak oldu.
palavra ~ 5 yıl önce
Hani yerli ve milli motor yapıyorduk nerede? Bunların herseyleri tuhaf yerli ve milli anlayışı da. At yalanı seveyim inananı hesabı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vizyon mu? ~ 5 yıl önce
Efendim tahminimce konu şu, bizim oğlan (BMC), ustanın yanında işe girip öğrensin, daha sonra da kalfayı (Kale) dükkandan bir şekilde gönderip "biz kendimiz dükkanda istediğimizi yaparız" zihniyeti, yani Perşembe pazarı vizyonu anlayacağınız.. Tabii ustabaşı önceden konuyu çakıp kalfaya " bu çıraktan hayır gelmez, işe alırsan başımıza iş açar" dediği için de çırağın eşraftan olan ailesi çocuğa işbaşı yaptırsın diye kalfaya aba altından sopa gösteriyordur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 5 yıl önce
Arkadaşım zaten Amerika'dan kırmızı kartı yemiş, sonra zor bela bu teknoloji transferi adıyla İngilizi TFX motoru için ikna etmişsin. Daha bu Katarı dahil edip İngilizi tiksindirme çabası da neyin nesi lan? Hiç mi akıllanmayacaksınız? İlla her işinizde kendi yediğiniz haltlar yüzünden bir kaos çıkmak zorunda mı? Kale grubundaki TFX müdürü de yardırıyor Rolls Royce'la aramız cillop gibi yalan haber o inanmayın diye, aaaahkk ahk!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
??? ~ 5 yıl önce
Yerli uçak projesinde İngilizin işi ne, yerli ne

Yanıtla

Kalan karakter 1000
$$$ ~ 5 yıl önce
Sen 17 yıldır bunların hangi işi tek baslarına yaptığını gördün. Herşey yalan dolan.. tüneller köprüler otoyollar.. tümü ithal.. sadece ameleler yerli..

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000