16 Mayıs 2016, Pazartesi 09:38:40

Yerli savaş uçağı için 300 proje

Milli Muharip Uçak Projesi kapsamında, 300 proje yürütülmesi öngörülüyor.
  • Terör tahminen bu hükümete tek başına imkan vermeyecek ama stepnesi mhp hazır odun kırıcının hıh deyicisi artık poliste kime hizmet ediyor anlamış değilim farkına varan ve genel kurul yapmak isteyen polis tarafından engellendi.Şimdi dornier olmadı seçim öncesi yaptık dendi meclisede soru önergesi bile verildi fakat tıs yok.Şimdilerdede önce ukrayna sonra yerli savaş uçağı.Biz bunların külhanlarınıda tanırız Erbakan efendide macdonald douglasa bakmıştı.Şimdi gerçek şudur biri batarsa o firmayı alıp uçak yaparsın yoksa bugünkü olmayan ağır sanayi ile biraz zor hatta imkansız.Kendi markamızı yapıp birde dünya pazarına sunmamız bu geçen sürede mümkün değil oğlunuda imam hatibe verirsen imkansız.Salaklığın alemi yok uçak yapacaksan matematik ve fizik yüksek derecede bilinmelidir dini bilgi ile uçulduğu görülmedi.Söylemek istediğim hindistan bile bizden fazla adam yetiştiriyor en fazla kitap hindistanda okunuyor dünyanın neresine gitsen hintli bir doktor görürsün durum böyleyken çin doğru yapıyor airbus ile ortak c919uçağını yaptı seçim var hükümet elimizden gidiyor diye uçak muçak hikaye ,devam sarı reno.
  • sektörün clear olsun savaş olmasın be Türkiyem
  • bırakın bu palavralarıda atlı karınca yapımda çocuklar sevinsin!!!
  • yav he he aynen milli uçak aynen
  • Tübitak ve KOSGEB de bu projeleri degerl3ndirebikecek kapasitede adamlar var mı ki Türkiye uyandı artık vatan evlatlarının nice projelerini Avrupa satın alıyor bu kurumlar red veriyor pes para etmez diyor sarı çizmeli Mehmet aga grubunu koymuşlar kafasına göre rüşvetle proje onaylıyorlar önce bu kurumları profosyonel ellere bırakın
  • Kilise her gun raoket atiyorlar, yemediginden bir ucagimiz orada ucamiyor, gelecek insansiz ucaklarda
  • Bu haberlere gerçekten inananan var mı acaba? İnsanları koyun yerine koymaktan sıkılmadınız mı?
  • Bu yalan haberlerden gına geldi milli yolcu uçağı yapıyodunuz en son ne oldu? Secımler yaklasıo demekki bombalamaya piyasaya yalan haber pompası başladı....
  • Gec kalinmis bir proje keske 30 yil önce baslanmis olsaydi
  • bu uçak şu anda yapıldı ve abd rdusunda uçuyor bizim pilotlar değerli olduğu için onlar test ediyor:) 2023 yanlış olmuş o 3023 olacaktı:)

Türk Hava Kuvvetlerinin savaş uçağı ihtiyacının karşılamasına yönelik yürütülen proje kapsamında üretilecek savaş uçağının ilk uçuşunu 2023'te yapması ve 2030'lu yıllarda envantere alınması hedefleniyor.

Son teknolojiye sahip yeni nesil savaş uçağı özellikleri taşıyacak milli muharip uçak, uzun menzil, yüksek manevra, süpersonik ve süper seyir, milli mühimmat entegrasyonu, hassas angajman yeteneği, düşük görünürlük gibi kabiliyetlere sahip olacak.

Teknoloji geliştirme projeleri ve kurulacak altyapılar dikkate alındığında milli muharip uçak üretimi, Türkiye'yi askeri ve siyasi anlamda üst seviyelere taşıyacak bir teknoloji kazanım projesi olarak gösteriliyor. Projenin, bir savaş uçağı yapmanın yanı sıra altyapı ve ortaya çıkacak yeni firmalar ile büyük bir teknolojik kalkınmaya kapı aralayacağı ifade ediliyor.

Uçak projesinin finansman ihtiyacının karşılanmasında Türki̇ye Bi̇li̇msel ve Teknoloji̇k Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) sunduğu desteklerin önemli katkılar sunabileceği belirtiliyor. Bu desteklerin, sistem tabanlı projeler ve işbirliği modelleriyle Milli Muharip Uçak Projesi'nde ihtiyaç duyulan alt sistemlerin üretiminde kullanılmasının önemine işaret ediliyor.

Finansman sürecinde milli muharip uçak için proje yönetim ekibi tarafından tanımlanan taslak 300 proje üzerinden nihai proje tanımları yapılacak.

Rüzgar tünellerinden gelişmiş aviyonik sistemlere, hedef tanıma sistemlerinden görüntü işleme teknolojilerine, malzeme teknolojilerinden yeni nesil silah sistemlerine kadar projenin çok geniş ilgi alanı ve hedefleri bulunuyor.

Uçağın bileşenlerine yönelik projelerin fon miktarları belirlendikten sonra, rekabet için bir proje en az 2 firmaya verilecek. Bu kapsamda en az 1000 proje takımı kurulacak. İlan edilecek projelere verilecek teklifler proje yönetimi tarafından kabul edildiğinde onay için TÜBİTAK/KOSGEB'e gönderilecek. Bunların onayından sonra fon serbest bırakılacak. 

Yerli savaş uçağı için 300 proje

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Herhalde çarşı karışık ~ 8 yıl önce
Terör tahminen bu hükümete tek başına imkan vermeyecek ama stepnesi mhp hazır odun kırıcının hıh deyicisi artık poliste kime hizmet ediyor anlamış değilim farkına varan ve genel kurul yapmak isteyen polis tarafından engellendi.Şimdi dornier olmadı seçim öncesi yaptık dendi meclisede soru önergesi bile verildi fakat tıs yok.Şimdilerdede önce ukrayna sonra yerli savaş uçağı.Biz bunların külhanlarınıda tanırız Erbakan efendide macdonald douglasa bakmıştı.Şimdi gerçek şudur biri batarsa o firmayı alıp uçak yaparsın yoksa bugünkü olmayan ağır sanayi ile biraz zor hatta imkansız.Kendi markamızı yapıp birde dünya pazarına sunmamız bu geçen sürede mümkün değil oğlunuda imam hatibe verirsen imkansız.Salaklığın alemi yok uçak yapacaksan matematik ve fizik yüksek derecede bilinmelidir dini bilgi ile uçulduğu görülmedi.Söylemek istediğim hindistan bile bizden fazla adam yetiştiriyor en fazla kitap hindistanda okunuyor dünyanın neresine gitsen hintli bir doktor görürsün durum böyleyken çin doğru yapıyor airbus ile ortak c919uçağını yaptı seçim var hükümet elimizden gidiyor diye uçak muçak hikaye ,devam sarı reno.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
necasetten teharet ~ 8 yıl önce
sektörün clear olsun savaş olmasın be Türkiyem

Yanıtla

Kalan karakter 1000
atlı karınca ~ 8 yıl önce
bırakın bu palavralarıda atlı karınca yapımda çocuklar sevinsin!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tatava ~ 8 yıl önce
yav he he aynen milli uçak aynen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fiyasko ~ 8 yıl önce
Tübitak ve KOSGEB de bu projeleri degerl3ndirebikecek kapasitede adamlar var mı ki Türkiye uyandı artık vatan evlatlarının nice projelerini Avrupa satın alıyor bu kurumlar red veriyor pes para etmez diyor sarı çizmeli Mehmet aga grubunu koymuşlar kafasına göre rüşvetle proje onaylıyorlar önce bu kurumları profosyonel ellere bırakın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Olsa ne olur ~ 8 yıl önce
Kilise her gun raoket atiyorlar, yemediginden bir ucagimiz orada ucamiyor, gelecek insansiz ucaklarda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Koyun sürüsü ~ 8 yıl önce
Bu haberlere gerçekten inananan var mı acaba? İnsanları koyun yerine koymaktan sıkılmadınız mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dolu ~ 8 yıl önce
etrafta dolu meeee var:)
Misafir ~ 8 yıl önce
Bu gune kadar her dediklerini yaptilar, neden olmasin.. Malesef siz TC vatandasi olarak inanmazsaniz demek sizlerin icinde dusman ve pis kan var. Ilk basta inanmak onemli.. Sizingibiler bu dunyada yasamaya hak etmiyor, senle savasa bile gidilmez.. Hoscakal..
Yolcu ~ 8 yıl önce
Bu yalan haberlerden gına geldi milli yolcu uçağı yapıyodunuz en son ne oldu? Secımler yaklasıo demekki bombalamaya piyasaya yalan haber pompası başladı....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fx ~ 8 yıl önce
Gec kalinmis bir proje keske 30 yil önce baslanmis olsaydi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
milli uçak ~ 8 yıl önce
bu uçak şu anda yapıldı ve abd rdusunda uçuyor bizim pilotlar değerli olduğu için onlar test ediyor:) 2023 yanlış olmuş o 3023 olacaktı:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000