02 Şubat 2017, Perşembe 09:12:00

Yerli muharip uçağına Devlet güvencesi

Milli Muharip Uçak Projesi’nde İngilizler Türk mühendislerine yol arkadaşlığı yapacak..
  • Kibleyi gosteren pusula bizden ama...
  • Nerede Devlet Garantisi, orada yolsuluk ve yagma...
  • Ucak koltuguda üretiyoruz geriye ne kaldiki...
  • Şu 'milli' kavramı çok köpürtülüyor.En basit örnekle İngiltere ile bir problem çıksa motoru vermez.Bizde o teknik ve malzeme bilgisi olmadan mümkün olmuyor motor yapmak.
  • arkadaşlar bunu yapmayın ingilizler bizim teknolojimizi çalmanın peşindeler!
  • milli olayı sadece adında var sanırım üretim ve parçaların millilikle alakası olurmu acaba :D
  • Yahu başta temel var.yanına da yaverlerini aldı hani bunlar feto idi .şimdi ne oldu milli kahramanlık rolüne soyundular.de para devletten yetim hakkından. Halida devam fetoslari beslemeye.. yeyin usaklar yeyin elbet bir yerde bitecek..
  • Merdiven milli daha ne arkadaşlar , iplik üretiyoruz ama pamuk ithal arkadaşlar , sakin olun koltuk felanda milli olacaktır , merdivenin yazılımınıda biz yapıyoruz sanırım
  • Derseniz tam Arapça olur. Türkçe de bu sözcüklerin karşılığı yok mu.
  • Yarısı Türkçe yarısı arapça... Yazsanıza ulan Ulusal savaş uçağı diye.

Milli Muharip Uçak Projesi’nde İngilizler Türk mühendislerine yol arkadaşlığı yapacak. Proje için TAI ve BAE Systems’e devlet güvencesi verilecek. Uçağın motoruna da Rolls-Royce talip.

Türkiye ve İngiltere arasındaki ortaklığı daha da güçlendirecek olan Milli Muharip Uçak Projesi (TF-X) için TAI ve BAE Systems'e devlet güvencesi veriliyor. Ankara ve Londra, her şartta projenin arkasında durarak TF-X'in 2023 yılında havada olması için hiçbir aksamaya veya olumsuzluğa izin vermeyecek. İngiltere'nin yeni Başbakanı Theresa May'in Ankara ziyareti sırasında önemli bir anlaşmaya imza atıldı. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TAI) ile dünyanın en büyük savunma firmalarından BAE Systems arasında imzalanan anlaşma, Türkiye'nin 2023 hedefleri arasında yer alan Milli Muharip Uçak (TF-X) projesine startı da vermiş oldu.

ÖNEMLİ BİR BOŞLUĞU DOLDURACAK

TF-X projesi, 2023 yılından sonra hem F-16 savaş uçaklarının yerini alacak şekilde hem de yeni nesil savaş uçağı F-35'lerin açığını kapatacak şekilde geliştiriliyor. Kavramsal tasarım çalışmaları 2013'te tamamlanan projenin, ön tasarım aşaması için geçen yıl ağustosta sözleşme imzalandı. Bu aşamadan sonra İngilizlerin dünya devi savunma firması BAE Systems ile çalışılmaya başlandı. Son anlaşma ile BAE Systems'ın projedeki rolü de netleşti.

TEKNOLOJİ DESTEĞİ VERECEK

TF-X'in hayata geçirilmesinde İngilizler Türk mühendislerine yol arkadaşlığı yapacak. Muharip uçağın hayata geçirilmesinde BAE Systems teknolojik destek sunacak, tasarımında ve geliştirilmesinde önemli rol oynayacak. Bir yandan da Türk mühendislerine teknoloji transferi de sağlanacak. Türkiye, milli muharip uçağının tasarım ve motor çalışmalarını 4 yıl içinde tamamlamayı istiyor. İngilizlerle imzalanan son anlaşma, projeye 'devletten devlete süper garanti' de sağlıyor. Her iki ülke, proje tamamlanana kadar güçlü şekilde TAI ve BAE Systems'ın arkasında duracak. Her türlü iç hukukun üstünde tutulacak bu projede, devletler arası anlaşmalara göre teminat verilerek hareket edilecek. Bu kapsamda, Akkuyu Nükleer Projesi'nde olduğu gibi Meclis'te teminat altına alınması bile gündeme gelebilecek.

AB SONRASI İLK ORTAK TÜRKİYE

İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon, TF-X projesinde Türkiye ve İngiltere'nin teknolojilerini bir araya getireceklerini söylemişti. Avam Kamarası'ndaki konuşması sırasında bu projenin AB sonrası İngiltere'nin dünya ile ekonomik işbirliğine başlayacağının bir işareti olduğunu söyleyen Fallon, anlaşmadan memnuniyet duyduğunu belirtmişti. Ankara AB'den çıkma kararı alan İngilizlerin yeni dönemde Türkiye'yi güçlü bir ortak olarak gördüğünü düşünüyor.

MOTORUNA ROLLS -ROYCE TALİP

Yeni nesil savaş uçağı için şu an 3 farklı tasarım üzerinde çalışılıyor. Rolls-Royce firması muharip uçağın motoru konusunda Ankara ile temas halinde. Anlaşma sağlanırsa, Ankara-Londra arasındaki stratejik işbirliği daha da güçlenecek. (Sabah)

Yerli muharip uçağına Devlet güvencesi

Yorumlar Tüm Yorumlar (33)

Selim ~ 7 yıl önce
Kibleyi gosteren pusula bizden ama...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Devlet Garantisi ~ 7 yıl önce
Nerede Devlet Garantisi, orada yolsuluk ve yagma...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yoldas ~ 7 yıl önce
Ucak koltuguda üretiyoruz geriye ne kaldiki...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gülhan ~ 7 yıl önce
Hocam merdivende yazılımda yerli
Korhan K. ~ 7 yıl önce
Şu 'milli' kavramı çok köpürtülüyor.En basit örnekle İngiltere ile bir problem çıksa motoru vermez.Bizde o teknik ve malzeme bilgisi olmadan mümkün olmuyor motor yapmak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
olmaz ~ 7 yıl önce
arkadaşlar bunu yapmayın ingilizler bizim teknolojimizi çalmanın peşindeler!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
milii :D ~ 7 yıl önce
milli olayı sadece adında var sanırım üretim ve parçaların millilikle alakası olurmu acaba :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Komik adam ~ 7 yıl önce
Yahu başta temel var.yanına da yaverlerini aldı hani bunlar feto idi .şimdi ne oldu milli kahramanlık rolüne soyundular.de para devletten yetim hakkından. Halida devam fetoslari beslemeye.. yeyin usaklar yeyin elbet bir yerde bitecek..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Paylıt ~ 7 yıl önce
Merdiven milli daha ne arkadaşlar , iplik üretiyoruz ama pamuk ithal arkadaşlar , sakin olun koltuk felanda milli olacaktır , merdivenin yazılımınıda biz yapıyoruz sanırım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Milli muharip tayyare ~ 7 yıl önce
Derseniz tam Arapça olur. Türkçe de bu sözcüklerin karşılığı yok mu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Var ~ 7 yıl önce
Yerli uzun menzilli ulusal hava savunma uçağı Bora fx
Espri ~ 7 yıl önce
Mi yaptın şimdi sen???
Milli muharip uçak ~ 7 yıl önce
Yarısı Türkçe yarısı arapça... Yazsanıza ulan Ulusal savaş uçağı diye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000