18 Ocak 2022, Salı 17:22:24

Yerli Helikopter ATAK Yunan medyasında

Türkiye'nin savunma ve havacılık sanayisinde hayata geçirdiği projeleri, Yunan medyasında gündeme gelmeye devam ediyor.
  • Yorum yazan arkadaş(Yerli?) yazıyı okuma zahmetine bile katlanmamış bilgisi olmadan fikri olmak böyle birşey sanırım.AW 129 temelinde yapılan T129 italyan helikopteridir ancak motorların gücü ülkemiz için uygun olmadığından motor değiştirilmiş böylece transmisyon güçsüz gelmiş ve değişmiş, ardından kuyruk rotoru değiştirilmiş ve T129 olmuştur.Her ne kadar yorumların hepsinin kendine göre haklılıkları varsa da bu işi başarabilmemiz iyidir. Tamamı kendisine ait olan hava araçları sadece rusyada var onun dışında tüm ülkeler başka ülkelerde üretilen alt parçaları birleştirerek kendi ürünlerini pazarlıyorlar.GE nin bir motorunun AGB si italyan malıdır.İtalyanın helikopter kliması almandır gibi.Bunlar olur asıl olan hakedenin hak ettiği yerde çalışması adil, dürüst ve güvenilir olmasıdır.
  • T129 nasıl Hint menşeli oluyor? Ikisi bambaşka helikopterler. T129 ilk uçuşunu 2009'da yaptı, Hint helikopteri 2010'da. Ayrıca, Hint helikopterinin örneğin motoru Fransız. T129'da Amerikan-İngiliz (Honeywell-RollsRoyce) motor olması tabi dezavantaj. Yaptırım açısından. Yoksa.. Kim takar yüzde kaçı yerli. Aldığınız hangi ürün tamamıyla ana firmanın kayıtlı olduğu ülkede üretiliyor? Motora da sıra gelir inşallah. Zor tabi.
  • Gövdenin İtalyan,motorunun,elektronik aksamlar ve silahların Abd malı olduğunu ve ancak Abd izin verirse yurtdışına satabildiğimizi niye belirtmemişsiniz?
  • Heykelini dikseler buraya simdi yorum yagardi, ama motoru yerli degil !! ama pervanesinin boyasi yurtdisindan geliyormus, onceden oyuncak yapilmiyordu beyler...sevmesekde sevmesenizde ulkeye katma deger yapilan seyleri tebrik etmek gerek.
  • Yunanistan'da halkı Türkiye'ye karşı korkutma siyaseti uygulanıyor. Türkiye'de yapılan dikuçar ve SİHA gibi araçlar da Yunan basını tarafından takip edilip propaganda malzemesi yapılıyor.
  • Yerli demeyin arkadaşlar. Yerli toplama uçak. Bu helikopterler menşeyi Hindistan: HAL Light Combat Helicopter (LCH)

Türkiye'nin savunma ve havacılık sanayisinde hayata geçirdiği projeleri, Yunan medyasında gündeme gelmeye devam ediyor.

Yunan medya kuruluşu Pentapostagma'da "Filipinler'in teslim alacağı Türk taarruz helikopteri nedir?" başlıklı haberde şu ifadelere yer verildi:

"Filipin Hava Kuvvetleri, Türkiye'den sipariş edilen ilk T129 taktik keşif taarruz helikopterlerinin teslimlerinin Aralık 2021'de başladığını duyurdu.

Filipin hükümeti, bu altı helikopterin ihalesi için Türk Havacılık ve Uzay Sanayii'ne 269 milyon dolar ödedi. Asya devleti, T-129'u Türkiye dışında ilk kullanan ülke olacak".AW129'u temel alan T129, sıcak ortamlarda gelişmiş keşif ve saldırı görevleri için tasarlanmış iki kişilik, çok amaçlı bir helikopter.Uçakta lazer telemetre, gece görüşü için pilot kaskında bir görüntüleme sistemi ve gece çalışmasına izin veren bir acil durum vericisi bulunuyor.

Ayrıca T129, 1.200 kg'a kadar maksimum yük taşıyabiliyor ve bu da tanksavar güdümlü füzeler, havadan havaya füzeler, roketler ve 20 mm'lik üç namlulu taret silah sistemi gibi ağır silahları taşımasına olanak tanıyor.T129'un performansı zorlu "sıcak hava-yüksek irtifa" görevleri için optimize edilmiş olup, gece ve gündüz koşullarında yüksek manevra ve performans kabiliyeti ile Türk Silahlı Kuvvetleri’nin operasyonlarında etkin bir şekilde görev yapıyor.

Yerli Helikopter ATAK Yunan medyasında

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

~ 2 yıl önce
Yorum yazan arkadaş(Yerli?) yazıyı okuma zahmetine bile katlanmamış bilgisi olmadan fikri olmak böyle birşey sanırım.AW 129 temelinde yapılan T129 italyan helikopteridir ancak motorların gücü ülkemiz için uygun olmadığından motor değiştirilmiş böylece transmisyon güçsüz gelmiş ve değişmiş, ardından kuyruk rotoru değiştirilmiş ve T129 olmuştur.Her ne kadar yorumların hepsinin kendine göre haklılıkları varsa da bu işi başarabilmemiz iyidir. Tamamı kendisine ait olan hava araçları sadece rusyada var onun dışında tüm ülkeler başka ülkelerde üretilen alt parçaları birleştirerek kendi ürünlerini pazarlıyorlar.GE nin bir motorunun AGB si italyan malıdır.İtalyanın helikopter kliması almandır gibi.Bunlar olur asıl olan hakedenin hak ettiği yerde çalışması adil, dürüst ve güvenilir olmasıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teasers ~ 2 yıl önce
T129 nasıl Hint menşeli oluyor? Ikisi bambaşka helikopterler. T129 ilk uçuşunu 2009'da yaptı, Hint helikopteri 2010'da. Ayrıca, Hint helikopterinin örneğin motoru Fransız. T129'da Amerikan-İngiliz (Honeywell-RollsRoyce) motor olması tabi dezavantaj. Yaptırım açısından. Yoksa.. Kim takar yüzde kaçı yerli. Aldığınız hangi ürün tamamıyla ana firmanın kayıtlı olduğu ülkede üretiliyor? Motora da sıra gelir inşallah. Zor tabi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atak ~ 2 yıl önce
Gövdenin İtalyan,motorunun,elektronik aksamlar ve silahların Abd malı olduğunu ve ancak Abd izin verirse yurtdışına satabildiğimizi niye belirtmemişsiniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Silahlar? ~ 2 yıl önce
Silahlar abd mali mi? Bir oku arastir. Muhalefet cehaletine gerek yok.
silahlar'a ~ 2 yıl önce
Silahları yerli ve milli mi yapıyorsun,hangi teknolojiyle,parça,mühendislikle? Asıl iktidar yalakalığına gerek yok.
patates ~ 2 yıl önce
Heykelini dikseler buraya simdi yorum yagardi, ama motoru yerli degil !! ama pervanesinin boyasi yurtdisindan geliyormus, onceden oyuncak yapilmiyordu beyler...sevmesekde sevmesenizde ulkeye katma deger yapilan seyleri tebrik etmek gerek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Katma ~ 2 yıl önce
Katma değer olması için katma değer yaratan parçaların içerde üretilmesi gerekir zırzop zırzop sallama kafandan yandaşlık yapçam diye
patates'e ~ 2 yıl önce
50 senedir dışarıdan gelen ekipman,ham madde,alet,edevatla yerli araba da yapıyoruz sonuçta yabancıya ucuz işgücü,vergiden muafiyet imkanları sağlıyoruz bizim için faydaları düşük maaşlı,sosyal haklı istihdam ve az da olsa döviz girdisi. Geçenlerde Türkiye'de üretim yapan İtalyan menşeli bir araba üreticisinin yöneticisi tv'de 'kazandığımız her 10 doların parça,makine vs ithalatı ve isim hakları nedeniyle en az 7'si dışarı gidiyor böyle giderse para kazanmamız daha da zorlaşacak' dedi, bilmem anlatabiliyor muyum? Ülkeye katma değer anca doğru düzgün eğitim sistemini kurmakla,kaliteyi arttırmakla,adaleti sağlamakla,torpil,adam kayırmayı vs bitirmekle,büyük bütçeyle,insana değer vermekle olur gerisi boş ki mevcut iktidar bunları yapmadı.
J. Öz ~ 2 yıl önce
Yunanistan'da halkı Türkiye'ye karşı korkutma siyaseti uygulanıyor. Türkiye'de yapılan dikuçar ve SİHA gibi araçlar da Yunan basını tarafından takip edilip propaganda malzemesi yapılıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yerli? ~ 2 yıl önce
Yerli demeyin arkadaşlar. Yerli toplama uçak. Bu helikopterler menşeyi Hindistan: HAL Light Combat Helicopter (LCH)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Caner ~ 2 yıl önce
Heykelden baska dikili agaciniz yok...kucumseyin ezikler..
Caner diyene ~ 2 yıl önce
Yağcılık yaptıklarının da yolsuzluk,rüşvet,sülale boyu haksız kazanç,adaletsizlik, çökme,suç,torpil,hemşehricilik, particilik,liyakatsizlik, haksızlık,milleti ağır borca sokmak vs dışında dikili ağacı yok hamdolsun...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000