01 Şubat 2017, Çarşamba 19:43:05

Yunuseli Havalimanı'na 16 yıl sonra ilk uçak indi

Bursa'da, Yenişehir Havalimanı'nın yapılmasının ardından 2001'de kapatılan Yunuseli Havaalanı, 16 yıl aradan sonra yeniden hizmete açıldı.
  • https://youtu.be/lrXSWpTDHKc
  • bi cacık olmaz bu meydandan tez zamanda atıl duruma düşer...dostlar alış verişte görsün ayakları
  • Bu meydanın önce bir terminal binasına sonrada aprona ihtiyacı var. Pisti uzunluğu hezarfen havalanin 2 katı yani 1400. Hezarfen 500 m de siz iki 2 katı sayın. Buraya seyrusefer amaçlı kullanılır ama açılmadan önce bir çalışma yapilsaydi yani apronu pisti terminal binası yapilsaydi öyle hizmete girseydi iyi olurdu. Boş medyanın açılışını yaptılar.yinede güzel gelisme.kisin kar yagdiginda küçük uçaklar için uçuş nasıl olur soru işareti.
  • İtfaiye personeli olacakmi acaba olursa memur kadrosumu olucak
  • Bence Bursa için iyi olacak, öncelikle küçük uçaklar kullanacak belki ama ileri de buraya inebilecek e190lar atrler şu an bile kullabilirler. doğuya doğru pistin 500 mt uzatılması ile daha büyük uçaklar da kullanabilir, Bursaya tekrar hayırlı olsun
  • Bölgesel havacılık için uygun bir yer ancak gidip de burası uluslararası havalimanı olacak filan dersen biraz fazla uçmuş olursun.
  • Çok güzel hareketler bunlar diyeceğimiz türden gelişmeler. Tebrik ederim katkısı olanları. Yalnız tek merak ettiğim, bölgenin konumu, özellikle kış aylarında, görerek inişe müsait oluyor mu? Malum, bu tip uçakların, genelde uçuşları görerek yapılıyor. Sonra ileride mağduriyet oluşmasın da.
  • Çok güzel olmuş.Kazasız belasız olsun inşallah. İlk fırsatta kullanacağım.
  • Hayret, sallamışsın yorumumu!
  • Bu uçaklar güvenilir mi bakımları tam mı? Yolcu olarak merak ettiğim şeylerin başında geliyor.

Açılışın ardından, Bursa-İstanbul arası mesafeyi 20 dakikaya indirecek uçak seferlerinin ilki de gerçekleştirildi.

İlk etapta Bursa-İstanbul seferlerinin yapılacağı Yunuseli Havaalanı, hem farklı destinasyonlara yönelik seferler hem de uçuş ve havacılık eğitimleriyle eskisinden daha aktif kullanılacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yunuseli Havaalanı'nda gerçekleştirilen açılış töreninde yaptığı konuşmada, şehir içi ulaşım için her zaman çok çalıştıklarını söyledi.

Kentin erişilebilirliğinin ve İstanbul ile bağlantısının çok önemli olduğunu vurgulayan Altepe, "Bu uçaklarımız düne kadar sadece denizden denize uçuyordu. Çünkü karada yerimiz yoktu. Bu havaalanını bir türlü işletme hattına alamamıştık. Uçaklarımız vardı ama uçamıyorduk. Sahile gitmek zorundaydık. Denizden kalkıp denize iniyorduk." diye konuştu.

İstanbul-Bursa 15-20 dakika

Kullanılacak uçakların denizden kalkıp karaya, karadan kalkıp denize de inebildiğini anlatan Altepe, şöyle devam etti:

"Artık havaalanımız açıldı. Bin 400 metre piste inebilen her uçak, buraya inecek ve kalkabilen her uçak, kalkabilecek. Buradan Haliç'e seferleri, yarından itibaren başlatmış oluyoruz. Bu konuda bir sıkıntımız yok. Uzun yıllar uğraştık, birçok sıkıntı çekildi ama sonunda işlemler bitti. Artık Bursa'nın ekonomisine değer katacak en önemli tesislerden biri, burası. Bu havaalanı, Bursa'ya ulaşımı rahatlatacak. İnsanlar, İstanbul'a geliyor ama Bursa'ya gelmeye üşeniyor. Çünkü uzun yol, uzun bir trafik. Şimdi ise iki şehir arası 15-20 dakika. Bazı uçaklar 15, bazıları 20 dakikada İstanbul'a inecek. Buradan sadece Haliç ile değil, ilerleyen zamanlarda 3. havaalanı ile de bağlantı kurulacak. Artık uluslararası uçuşların biletleri Bursa'da kesilecek. Yarın öbür gün, dış hatlar terminali de monte edilecek. Artık buradan çıkıp dünyanın herhangi bir yerine gitmek için havaalanına gelip oradan nakil olacaksınız ve uçacaksınız. Bu tür imkanları sağlamak için her şeyi hazırladık."

"Şimdiden 60 uçak başvurdu"

Altepe, üretim, turizm ve sanayi için havayolunun şart olduğunu vurgulayarak, "Bu havaalanı, hiçbir şeye rakip değil, sadece kendi çapında çalışacak bir havaalanı. Belli kapasitedeki uçakların inip kalkabileceği, Bursa havacılığına, Yenişehir Havalimanı'na destek verecek ve hava ulaşımını gündeme getirecek, güçlendirecek bir havaalanı." ifadelerini kullandı.

Bir yıl içinde 100'den fazla uçağın havaalanını kullanacağını belirten Altepe, "Şimdiden 60 uçak başvurdu. Burada sadece uçaklar da uçmayacak, pilot eğitimleri, diğer havacılık etkinlikleri, araçların, cihazların bakımları da yapılacak." dedi.











Yunuseli Havalimanı'na 16 yıl sonra ilk uçak indi

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

Mutlu. ~ 7 yıl önce
https://youtu.be/lrXSWpTDHKc

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zaim ~ 7 yıl önce
bi cacık olmaz bu meydandan tez zamanda atıl duruma düşer...dostlar alış verişte görsün ayakları

Yanıtla

Kalan karakter 1000
asd ~ 7 yıl önce
Bu meydanın önce bir terminal binasına sonrada aprona ihtiyacı var. Pisti uzunluğu hezarfen havalanin 2 katı yani 1400. Hezarfen 500 m de siz iki 2 katı sayın. Buraya seyrusefer amaçlı kullanılır ama açılmadan önce bir çalışma yapilsaydi yani apronu pisti terminal binası yapilsaydi öyle hizmete girseydi iyi olurdu. Boş medyanın açılışını yaptılar.yinede güzel gelisme.kisin kar yagdiginda küçük uçaklar için uçuş nasıl olur soru işareti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ilginc ~ 7 yıl önce
Cok ilginc meydanin son durumunu gormeden , sormadan bu kadar keskin yorum yapmak gercekten ilginc.xrayli terminal binasi mevcut; ahl nin genel havacilik terminalinden biraz kucuk . Itfaiye ve saglik binasi var. Yakinda kule de yapilacak.inis seridinde cadir hangar var ve yakit hizmetide verilecek diye duydum.Apron fallow me araci ve apron temizlik (supurge) araci var, inis seridi,hava tarafi ve kara tarafi olarak da citlerle net bir sekilde ayriliyor. Ha unutmadan burasi vfr sartlarda kaptan sorumlulugunda inis kalkis yapilacak bir inis seridi , havalimani degil! Daha fazlasi insallah yavas yavas olacaktir. Kararli bir belediye var. Sht inis seridi talimatini okumanizi ve bilmeden yorum yapmamanizi oneriririm.
!!! ~ 7 yıl önce
ilginnç rumuzlu kişi. açılış günü meydna tam bir rezaletti hiçbir güvenlik önlemi yok. kafasına göre herkes hava alanına giriyor. kule zaten yok bu tam bir fiyasko. çadır dikip hangar demişler. adam gibi yetki olmadıgı gibi havacılık ile alakalı meydanda çalışan yok
Murat ~ 7 yıl önce
İtfaiye personeli olacakmi acaba olursa memur kadrosumu olucak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
volkan ~ 7 yıl önce
Bence Bursa için iyi olacak, öncelikle küçük uçaklar kullanacak belki ama ileri de buraya inebilecek e190lar atrler şu an bile kullabilirler. doğuya doğru pistin 500 mt uzatılması ile daha büyük uçaklar da kullanabilir, Bursaya tekrar hayırlı olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yunuseli ~ 7 yıl önce
27 pist başının yanından geçen Furkan Kuşçuoğlu caddesinin yeraltı tüneline alınmasıyla birlikte pist bu tünel üzerinden doğu yönüne uzatılabilir,1.400 m. den 2.000 m.ye çıkabilir.319 ve Embraer'ler gelebilir o zaman.
~ 7 yıl önce
Bölgesel havacılık için uygun bir yer ancak gidip de burası uluslararası havalimanı olacak filan dersen biraz fazla uçmuş olursun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İnternational ~ 7 yıl önce
Uluslarası yolcu terminali mutlaka büyükmü olmalı .Ahl genel havacılık uluslarası değilmi? Buradanda gümrük pasaport oldumu (birer ofis toplamı ) sorun olmaz
Sanal Havacı ~ 7 yıl önce
Çok güzel hareketler bunlar diyeceğimiz türden gelişmeler. Tebrik ederim katkısı olanları. Yalnız tek merak ettiğim, bölgenin konumu, özellikle kış aylarında, görerek inişe müsait oluyor mu? Malum, bu tip uçakların, genelde uçuşları görerek yapılıyor. Sonra ileride mağduriyet oluşmasın da.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gkhn ~ 7 yıl önce
Çok güzel olmuş.Kazasız belasız olsun inşallah. İlk fırsatta kullanacağım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
!!!! ~ 7 yıl önce
Hayret, sallamışsın yorumumu!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 7 yıl önce
Bu uçaklar güvenilir mi bakımları tam mı? Yolcu olarak merak ettiğim şeylerin başında geliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emniyet ~ 7 yıl önce
Ucagin sana gore guvenli ve emniyetli olması icin ne olması gerekiyor ? Illaki boeing yada airbus mı olacak ? Yahu ulastirma bakanligi pilotlardan teknisyenlerden once bizim cahil yolcuyu egitmeli
takip ~ 7 yıl önce
Bu uçakların hepsinin kayıtları, bakımları vs herşeyi tam. Gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Sıkı bir takip içerisindeler.
emniyet yazan şahsa ~ 7 yıl önce
Bir yolcu olarak merak etmiş olamaz mıyım? Saygı çerçevesinde güvenli olup olmadığını sorgulamam sizi neden rahatsız etti? Bu tahammülsüzlüğün, saygısızlığın sebebi nedir? Adabımızla soru sorduk bakınız "takip" rumuzuyla yazan arkadaş gayet açıklayıcı bir biçimde yazmış. Daha önce kullanmadığım bir ulaşım aracını sorgulamak en doğal hakkım. Uçağın bana göre güvenli ve emniyetli olması için uçak hakkında bilgimin olması gerekiyor ve bu bilgiyi sordum. İlla ki boeing ya da airbus olması şart değil. İnsanları küçümsemeniz ve kategorize etmeniz de yakışık bir tavır değil. Saygılarımla.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000