18 Ağustos 2022, Perşembe 09:58:15

Yeni Zelanda'nın P-8A Poseidon uçağı ilk test uçuşunu yaptı

Yeni Zelanda tarafından sipariş edilen 4 adet P-8A Poseidon uçağının ilki test uçuşunu tamamladı.
  • Biraz bekleselerdi bizden alirlardi!
  • Ne yapcan bu ucagi Yeni zelanda?.Bolgende sana bir tehdit mi var? Cevrende bir Avustralya var onlarla mi savasacan? Bolgesel gucmu olacan, Ancak sivil havaciliga pilot yetisir bu ucakla, yazik etmissiniz halkin vergilerine

Yeni Zelanda tarafından sipariş edilen 4 adet P-8A Poseidon uçağının ilki test uçuşunu tamamladı.

2018 yılının Temmuz ayında Yeni Zelanda Hükümeti, 4 adet Boeing P-8A Poseidon deniz karakol uçağı satın alındığını duyurmuştu. Bu kapsamda sipariş edilen uçakların 1960’lardan beri Yeni Zelanda Kraliyet Hava Kuvvetleri (RNZAF) tarafından işletilen 6 adet P-3K2 Orion deniz karakol uçağının yerini alacağı ifade edilmişti.

17 Ağustos 2022 tarihinde ise Yeni Zelanda Kraliyet Hava Kuvvetleri, resmi Twitter hesabı üzerinden sipariş edilen dört uçaktan ilkinin ilk uçuşunu yaptığını duyurdu. Bu kapsamda Hava Kuvvetleri, “Dört P-8A Poseidon uçağımızdan ilki bugün Amerika Birleşik Devletleri’nde göklere çıktı ve sistemlerin donatılmasından önce bir test uçuşunu tamamladı. Bu uçak bu yıl içinde Aotearoa Yeni Zelanda’ya teslim edilecek.” ifadeleri kullanıldı. DefenceTurk'te yer alan habere göre; İlk P-8A uçağı 2022 yılının Aralık ayında teslim edilecek. Geri kalan üç uçağın ise 2023 yılında teslim edilmesi planlanıyor.

Yeni Zelanda Hükümeti, uçağın Temel Sanayiler Bakanlığı, Yeni Zelanda Gümrük Hizmetleri, Sivil Savunma ve Acil Durum Yönetimi Bakanlığı, Kurtarma Koordinasyon Merkezi, Dışişleri ve Ticaret Bakanlığı dahil olmak üzere diğer devlet dairelerine hizmet vereceğini duyurmuştu.

Boeing, Yeni Zelanda’nın P-8 eğitimi için ABD Donanması ile sözleşme imzalamıştı

ABD Donanması, Yeni Zelanda Hava Kuvvetleri (YZHK) için P-8A Poseidon eğitimi sağlamak için Boeing ile 109 milyon dolar değerinde sözleşme imzalamıştı. Bir dizi eğitim sistemi ve eğitim yazılımı içeren sözleşmenin, uçak mürettebatını ve bakımcılarını, on yıllar boyunca güvenli ve etkili bir şekilde çalıştırmaya ve sürdürmeye hazırlaması planlanıyor.

Boeing’in P-8 Poseidon eğitim sistemi, Yeni Zelanda Hava Kuvvetlerinin Poseidon ile ilgili tüm eğitimlerinin yüzde 70’ini simüle edilmiş bir ortamda gerçekleştirmesini sağlayacak.

Sözleşmenin bir parçası olarak Boeing şunları sağlayacak:

  • Operasyonel Uçuş Eğitimi (OUE) – Tam hareket simülatörü, tüm P-8 ekranlarının ve anahtarlarının eğitimini içerir.
  • Silah Taktikleri Eğitimi – Görev sistemlerini ve taktik operasyonları simüle eder ve OUE ile birleştiğinde, simüle edilmiş ortamda çok mürettebatlı, yüksek kaliteli görev provası eğitimi sağlayan bir silah sistemleri eğitimine olanak sağlar.
  • Sanal Bakım Eğitmeni – Bakım uzmanlarının, P-8A uçağında bakım görevlerini ve prosedürlerini düzgün şekilde gerçekleştirmeleri için eğitim sağlar.
  • Senaryo Oluşturma İstasyonu – Görev eğitimi için özel senaryolar oluşturur.
  • İnceleme İstasyonu – Görev sonrası analiz ve oynatma sağlar.

 

Yeni Zelanda'nın P-8A Poseidon uçağı ilk test uçuşunu yaptı

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Surpriz ~ 2 yıl önce
Biraz bekleselerdi bizden alirlardi!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazik ~ 2 yıl önce
Ne yapcan bu ucagi Yeni zelanda?.Bolgende sana bir tehdit mi var? Cevrende bir Avustralya var onlarla mi savasacan? Bolgesel gucmu olacan, Ancak sivil havaciliga pilot yetisir bu ucakla, yazik etmissiniz halkin vergilerine

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Saldiri saldiridir ~ 2 yıl önce
Antarktika’dan Penguenler saldiracak!
Tehdit mi yok ~ 2 yıl önce
Hemen kuzeylerinde uyuyan dev çin vae bölgesel tehdit japonya hindistan avusturalya yeni zelanda quad ittifakına destek olarak silahlanıyor jeopolitika bu
Cini cevirme ~ 2 yıl önce
Cini cevirme bir abd politikasi, bilge ulkelerine bir faydasi da yok, Cini cevireyim derken o ittifak yapan ulkeler kayanaklarini bosuna harciyor ve abd nin askeri oluyorlar, bu arada bokgedeki tum ulketlein etnik yapsina bakin, yariya yakin hatta bazilarinda daha fazla Cinli nufus var, abd de Cin etnik bir guc olmus durumda

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000