01 Ocak 2010, Cuma 13:00:55

Yeni yıla 16 kez girecekler...

Uluslararası Uzay İstasyonundaki (UUİ) astronotlar, 16 kez yeni yıla girecek...
  • Elbette oksijen tüple depolanmıyor, kimyasal reaksiyonlar neticesinde elde ediliyor, yiyecekleri de genelde suni gıdalar, tuvalet ihtiyacını minimumda tutacak cinsten. Enerji de güneş panellerinden elde ediliyor.
  • Beş kişi ne yapar o istasyonda? Bunlara yetecek kadar oksijen nereden sağlanıyor. İki gün üç gün değil ki!Tüplerle taşınıyor desem olmaz. E nasıl peki?

Rus İnterfaks ajansının haberine göre, UUİ’nin dünya çevresindeki hareketi, astronotlara, 16 kez yeni yılı kutlama olanağı sunuyor.

Moskova’da bulunan Rusya Uçuş Yönetim Merkezinden yapılan açıklamada, UUİ’nin bir buçuk saatte dünya çevresindeki dönüşünü tamamladığı ve dünyadaki 24 saat diliminden 16’sında yeni yıla geçişi yakalayabildiği belirtildi.

Açıklamada, astronotların yeni yılı bütün bu saat dilimlerinde değil, temsil ettikleri ülke ve şehirlerin saat dilimine göre 3 kez kutlayacakları kaydedildi.

UUİ’de Jeff Williams ve Timothy Creamer (ABD-Houston), Soiçi Noguçi (Japonya-Tokyo), Maksim Surayev ve Oleg Kotov (Rusya-Moskova) görev yapıyor.

Yeni yıla 16 kez girecekler...

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Elbette oksijen tüple depolanmıyor, kimyasal reaksiyonlar neticesinde elde ediliyor, yiyecekleri de genelde suni gıdalar, tuvalet ihtiyacını minimumda tutacak cinsten. Enerji de güneş panellerinden elde ediliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Beş kişi ne yapar o istasyonda? Bunlara yetecek kadar oksijen nereden sağlanıyor. İki gün üç gün değil ki!Tüplerle taşınıyor desem olmaz. E nasıl peki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000