22 Kasım 2019, Cuma 11:50:26

Yeni vergi kanunu kabul edildi; Pilotlar daha fazla vergi ödeyecek

Vergi kanunundaki yeni değişiklik TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Birçok değişiklik içeren yeni kanunda geliri 500 bin TL'nin üzerinde olan pilotlar da daha fazla gelir vergisi ödeyecek.
  • Reyizinize söyleyin sarayı satıp size zam yapsın. Yada 747yi. Yada neydi en son 6-7 özel mercedes gelmişti mesela. Pilotların global çalışanlar olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Biz heryerde çalışırız ama siz sadece dhmi de kalırsınız. Önünüzden yiyin!
  • ATC Camiası olarak pilot arkadaşlarımızdan bu trol yorumlara itimat etmemesi tavsiye etmekteyiz.
  • mart ayında gelen düzenleme ile muafiyet %85’den %70’e indirilmişti. yani maaşın %30’u vergiye tabi. o halde ancak 125k üzerinde maaş alınması durumunda, vergiye tabi yıllık 500k geçilmiş olmuyor mu? 125*0.3*12=500
  • Neden sadece THY pilotlari ödüyor ? Sunex veya pegasus pilotlari neden vergi ödemiyor ? Adil mi ? Kim verir bunun cevabini.
  • Dhmi de çalışan hava trafik kontrolörleri pilotlardan daha fazla vergi ödüyorlar ama daha az maaş alıyorlar. Pilotların vergisinin artırılması yetmez, atco maaaşlarının da artırılması gerekir. İşi atco yapıyor ama kaymağını pilotlar yiyorlar.
  • Katılıyorum pilotlardan daha çok vergi alsınlar çok kazanıyorlar.Bizimkileri mi?Onları silin durduk yere vergi falan karıştırmayın oraları.
  • Kokpitin zaten bu kadar maas almasi ulke sartlarinda coktu. Yeni yasa ile ulkemize verilecek vergi kararinda olur. Biz yer personellerinde dunyanin vergisi aliniyor. Kabin kokpitte elini koysun bu destege. Milliyetci ekipler ulkesinden vazgecmez . Para hirsi olanlarda gitsin korfeze gozu para burumuslere ihtiyac yok. Unutmayin ki vergilendirilmis kazanc kutsaldir. ;)
  • Bencede ödemeliler..asgari ucretlinin bile uzerinde bukadar vergi yükü varken neden yilda 800 bin kazanan pilotlar vergi az ödesinki.....bence vatan millet icin daha da artirilmali vergileri...
  • Turkiyedeki en iyi universitelerden birini bitirmiş ustun yeteneklerle donatilmis havaciligi kendine nosyon edinmiş bir atco olarak pilotun 5 de 1 i kadar kazanmak ondan kat kat fazla vergi odemek zoruma gidiyor ins.bu adaletsizlik bir gun biter
  • bi lagos yapıverde 50 bine çalışmak için düşünürsün sonra

Vergi kanunundaki yeni değişiklik TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Birçok değişiklik içeren yeni kanunda geliri 500 bin TL'nin üzerinde olan pilotlar da daha fazla gelir vergisi ödeyecek.

Dijital Hizmet Vergisi ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede (KHK) Değişiklik Yapan Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi..

Kanunla gelir vergisi tarifesine yeni dilim eklenerek üst dilim yüzde 35'ten yüzde 40'a çıkarılacak. Böylece 500 bin lira ve üzerinde kazanç elde edenler yüzde 40 oranında gelir vergisi verecek.

Mevcut tarifenin ilk 4 dilimi korunmak suretiyle 500 bin liraya kadar gelir elde eden grupların vergi yüklerinde herhangi bir değişiklik yapılmayacak.
Kanunla 2019 yılı ücret gelirlerine, bu yıla ilişkin 2020'de verilecek gelir vergisi beyannameleri dahil, yapılan değişiklik öncesi mevcut tarife uygulanacak. 1 Ocak 2020'den itibaren elde edilen ücret gelirleri ise yeni tarifenin Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre, 2019 yılı için belirlenen yeniden değerleme oranında artırılmış haliyle uygulanacak.

HAVACILIK SEKTÖRÜNDE PİLOTLARI VURACAK

Yeni vergi kanunu düzenlemesi sonrası yıllık geliri 500 bin TL'yi aşan pilotlar daha fazla vergi ödeyecek. Kaptan pilotların Türkiye şartlarında yıllık ortalama 500-800 bin TL kazandıkları düşünüldüğünde, yeni vergi tarifesi gereği kayıpları normalden yüzde 5 daha fazla olacak.

Yeni vergi kanunu kabul edildi; Pilotlar daha fazla vergi ödeyecek

Yorumlar Tüm Yorumlar (106)

Keptınn ~ 4 yıl önce
Reyizinize söyleyin sarayı satıp size zam yapsın. Yada 747yi. Yada neydi en son 6-7 özel mercedes gelmişti mesela. Pilotların global çalışanlar olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Biz heryerde çalışırız ama siz sadece dhmi de kalırsınız. Önünüzden yiyin!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ATCo ~ 4 yıl önce
Kalitenizi yaptığınız yorumla belli etmişsiniz. Biz yine de sizleri seviyoruz.
ATCo'ya ~ 4 yıl önce
ARFF yede böyle yorum yapsana :DDDD biz yinede sizi seviyoruz ha. puahhaha ARFF değilim bu arada.
ARFF ~ 4 yıl önce
Sevmesek aldığınız maaşın yarısını cebimizden ödemeye razı olmazdık bilader, düşün ki bu iş mahkemeye gitse ertesi gün karar çıkar ve kontrolörlerin hukuksuzca vergi ödemeye mahkum edildiği maliye-dhm protokolü iptal edilir ve bir kuruş tazminat alamazsın. Ancak 1500 küsür kontrolörden biri dahi bu durumu mahkemeye götürmüyor, kazanılacağını bildiği halde... Özetle sizi de seviyoruz, evlat olsanız sevilmeyecek kadar çirkinleşseniz bile...
ATC ~ 4 yıl önce
ATC Camiası olarak pilot arkadaşlarımızdan bu trol yorumlara itimat etmemesi tavsiye etmekteyiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Didier Droppa ~ 4 yıl önce
Atc camiasini sen mi temsil ediyorsun isteyen istedigi gibi yorum yazar seni ne ilgilendirir
ATC LTAI ~ 4 yıl önce
Temsil etmiyor ancak hiçbir operatörümüzün böyle ortamlarda bu gibi basit ve uygunsuz yorum yapmayacak kadar devlet terbiyesi sahibi olduğunu, aynı terbiyeye sahip olmayan bir takım başka birimlerin girdikleri her ortamda ATC camiasına zarar verecek yorumlar yaptığını, her türlü yalana başvurduğunu hemen herkes bilmektedir. Özetle Arkadaşımız bariz olanı ifade etmiş, kimse adına konuşmamış.
yüzde 70 ~ 4 yıl önce
mart ayında gelen düzenleme ile muafiyet %85’den %70’e indirilmişti. yani maaşın %30’u vergiye tabi. o halde ancak 125k üzerinde maaş alınması durumunda, vergiye tabi yıllık 500k geçilmiş olmuyor mu? 125*0.3*12=500

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Soru ??? ~ 4 yıl önce
Neden sadece THY pilotlari ödüyor ? Sunex veya pegasus pilotlari neden vergi ödemiyor ? Adil mi ? Kim verir bunun cevabini.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Acaba ~ 4 yıl önce
Yukarida sadece thy pilotlari öduycek diye bir ibare okudunuz mu?? Ben okumadim da hani. Sunexteyiz bizde cuvalla vergi oduyoruz, hep kaptan 5 asgari ucret maasi kadar vergi oduyor. Devletin her kaptana özel dogal gaz/ su biriminde 1, ptt de 1, 1 tane polis, 1 tane hemsire, 1 tane yol görevlisi tahsis etmesi gerekli bu durumda
Bravo foxtrot ~ 4 yıl önce
Dhmi de çalışan hava trafik kontrolörleri pilotlardan daha fazla vergi ödüyorlar ama daha az maaş alıyorlar. Pilotların vergisinin artırılması yetmez, atco maaaşlarının da artırılması gerekir. İşi atco yapıyor ama kaymağını pilotlar yiyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fo ~ 4 yıl önce
İşi atco mu yapıyor? Ben de kim indiriyor bu uçağı diyordum. Yaklaşmada 3 kere pist değiştirip sonra da işi ben yapıyorum havalarına girmeniz gerçekten çok komik. Istanbul TMA içinde kaç kere Tcas TA alınıyor keşke istatistiği tutulsa. Biz yakın trafikleri takip edip önlem almasak durum daha da vahim bir hal alacak. Yaklaşmada report 2 miles demek mi kaldı Allah aşkına? Radarı olmayan meydan mısın sen? Yapacağın tek şey yaklaşmadaki trafikleri takip etmek onu da yapmayıp işini pilota yaptırıyorsun. Pilot 2 miles diyince uyanıp iniş izni veriyorsun. İniyoruz pist kat ediş müsadesini biz sorunca veriyorsun. Ayrım sağlayacam diye 30 mil kala sürati 200 kt yaptırıp gereksiz flap koyduruyorsun. Yabancı kaptanla uçarken standard dışı Türkçe konuşmalarınız uçuş emniyetine katkı sağlamıyor. İngilizceniz yetmediği yerde direkt Türkçe'ye bağlıyorsunuz. Maaşınızda kimsenin gözü yok daha da çok versinler ama yok işi biz yapıyoruz parayı pilotlar alıyor havalarına girdinmi orda duracaksın. Herkes sizin işinizi ne derece iyi yaptığınızın farkında.
ATC ~ 4 yıl önce
ATC camiası olarak tüm pilot arkadaşlarımızdan bu tip trolleri dikkate almamalarını tavsiye etmekteyiz. Aşağıda yorum yazan genç FO arkadaşımızı sorduğu sorular hakkında bilgilendirmek için herhangi bir hava trafik ünitesine beklemekteyiz.
Yavuz ~ 4 yıl önce
ATCO maaşları arttırılmalı bencede bu kadar uçurum olmamalı adam 100k alıyor biz 3ün1ni
noldu ATC ~ 4 yıl önce
dhmide gere gere her işi ben yapıyorum diyordun. bak her işi pilot yapıyormuş. :D atcnin aldığı parayı hak edebileceği kapasitede 3-5 liman var.ordada işleri harala gürele gidiyor işte. ülkemizdeki 50 limanda atcnin işini sokaktan geçen herhangi birine yarım saatte öğretirim. ingilizce mi zaten çoğu bilmiyor. pilot kardeş sende bu işin bir ekip işi olduğunu kabul et.
Noldu ~ 4 yıl önce
Kardeş, Allah kitap aşkına bir gelip öğretsene ya, :) ofise geldiğinizde korkunuzdan kapıdan içeri giremiyorsanuz , bir adım geride duruyorsunuz. Bu iş saat 900 da gelip yatak yapmaya benzemez yahu, bilmesek yiyelim hadi...
5li çete ~ 4 yıl önce
Katılıyorum pilotlardan daha çok vergi alsınlar çok kazanıyorlar.Bizimkileri mi?Onları silin durduk yere vergi falan karıştırmayın oraları.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gm personel ~ 4 yıl önce
Kokpitin zaten bu kadar maas almasi ulke sartlarinda coktu. Yeni yasa ile ulkemize verilecek vergi kararinda olur. Biz yer personellerinde dunyanin vergisi aliniyor. Kabin kokpitte elini koysun bu destege. Milliyetci ekipler ulkesinden vazgecmez . Para hirsi olanlarda gitsin korfeze gozu para burumuslere ihtiyac yok. Unutmayin ki vergilendirilmis kazanc kutsaldir. ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gm dekine ~ 4 yıl önce
Sen saatini kaçırma da sırana gir. Mazallah 2 dk gec filan çıkarsın sonra . İş yapmadan para alıp bir de kaptan maaşına dil uzatmak da yani, bilemiyorum ne denir. Kaptan cok alıyormusmus. Alacak az bile bu maaşlar.
Can ~ 4 yıl önce
gm de bir aydınlanma yaşadım havacılık sevdam (!) depreşti akademiye geçtim tüh fazla vergiden kurtulamadık neyse bende abilerim gibi körfeze giderim yazayım
112 Ap0 ~ 4 yıl önce
Bencede ödemeliler..asgari ucretlinin bile uzerinde bukadar vergi yükü varken neden yilda 800 bin kazanan pilotlar vergi az ödesinki.....bence vatan millet icin daha da artirilmali vergileri...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Önemli değil ~ 4 yıl önce
Bu nasıl bir zihniyet Memurun üzerinde olan iş yükü ilke bir pilotun iş yükü aynı mı Sektörde olmayan İÇİN nasılda bağnaz bir yorum bu Pilotun aldığı maaşın neredeyse yarısı vergi olarak gidiyor Bir pilot ya da havacılık sektöründe olmayan birisi için nasılsa sığ bir yorum Araştırında yorum yapın Adamı sinirlendirmeyin Cahil insan
Bronco ~ 4 yıl önce
Apocum sıra yılda 200bin kazanan amirlere gelecek uyan
İş yükü ??? ~ 4 yıl önce
Askeri pilotların iş yükü sivilden 10 kat fazla aldıkları maaş ?
Atco ~ 4 yıl önce
Turkiyedeki en iyi universitelerden birini bitirmiş ustun yeteneklerle donatilmis havaciligi kendine nosyon edinmiş bir atco olarak pilotun 5 de 1 i kadar kazanmak ondan kat kat fazla vergi odemek zoruma gidiyor ins.bu adaletsizlik bir gun biter

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fazla vergi mi?? ~ 4 yıl önce
Yazsana Allah aşkına ne kadar vergi veriyormuşsun?? Kim kimden fazla fazla vergi veriyormuş?
Zoruna gidenin ~ 4 yıl önce
Odtü makine kardeş , gel aynı riski alalım
X ~ 4 yıl önce
Türkiyenin en iyi üniversitelerinden herhangi birinde Atco bölümü yok, demekki ya kendi uzmanligini yapmiyorsun yada en iyi unilerden birinden mezun degilsin. Sorun olan pilotlarin cok kazanmasi degil senin az kazanman ama bunu algilamak mesele tabi. Ne yazdim ben diye tekrar bir okusaniz keske yorum gondermeden once
Atco kardeşim ~ 4 yıl önce
Geçen ay 12bin vergi ödedim zaten. Sen daha fazla ödüyorsan seni yemişler, kontrol et bi
737 fo ~ 4 yıl önce
Odtü makine bitirip niye atco oldun, odtü makineye girerken okul bitsin atco olacağım mı diyordun. Demekki odtü makine bitirmişsin ama piyasada daha ucuza çalışmayım diye dhmi ye işe girmişsin. Madem o kadar donanımlısın istifa et ne duruyosun. Hani sen çok iyisin ya, istifa edince hava da kaparlar neticede.
Fo ~ 4 yıl önce
üstün yeteneğini yesinler
Fo ~ 4 yıl önce
Büyük klüplerin, şirketlerin vergi borçlarını sil, vergi kaçıranlara göz yum, evine aldığı televizyonu bile vergiden düşmesine izin ver pilotlara ver Allah ver dimi. İddia ediyorum TK daki pilotların ödediği vergiyi tüm kapalı çarşı esnafı ödemiyordur. Bu mu adalet?
Atcoya ~ 4 yıl önce
Üstün yetenek :) Acun ile bi konuş sen bence :) Vergiye gelince de , seni kandırmışlar evladım. Oyle birsey yok , valla yok :D
Yanlış Başlık ~ 4 yıl önce
THY PİLOTLARI daha fazla ödeyecek olmalıydı. Diğerleri bu konudan uzaklar.
Vergi ~ 4 yıl önce
Rakama takılmayın arkadaşlar, Gelirimizin %35’ini vergi olarak, %43”ünü vergi+Kesinti olarak ödüyoruz. Siz 12000 lira vergi ödeyip 70000 kazanırken ATC 8700 lira vergi ödeyip 10000 lira kazanmıyor. Biri 1/7, diğeri 1/2, sanırım arkadaşlar bu adaletsizliğe dikkat çekmek istiyor. Diğer taraftan Pilot camiasının kazandığı parada gözümüz yok, kendileri hakediyor ve kazanıyor. Yanlış olan bize yapılandır. Türkiye’de hiçbir meslek bizim kadar ezilmiyor vergi altında... Çünkü biz tekel olan bir KAMU kurumda çalışıyoruz ve yurtdışına gitmememiz için her türlü kapı cebren kapatılıyor. Kanada’dan davet alan adamın pasaportuna çıkış yasağı koyulduğunu, Katar’a gidecek adamın lisansını kanunsuz biçimde vermediklerini gördü bu gözler... Yine de burada yazan ATC rumuzlu şahısların trol olduğunu düşünüyorum.
:) ~ 4 yıl önce
Şu artist yorumlarınızı ve üslubunuzu shortcut isterken de görmek isteriz pilot arkadaşlarım :)
atcler ~ 4 yıl önce
şuan dhmide atc olarak görev yapan arkadaşların %99 u para için buraya gelmişlerdir.eğer daha çok parayı kendi mezun oldukları alanda kazanabilseler asla gelmezdiler. fakat o parayı kazanmak için alanlarında iyi olmak gerek.yani alanlarında iyi olmayan mezunlardır atcler.%0.2 si hava trafik işini benimsemiş ve world class bu işi yapabilen arkadaşlarımızdır.stres 3-5 limanda kaydadeğer seviyede.gerisindeki stres her meslek grubundaki ile aynı.lakin pilotlarda full stres.şu veya bu mezunu alanında iyi veya kötü fark etmeksizin. pilotlar icra ettikleri işte çok %99 oranında çok başarılılar.o yüzden atc kendini pilotla kıyaslama.neydi o itfayeciler onlarla kıyasla mutlu ol.
vergi ~ 4 yıl önce
bi lagos yapıverde 50 bine çalışmak için düşünürsün sonra

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Realist ~ 4 yıl önce
kokpit için pek farketmez kabin için daha çok farkeder bu destinasyon
50bin ~ 4 yıl önce
evet sadece siz nijeryaya gidiyorsunuz biliyoruz

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000