24 Haziran 2011, Cuma 11:55:28

YENİ ROTA IRAK!

Irak'ın yeniden yapılandırılması çerçevesinde hızla gelişen ticari ve ekonomik ilişkilere paralel olarak, Türkiye ve Irak'ta 6 şehir arasında hava köprüsü kuran yeni bir anlaşmaya imza atıldı...
  • anlaşmalar thy için yapiliyor herkes ibliyor zaten
İmzalanan anlaşmaya göre; iki ülke arasındaki uçak seferleri artacak, yaz döneminde Antalya'dan Bağdat ve Erbil'e uçak seferleri başlatılacak ayrıca Irak'tan İzmir ve Gaziantep'e doğrudan uçak seferleri düzenlenebilecek. 
 
Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yurt dışı uçuşların geliştirilmesi amacıyla yürütülen ikili havacılık anlaşmaları çerçevesinde, Türkiye ve Irak arasında uçak seferlerini attıran ve yeni noktalara uçuş gerçekleştirilmesini sağlayacak Hava Ulaştırma Anlaşması imzalandı. 
 
Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi ve Irak Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Samir Kuba tarafından 31 Mayıs 2011 tarihinde Bağdat'ta imzalanan anlaşmaya göre, Türkiye ve Irak'ta 6 nokta arasında havayolu bağlantısı kurularak, iki ülke arasındaki haftalık sefer sayısı 70'in üzerine çıkarıldı. 
 
Anlaşma kapsamında Türk havayolu işletmeleri İstanbul, Ankara ve Antalya'dan Bağdat ve Erbil'e, ayrıca Türkiye'de istedikleri başka bir noktadan Basra, Necef, Süleymaniye ve Musul'a sefer düzenleyebilecek.  Iraklı havayolu işletmeleri ise Irak'taki herhangi bir noktadan İstanbul, Ankara, Antalya, İzmir, Gaziantep ve ileride belirleyecekleri başka bir noktaya daha uçak seferi gerçekleştirebilecek. 
 
Yolcu seferlerindeki frekans ve kapasite düzenlemeleri çerçevesinde Türk havayolu işletmeleri için haftalık sefer sayıları;  İstanbul-Bağdat 7, Ankara-Bağdat 3, Antalya-Bağdat 4 (yaz dönemi) , İstanbul-Erbil 12, Ankara-Erbil 3, Antalya-Erbil 4( yaz dönemi) olarak düzenlendi. Ayrıca, Türkiye'deki diğer noktalardan Basra'ya, Necef ve Musul'a haftada 7 sefer, Süleymaniye ise haftada 8 sefer düzenlenmesi kararı alındı. 
 
Iraklı taşıyıcılar için yolcu seferleri ise; Irak'ta herhangi bir noktadan İstanbul'a haftada 20 sefer, Ankara'ya haftada 15 sefer, Antalya'ya haftada 15 sefer, İzmir'e haftada 5 sefer, Gaziantep'e haftada 5 sefer, Türkiye'de sonradan belirlenecek bir noktaya haftada 2 sefer şeklinde yeniden düzenlendi.
YENİ ROTA IRAK!

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
anlaşmalar thy için yapiliyor herkes ibliyor zaten

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000