24 Haziran 2013, Pazartesi 15:24:54

YENİ İDDİALAR ORTAYA ATILDI

Almanya'yı yüzlerce milyon Euro zarara uğratan insansız hava aracı projesi 'Euro Hawk' ile ilgili tartışmalar devam ediyor.
  • Bizim iha ne ayak onu bilen var mı? Parasını kim veriyor? Uçmadı uçamadı milyon dolarlar heba oldu TAI para kazansın diye.
  • Olsunlar, ama Bizi Avrupaya alirsaniz dua ederiz

Hristiyan Demokrat Birlik Partili (CDU) Savunma Bakanı Thomas de Maiziere'nin geçtiğimiz haftalarda kapsamlı bir rapor sunduğu Federal Meclis Savunma Komisyonu'ndan sonra bakanlığına yönelik yeni iddialar ortaya atıldı.

Savunma Bakanlığı'nın federal meclisi yıllardır insansız hava araçlarının kazalarından dolayı yanlış bilgilendirdiği öğrenildi. Frankfurter Allgemeine gazetesi bunu federal meclis tarafından açıklanmamış bir soru önergesine dayandırıyor. Gazete, federal ordunun toplam 871 insansız hava aracı bulundurduğunu ve bunun 124'ünün uçuş kazaları sonucu kullanılamaz hale geldiğini yazdı.

Sol Parti'nin verdiği soru önergesinde bakanlık, Mart 2011'de 12, Şubat 2012'de 17 aracın kaza yaptığını bildirmiş. Ancak bu zaman zarfı içerisinde federal ordu, 116 uçuş kazası geçirmiş. Savunma Bakanlığı ise iddiaları geri çevirerek, rakamların yanlış gösterildiğini söyledi. Uçuş kazalarında sisteme uyumlu inişlerin bulunduğu belirtilirken, bunların güvenlik önlemleri açısından kontrol veya radyo iletim hatasında devreye girdiği kaydedildi.

Almanya'nın 2007 yılında başlattığı Euro Hawk projesi 4 insansız hava aracından oluşurken, maliyetinin ise 1,2 milyar Euro olacağı tahmin ediliyordu. Amerikalı Northrop Grumman tarafından geliştirilen araçların uyarı sistemi olmadığından Avrupa hava sahasında uçuş izni alamayacağı ve bunları tedarik etmek için 600 milyon Euro'luk masraf oluşacağı ortaya çıkınca proje Federal Savunma Bakanlığı tarafından iptal edildi. (Zaman)

YENİ İDDİALAR ORTAYA ATILDI

Yorumlar

Bizim iha? ~ 11 yıl önce
Bizim iha ne ayak onu bilen var mı? Parasını kim veriyor? Uçmadı uçamadı milyon dolarlar heba oldu TAI para kazansın diye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Beter ~ 11 yıl önce
Olsunlar, ama Bizi Avrupaya alirsaniz dua ederiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000