31 Ekim 2015, Cumartesi 17:08:34

Yeni iddia: IŞİD uçağın vurulma anını yayınladı

IŞİD'in Metrojet uçağını kendilerinin düşürdüğünü iddia etmesinin ardından Youtube'da bir video yayınlandı. Uçağın Metrojet'e ait olup olmadığı henüz bilinmiyor. İşte uçağın vurulma anı...
  • Ucak teknik sebeple acil iniş talep etmiş eğer dışarıdan saldırı ihtimali varsa kule konuşma kayıtlarında bu geçer. Airbus kaza sonrası iletişimi uçak üzerinde şaibe bırakmamak için çok iyi yapıyor şu an bu kazanın sonrasını takip etmeyenler bu kazayı işid saldırısı olarak hatırlıcak bu da dünya nüfusunun % 90 ına tekabül eder. Arayıp kazayı sahiplenen örgüt işid bile değil işid le bağlantılı olduğu iddia edilen telefon açan herhangi biri. İşid in kendi kaynakların da bir üstlenme söz konusu değil çünkü kaza raporunun böyle çıkmıcağını olnarda biliyor. Bu kaza incelemesi teknik sebeble çıkıcak ama havacılıkla ilgilenmeyenler bunu işid saldırısı olarak hatırlıcak burada iletişim alanında uygulanan kafa karıştırma metodu uygulanıyor. Keşke airbus mühendisleri de airbus iletişimcileri kadar iyi olsaydı. Uçağın imajı yerine insanlar kurtulurdu.
  • Videoda uçak yanarak düşüyor.... Fotoğraflara bakıyoruz kuyruk kısmında hiç yanık izi veya is yok... Tertemiz.... Yalan olduğu gayet açık.....
  • işid'in kafa kesme videoları hd çekilde çekiyor, nedense ucagı biz düşürdük diyip videoyu tost makınesıyle çekmısler, bence teknık arıza gıbıme geliyor..
  • 321 bu şekilde yere çarparak düşmez. Kesinlikle bir terör saldırısı var. Teknik arızalarla bile 320 ailesinden herhangi bir uçağı düşürmek için büyük bir uğraş vermek ve çok çok beceriksiz olmak lazım. İmkanı yok.
  • Akdenizde dusen ucakta 80 kisi olmustu yanlis hatirlamiyorsam 80 li yillardi, o donemdede bir cok spekülasyon ortaya atilmis fakat en kuvvetlisi bomba yada fuze ile vurulmasi olmustur. Ucak libya ve fransa jetlerinim dalasi arasinda fuze ilede vurulmus olabilir, radikal teror orgutunun bombali eylemide. Sonuc itibariyle ucak dustu 80 kisi oldu, ve ucak denize iki parca olarak cakildi. Sag motor kisminda meydana gelen patlamayla kuyruk kismi kopmus ve kuyruktan geri kalan ucagin parcasi okyanusa tek parca cakilmistir. Ustelik hizla irtifa kaybederek. Yani yapmislardir demiyorum, havacida degilim ama takipci olarak soyliyebilecegim, vurulupta yere tek parca yada iki parca dusebilir! Nasil dustugunun onemi yok, onemli olan giden canlar. Havacilik camiasinin ve yakinlarinin basi sagolsun. Saygılar.
  • Nedense bu tür şeylerde görüntü hiçbir zaman net olmuyor.
  • Bu terorıst itlerin dinle alakası yok kardesim hele islam dini ile hiç alakası yok.geçenlerde adamlar mossod ajanı kadını yakalayıp serbest burakıyolar oldurmuyorlarsa bunların islamla alakasının olmadıgını anlamamak biraz sacmadır...
  • Bencede teknik bi arizadan irtida azalttiktan sonra isid firsat bilip vurmus olabilir. Ornegin 7000feette ani basinc bosalmasi olmamistirda inmeye calisirken ikiye ayrilmis olabilir.
  • Olurmu yaa tayyip düşürmüştür kesin tayyip yapmistir yorumculara bak ya hepside uzman kesildi uçağın kapisini bilmiyen atip tutuyor burdan
  • Olmaz oyle şey diyenler dhl ucaginin bagdat vurulmasini unutuyor. Roket ile vurulan ucak tek parca inebilir. Yada inerken ikiye ayrilabilir.

Sina Yarımadası üzerinde düştüğü kesinleşen Metrojet'e ait uçakla ilgili iddialar artmaya devam ediyor.

Yetkililerin uçağın teknik arıza nedeniyle düştüğünü açıklamasının ardından IŞİD, uçağı kendilerinin vurduğunu iddia etmişti. 

Bu açıklamaların ardından video paylaşım sitesi Youtube'da bir video dolaşamaya başladı. Görüntünün bulanık olduğu videoda bir uçağın seyir halinde devam ettikten sonra patlama görüntüleri yer alıyor.

Videonun kırıma uğrayan Metrojet'e ait A321 tipi uçak olup olmadığı ise henüz netlik kazanmadı.

İşte IŞİD'in paylaştığı video;

Yeni iddia: IŞİD uçağın vurulma anını yayınladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (30)

Saibeli ~ 8 yıl önce
Ucak teknik sebeple acil iniş talep etmiş eğer dışarıdan saldırı ihtimali varsa kule konuşma kayıtlarında bu geçer. Airbus kaza sonrası iletişimi uçak üzerinde şaibe bırakmamak için çok iyi yapıyor şu an bu kazanın sonrasını takip etmeyenler bu kazayı işid saldırısı olarak hatırlıcak bu da dünya nüfusunun % 90 ına tekabül eder. Arayıp kazayı sahiplenen örgüt işid bile değil işid le bağlantılı olduğu iddia edilen telefon açan herhangi biri. İşid in kendi kaynakların da bir üstlenme söz konusu değil çünkü kaza raporunun böyle çıkmıcağını olnarda biliyor. Bu kaza incelemesi teknik sebeble çıkıcak ama havacılıkla ilgilenmeyenler bunu işid saldırısı olarak hatırlıcak burada iletişim alanında uygulanan kafa karıştırma metodu uygulanıyor. Keşke airbus mühendisleri de airbus iletişimcileri kadar iyi olsaydı. Uçağın imajı yerine insanlar kurtulurdu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sanki ~ 8 yıl önce
sanki her hafta 1 airbus dusuyo da muhendislere laf ediyosun, dunyanin heryerinde sorunsuzca ucan ucaga laf atmak niye
Bora ~ 8 yıl önce
Videoda uçak yanarak düşüyor.... Fotoğraflara bakıyoruz kuyruk kısmında hiç yanık izi veya is yok... Tertemiz.... Yalan olduğu gayet açık.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
unluck ~ 8 yıl önce
işid'in kafa kesme videoları hd çekilde çekiyor, nedense ucagı biz düşürdük diyip videoyu tost makınesıyle çekmısler, bence teknık arıza gıbıme geliyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A321 ~ 8 yıl önce
321 bu şekilde yere çarparak düşmez. Kesinlikle bir terör saldırısı var. Teknik arızalarla bile 320 ailesinden herhangi bir uçağı düşürmek için büyük bir uğraş vermek ve çok çok beceriksiz olmak lazım. İmkanı yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A320 ~ 8 yıl önce
Lansmani yapilan gun kaza yapan ucak icin cok iddiali konusmuyor musun?
Muhtesem airbus ~ 8 yıl önce
Muhtesem airbus ın ilk uçuşu https://m.youtube.com/watch?v=KEH7OpnA-I4
??? ~ 8 yıl önce
Yere çarparak düşmez derken ? Önce yere çarpıp sonra mı düşüyor bu aletler?
olabilir. ~ 8 yıl önce
Akdenizde dusen ucakta 80 kisi olmustu yanlis hatirlamiyorsam 80 li yillardi, o donemdede bir cok spekülasyon ortaya atilmis fakat en kuvvetlisi bomba yada fuze ile vurulmasi olmustur. Ucak libya ve fransa jetlerinim dalasi arasinda fuze ilede vurulmus olabilir, radikal teror orgutunun bombali eylemide. Sonuc itibariyle ucak dustu 80 kisi oldu, ve ucak denize iki parca olarak cakildi. Sag motor kisminda meydana gelen patlamayla kuyruk kismi kopmus ve kuyruktan geri kalan ucagin parcasi okyanusa tek parca cakilmistir. Ustelik hizla irtifa kaybederek. Yani yapmislardir demiyorum, havacida degilim ama takipci olarak soyliyebilecegim, vurulupta yere tek parca yada iki parca dusebilir! Nasil dustugunun onemi yok, onemli olan giden canlar. Havacilik camiasinin ve yakinlarinin basi sagolsun. Saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
King kobra ~ 8 yıl önce
Nedense bu tür şeylerde görüntü hiçbir zaman net olmuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kesinlikle ~ 8 yıl önce
Aynen öyle
Din ~ 8 yıl önce
Bu terorıst itlerin dinle alakası yok kardesim hele islam dini ile hiç alakası yok.geçenlerde adamlar mossod ajanı kadını yakalayıp serbest burakıyolar oldurmuyorlarsa bunların islamla alakasının olmadıgını anlamamak biraz sacmadır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Leew ~ 8 yıl önce
Bencede teknik bi arizadan irtida azalttiktan sonra isid firsat bilip vurmus olabilir. Ornegin 7000feette ani basinc bosalmasi olmamistirda inmeye calisirken ikiye ayrilmis olabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik ~ 8 yıl önce
Olurmu yaa tayyip düşürmüştür kesin tayyip yapmistir yorumculara bak ya hepside uzman kesildi uçağın kapisini bilmiyen atip tutuyor burdan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Asd ~ 8 yıl önce
Zoruna gittiyse sen de at tut milletin ağzının kirasını sen mi veriyon.
Dhl Bagdat ~ 8 yıl önce
Olmaz oyle şey diyenler dhl ucaginin bagdat vurulmasini unutuyor. Roket ile vurulan ucak tek parca inebilir. Yada inerken ikiye ayrilabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000