04 Mart 2018, Pazar 10:10:26

Yeni havalimanında taksicilere de düzenleme gelecek

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, 29 Ekim'de açılacak olan dünyanın en büyük havalimanı öncesinde sivil havacılık terminalleri ve burada faaliyet gösteren işletmelere yönelik standartları sil baştan belirledi.
  • İLK ÖNCE ATATRÜRK HAVA LIMANI TAKSİCİLERİNE EĞİTİM VERİLSİN YOLCUYA SAYGI NASIL GOSTERİLİR HER GIDISIMDE PİSMAN OLUYORUM HAVALIMANINDAKI TAKSİLERE BINDIGIM ICIN BİR PERSONEL OLARAK
  • İstanbul taksicilerinin adı çıkmış. Once bu kirli geçmişi temizlemek gerek. Bir kişi yurt dışına çıktığı zaman ilk baktığı seyahat tavsiyesi veren forumlar siteler. Hadi biz alıştık taksi terörüne. Ama turist bu yazıları okuyup geliyor buraya ve dolandırılma endişesiyle biniyor bu taksilere. Ya da korkudan hiç binemiyor. Uçuşta da daha önce dolandırılan bir kaç yabanci ile konuşma fırsatım oldu. İstanbul a geldiğinde havalimaninda bulunan transfer firmalarini kullanıyormus. Taksiye binmekten korkuyor. Uberin yasal zemine oturtulması lazım. Yurt dışından gelen yabancılar bu tarz yazıları okuduğunda ülkenin güvenli olduğunu hissetmiyor.
  • Roma havaalanından şehrin merkezi bölgesine taksi ücreti sabit ve de fatura vermek zorundalar. Ücret taksinin üzerine kocaman yazılmış, sabit ücretli şehir sınırları internette yayınlanmış. Turiste kazık atmaları önlenmiş. İstanbul için de her bir ilçeye sabit fiyat belirlenmeli, sınırlar internette yayınlanmalı. Psikopatlık yapan taksicinin taşıma izni de iptal edilmeli.
  • tek tek yolcu taşımak yerine transport tipi araçlarla taksicilik yapmak daha faydalı olur
  • Türkiyede Uber'e izin verilmiyor. Uber'e polisler, korsan taksi gibi ceza kesiyor. Ondan sonra taksicilerin turistleri dolandırdıkları haberlerini görüyoruz hergün. 3.hl dağ başı olduğu için kazıkçı taksicilere iyice gündoğacak. Ondan sonra turist niye gelmiyor ülkeye. turist bu ülkeye niye gelsin ki?
  • Kısa mesafe yüzünden dayak yeme dönemi biter;) Ölsem binmem Havalimanı Taksiye..
  • Yeni havalimanından taksiye binmek için sağlam cüzdan lazım :)
  • Nereye gidersen git 150 TL yazan taksimetre takılacakmış...
  • 600 tane taksi olucak bir tane İngilizce bilen varsa büyün durağı kurtarmış olacak, ayıp yahu binlerce üniversite mezunu adam var takside kullanacak kadar İngilizce bilen, alın onları hem eğitimli hem de prezentabl şöförleriniz olsun
  • Taksi durağı yerine müşteri getiren her taksi sıraya geçip müşterisini alıp gitmeli..Başka türlü bu havaalanının taksi rezaleti düzelmez...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, 29 Ekim'de açılacak olan dünyanın en büyük havalimanı öncesinde sivil havacılık terminalleri ve burada faaliyet gösteren işletmelere yönelik standartları sil baştan belirledi.

İşletmeciler bugünden itibaren bir yıl içinde öngörülen şartları yerine getirmek zorunda olacak. İşletmeler Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından yılda en az bir kez denetlenecek.

Yönetmelikte taksi duraklarıyla ilgili de düzenlemeye gidildi. Buna göre yolcularla iletişimin üst düzeyde sağlanması amacıyla durakta en az bir yabancı dil bilen personel bulundurulması zorunlu olacak.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Taksi duraklarına şoförlerin isimleri ve fotoğraflarının görünür şekilde asılması sağlanacak. Havalimanlarının en tepki çeken konularından olan işletmelerin fiyat tarifeleri ile ilgili de bir düzenleme yapıldı. Ücret tarifeleri ile ilgili şikâyetler havalimanı işletmecilerine yapılabilecek.

Ülke itibarının olumsuz etkilendiğinin ve yolcu haklarına aykırı hareket edildiğinin tespit edilmesi halinde işletmelerin faaliyeti durdurulabilecek.

Yeni havalimanında taksicilere de düzenleme gelecek

Yorumlar Tüm Yorumlar (52)

NUR ~ 6 yıl önce
İLK ÖNCE ATATRÜRK HAVA LIMANI TAKSİCİLERİNE EĞİTİM VERİLSİN YOLCUYA SAYGI NASIL GOSTERİLİR HER GIDISIMDE PİSMAN OLUYORUM HAVALIMANINDAKI TAKSİLERE BINDIGIM ICIN BİR PERSONEL OLARAK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Trip advisor ~ 6 yıl önce
İstanbul taksicilerinin adı çıkmış. Once bu kirli geçmişi temizlemek gerek. Bir kişi yurt dışına çıktığı zaman ilk baktığı seyahat tavsiyesi veren forumlar siteler. Hadi biz alıştık taksi terörüne. Ama turist bu yazıları okuyup geliyor buraya ve dolandırılma endişesiyle biniyor bu taksilere. Ya da korkudan hiç binemiyor. Uçuşta da daha önce dolandırılan bir kaç yabanci ile konuşma fırsatım oldu. İstanbul a geldiğinde havalimaninda bulunan transfer firmalarini kullanıyormus. Taksiye binmekten korkuyor. Uberin yasal zemine oturtulması lazım. Yurt dışından gelen yabancılar bu tarz yazıları okuduğunda ülkenin güvenli olduğunu hissetmiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sabit ücret ~ 6 yıl önce
Roma havaalanından şehrin merkezi bölgesine taksi ücreti sabit ve de fatura vermek zorundalar. Ücret taksinin üzerine kocaman yazılmış, sabit ücretli şehir sınırları internette yayınlanmış. Turiste kazık atmaları önlenmiş. İstanbul için de her bir ilçeye sabit fiyat belirlenmeli, sınırlar internette yayınlanmalı. Psikopatlık yapan taksicinin taşıma izni de iptal edilmeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lambada ~ 6 yıl önce
tek tek yolcu taşımak yerine transport tipi araçlarla taksicilik yapmak daha faydalı olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
taksici terörü ~ 6 yıl önce
Türkiyede Uber'e izin verilmiyor. Uber'e polisler, korsan taksi gibi ceza kesiyor. Ondan sonra taksicilerin turistleri dolandırdıkları haberlerini görüyoruz hergün. 3.hl dağ başı olduğu için kazıkçı taksicilere iyice gündoğacak. Ondan sonra turist niye gelmiyor ülkeye. turist bu ülkeye niye gelsin ki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Taksici ~ 6 yıl önce
Sen uberin kölesi olmussun git orda calis bu kadar da kötülemene gerek yok bu arkadasları acaba seninde önceden taksici olmadıgın ne malum
Taksici ~ 6 yıl önce
Kimse uberin kölesi değil ama herkes taksicilerin düşmanı. Ona buna laf söyleyeceğinize neden kendinizi düzeltmeye çalışmıyorsunuz ? İstanbulda taksimi bilmeyen taksi şoförleri var. Sizin haberiniz var mı ? Sinyal kolunu kullanmayı bilmeyen, istediği yer ve zamanda duran taksilerden haberiniz var mı ? Bunlar Türkiyemiz için en büyük tehlikedir.
Aa ~ 6 yıl önce
Kısa mesafe yüzünden dayak yeme dönemi biter;) Ölsem binmem Havalimanı Taksiye..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AA ~ 6 yıl önce
Yeni havalimanından taksiye binmek için sağlam cüzdan lazım :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
delicevat ~ 6 yıl önce
Nereye gidersen git 150 TL yazan taksimetre takılacakmış...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
standart tarife ~ 6 yıl önce
havalimanı- taksim , havalimanı-kadıköy gibi standart tarife fiyatları belirlense asılsa her yere de turist kazıklama olayları yaşanmasa..
Birmi ~ 6 yıl önce
600 tane taksi olucak bir tane İngilizce bilen varsa büyün durağı kurtarmış olacak, ayıp yahu binlerce üniversite mezunu adam var takside kullanacak kadar İngilizce bilen, alın onları hem eğitimli hem de prezentabl şöförleriniz olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CAPTAIN ~ 6 yıl önce
Taksi durağı yerine müşteri getiren her taksi sıraya geçip müşterisini alıp gitmeli..Başka türlü bu havaalanının taksi rezaleti düzelmez...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2+2 = 4 ~ 6 yıl önce
Bencede mükemmel cözüm.durak olur yolcu indiren girer sıraya ve ilki üç dil bilen eleman konur.Alsana süper hizmet .

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000