23 Eylül 2018, Pazar 09:28:47

Yeni havalimanında 9 bin sahte yolcuyla test

İstanbul’un yeni havalimanında çalışmalar son aşamaya yaklaşırken, aksaklıkların belirlenmesi için binlerce sahte yolcu ve bagajla deneme uçuşları gerçekleştirilecek.
  • 9000 kişi ile yolcu testleri yapacaklarına 100 kişi ile şehirden havalimanına nasıl gidilecek testi yapsalar daha faydalı olur. Zaten ORAT için çok geç.
  • Neredeyse bir ay sonra açılacak dedikleri havaalanına dün teknofest vesilesiyle ilk defa gittim. İnşallah verdikleri tarihte açmaktan vazgeçerler. Daha kulenin kaplamalarını v.s. ve ulaşım yollarını bile doğru dürüst bitirememişler, saatlerce araç kuyruğunda bekledik.heryer inşaat ve inşaat ve toz toprak dolu.arabanın camlarını defalarca kapatmak zorunda kaldık kalkan tozdan,düşünün artık. Ama bu kadar eksik halde bile havaalanını aceleyle açmaya çalıştıklarına göre, bakalım ne tür yolcu devlet garantisi verdilerse, bunun zararını mı azaltmaya çalışıyorlar acaba.yoksa adam gibi herşeyi tamamlanmadan açılış yapmaya ne gerek var.Atatürk havalimanı hali hazırda yetipte artıyor bile.
  • Beyaz yaka yemekleriyle mavi yaka yemekleri aynıymış.Yemezler canım
  • Taşeron mantığı, hep taşeronu suçlarsın zaten bu yuzden taşeron şirket vardır. İnsan haklarının hiçe sayıldığı bu havalimanı projesi %100 başarılı değildir arkadaşlar buna uyanalım. Haklarını verelim iyi iş çıkarıyorlar ama bunlar profesyonel adamlar değiller, şunu TAV alsaydı inanın her şey daha farklı olurdu
  • Ona Sahte denmez, egitim gerekli
  • Yeni havalimanı şartdır çünkü atatürk havalimanı artık yetmiyor ve yeni havalimanı zamanla daha güzel olucak ben havalimanı hakkında yapılan kötü yorumlara inanmıyorum şu an kıskançlıktan çıldıran türkiyedeki ve dünyadaki siyasi partiler karalamak için çok uğraşıyorlar ama artık yemezler asıl düşmanlar kendi ülkemizdekiler öncelikler x partiler onların çıkarlarınıda biliyoruz mapmak istediklerinide artık dinamik bir türkiye var helal olsun cumhurbaşkanımıza çalışkan adam.
  • Ne zaman Maduro gelir iniş yapar bizi selamlar o zaman binerim!
  • İnsanlar hepmi sahte olur,bir görünen yüzleri var birde görünmeyen,9 bin sahte insan
  • Ceonun söylediklerini okudunuz sanırım,herşeye provakosyon var demekle düzelmiyor
  • “yeterli servis aracı koymamışız” diyor hesap burdan belli oluyor zaten. İnsana çalışana emeğe olan saygımız! Gerçek yolcuya da böyle davranacaksa vay halimize.

İstanbul’un yeni havalimanında çalışmalar son aşamaya yaklaşırken, aksaklıkların belirlenmesi için binlerce sahte yolcu ve bagajla deneme uçuşları gerçekleştirilecek.

Üç aşamadan oluşan test işlemlerinde 9 bin sahte yolcu ve 18 bin bagaj kullanılacak. 29 Ekim’de açılması planlanan, İstanbul’un merkezinden 35 kilometre uzakta, 76.5 milyon metrekarelik alanda yükselen yeni havalimanının inşaat çalışmaları devam ederken, bir yandan da dekorasyon işlemleri başlayan yolculara hizmet verecek ana terminalde hazırlıklar son hızıyla devam ediyor. Terminalin yürüyen merdivenleri, yolcuların üstlerinin aranacağı x-ray cihazları, uçakların iniş ve kalkışlarını gösteren ekranlar, pasaport kontrol alanları ve valiz teslimatının yapıldığı bantlar havalimanına yerleştirildi. Yıllık 200 milyon yolcu kapasitesiyle 350’den fazla noktaya uçuş imkânı sunacak olan havalimanında, aksaklıkların belirlenmesi için binlerce sahte yolcu ve bagajla deneme uçuşları gerçekleştirilecek.

3 AŞAMALI TEST

Eylül ayının son haftasında gerçekleştirilecek ilk deneme operasyonuna bin sahte yolcu, iki bin bagaj, yaklaşık 800 personel, iki uçak, 50 yer hizmeti elemanı katılacak. Ekim ayının ilk haftasında gerçekleştirilecek ikinci deneme operasyonunda ise 3 bin sahte yolcu, 6 bin sahte bagaj, yaklaşık bin personel, 3 uçak, 150 yer hizmet ekipmanı olacak. Ekim ayının ikinci haftasında ise 5 bin sahte yolcu, 10 bin sahte bagaj, yaklaşık bin personel, 5 adet gerçek uçak ve 200 yer hizmet ekipmanıyla son deneme çalışması yapılacak. Denemelerde, sözde yolcuların havalimanlarına girerek bagajlarını teslim etmesi ve biniş kartlarıyla uçağa yönlendirilmesi, seçilen koltuğun değişimi ve yeniden bilet basımı, transfer yolcuların yönlendirme tabelalarıyla yeni uçuş kapısını bulması, bagajların zamanında uçağa ve yolcuya teslim edilmesi ve daha pek çok senaryoyu kapsayacak. Denemeler esnasında havalimanının içerisinde bulunan sistemlerin arızalanması halinde uygulanacak olağanüstü durum planları da test edilecek. 

İŞÇİLERİN İDDİALARINI CEO YANITLADI

Üçüncü havalimanı inşaatını yapan şirketin CEO’su Kadri Samsunlu ilk kez Hürriyet’e konuştu. Samsunlu işçilerin iddialarıyla ilgili şunları söyledi:

Servislerin beklenmesi konusunda haklı oldukları taraflar var. İnşaatın son 2 ayına girdiğimiz için sürekli işçi girişi var. Yeterli servis girişi koymamışız. Servis sayısını artırıp, optimizasyona gittik. Servislerin saat ve seferleri ile bekleme alanları yeniden düzenlendi.

Kampımızda tahta yok ama tahtakurusu var. Olaydan sonra 1600 yatak, 2 bin çarşaf nevresim değiştirdik. Tahtakurusuyla mücadele ilaçla çözebileceğiniz konu değil.

Bütün bunlar için özür diledim ve takımımızla gereğini yapıyoruz. Yemekler konusunda, onlar ne yiyorsa biz de aynısını yiyoruz.

İşçilerin maaşlarını alamaması birinci derece İGA’nın sorunu değil. Burada 2 türlü yükümlülük var. İGA ve taşeronlar. Ben taşeronların hakedişlerini ödüyorum. Ben parasal sıkıntı içinde değilim. Ama taşeronla alttaki ilişki 3 aydır sorunlu. Taşeronları çekip konuşmamız gereken bir konu. Bunu konuşmaya başladık. Resmi maaş bordrolarını biz işçinin hesabına gönderiyoruz. Bunun dışında yaptıkları anlaşmaları takip etme şansımız yok. (Hürriyet)

Yeni havalimanında 9 bin sahte yolcuyla test

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

Dokuz Bin ~ 6 yıl önce
9000 kişi ile yolcu testleri yapacaklarına 100 kişi ile şehirden havalimanına nasıl gidilecek testi yapsalar daha faydalı olur. Zaten ORAT için çok geç.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatandaş ~ 6 yıl önce
Neredeyse bir ay sonra açılacak dedikleri havaalanına dün teknofest vesilesiyle ilk defa gittim. İnşallah verdikleri tarihte açmaktan vazgeçerler. Daha kulenin kaplamalarını v.s. ve ulaşım yollarını bile doğru dürüst bitirememişler, saatlerce araç kuyruğunda bekledik.heryer inşaat ve inşaat ve toz toprak dolu.arabanın camlarını defalarca kapatmak zorunda kaldık kalkan tozdan,düşünün artık. Ama bu kadar eksik halde bile havaalanını aceleyle açmaya çalıştıklarına göre, bakalım ne tür yolcu devlet garantisi verdilerse, bunun zararını mı azaltmaya çalışıyorlar acaba.yoksa adam gibi herşeyi tamamlanmadan açılış yapmaya ne gerek var.Atatürk havalimanı hali hazırda yetipte artıyor bile.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir dost ~ 6 yıl önce
Beyaz yaka yemekleriyle mavi yaka yemekleri aynıymış.Yemezler canım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
inş.müh. ~ 6 yıl önce
Taşeron mantığı, hep taşeronu suçlarsın zaten bu yuzden taşeron şirket vardır. İnsan haklarının hiçe sayıldığı bu havalimanı projesi %100 başarılı değildir arkadaşlar buna uyanalım. Haklarını verelim iyi iş çıkarıyorlar ama bunlar profesyonel adamlar değiller, şunu TAV alsaydı inanın her şey daha farklı olurdu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MBA USA ~ 6 yıl önce
Ona Sahte denmez, egitim gerekli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Personel ~ 6 yıl önce
Yeni havalimanı şartdır çünkü atatürk havalimanı artık yetmiyor ve yeni havalimanı zamanla daha güzel olucak ben havalimanı hakkında yapılan kötü yorumlara inanmıyorum şu an kıskançlıktan çıldıran türkiyedeki ve dünyadaki siyasi partiler karalamak için çok uğraşıyorlar ama artık yemezler asıl düşmanlar kendi ülkemizdekiler öncelikler x partiler onların çıkarlarınıda biliyoruz mapmak istediklerinide artık dinamik bir türkiye var helal olsun cumhurbaşkanımıza çalışkan adam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
khan ~ 6 yıl önce
Sen inanma kafanı kuma göm hatta, duyma.
ilkel & demode ~ 6 yıl önce
Ne zaman Maduro gelir iniş yapar bizi selamlar o zaman binerim!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SAhte ~ 6 yıl önce
İnsanlar hepmi sahte olur,bir görünen yüzleri var birde görünmeyen,9 bin sahte insan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali bey ~ 6 yıl önce
Ceonun söylediklerini okudunuz sanırım,herşeye provakosyon var demekle düzelmiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hakkı ~ 6 yıl önce
“yeterli servis aracı koymamışız” diyor hesap burdan belli oluyor zaten. İnsana çalışana emeğe olan saygımız! Gerçek yolcuya da böyle davranacaksa vay halimize.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 6 yıl önce
Lüks bagajlı taşıma ihalesi iptal edildi,herkes kendi imkanları ile gelecek,buna otostopta dahil
Foroz ~ 6 yıl önce
Önceki fiyat düşük bulunduğu için iptal edildi. Yeni ihale 27 Eylülde 702 milyon ₺ fiyatla ihale edilecek. Çamur atmadan önce bir araştır oku.
Foroza ~ 6 yıl önce
Trabzonlu oldugun belli,arkadaş işçilerin servisinden bahsediyor,yolcu servisinden degil bu kadar kafanız çalışıyor
Bahri ~ 6 yıl önce
Adam camur atmamıs mantıklı yorum yapmıs, haber icerigini sen iyice oku istersen daha okudugundan bihabersin. Madem iptal edicen ihaleyi ne diye vakit nakit israfı yaptın, Bos islerde Bos muhabbette dunyanın bir numarasıyız.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000