13 Mayıs 2013, Pazartesi 08:50:16

YENİ HAVALİMANI VETO YEDİ!

Londra Belediye Başkanı Boris Johnson’ın kente yeni havaalanı projesi vekiller tarafından reddedildi. Projeyi reddeden vekiller, Heathrow Havaalanı’na iki yeni pist yapılmasını tavsiye etti...
  • Yorumlarda ve haberin başlığında verilen mesaj, İstanbul'a yapılacak yeni havalimanının gereksiz olduğu yönünde. Fakat Londra'da hali hazırda varolan havalimanları, İstanbul'dakilerin kapasitesinin çok daha üzerinde. Yani İstanbul'daki havalimanları çok yüksek kapasiteli değil ki Londra ile bu şekilde kıyas kabul etsin.
  • Bizim Tayyip şakşakçıları aksini iddia ederken, Londra'ya yeni havalimanının veto yediğini yazdıktı değil mi?
  • Adamlar biliyo işlerini. Bizimkiler istanbulun avrupa yakası kuzey hattındaki dogayi katletcek resmen.

İngiltere’nin başkenti Londra’nın Belediye Başkanı Boris Johnson, ‘Boris Adası’ olarak anılan havaalanı projesini milletvekillerine kabul ettiremedi. Parlamentonun Ulaşım Komitesi, Thames Nehri’nin ucuna yeni bir havaalanı inşa etme planına pahalı olacağı ve çevredeki doğal hayata zarar vereceği gerekçesiyle itiraz etti. Ayrıca, havaalanının şehre ulaşımını sağlamak için yapılması gereken altyapı çalışmalarının maliyetinin çok yüksek olacağı belirtildi. Komite, yeni bir havalanı yerine Heathrow Havalanı’na iki yeni pist daha yapılması gerektiğini savundu. Komite’nin başkanı Louise Ellman, “Ulaşım altyapısı için büyük bir kamu yatırımı olmadan Londra’nın doğusuna yeni bir havaalanı yapılmasının imkansız olduğu sonucuna vardık.

‘Doğaya zarar verecek’

İncelememiz sırasında, havaalanının bölgedeki doğal hayatı da kötü yönde etkileyeceğini gördük” dedi. Ellman, şimdilik iki piste sahip olan Heathrow Havaalanı’nın genişletilmesini savundu. Ancak bölge halkının ses kirliliği nedeniyle bu duruma itiraz edeceği düşünülüyor.

Johnson’ın da Komite’nin açıklamasına yanıtı gecikmedi. Johnson, dört pistli ‘Boris Adası’nın Londra’nın havaalanı sorununa tek çözüm olacağını söyledi. Londra Belediye Başkanı, “Heathrow’un pistlerini iki katına çıkarmak, komitenin yüz binlerce Londralıya el hareketi çekmesi anlamına geliyor. İngiltere ve Londra’nın 24 saat boyunca baskı yaşamadan rahat bir şekilde işleyecek bir havaalanına ihtiyacı var. Bu da sadece Londra’nın doğusunda mümkün” dedi. BBC yayın kuruluşuna konuşan Johnson, “Heathrow’un pistlerinin iki katına çıkması milyonlarca insanı kabul edilemez düzeylerde ses kirliliğine maruz bırakacak. Ayrıca iki yeni pist yerine, Londra’yı biraz daha doğuya doğru taşımak bile daha ucuza gelir” diye ekledi. Heathrow’a inşa edilmesi planlanan iki yeni pist 2030’da bitecek, 8 milyar ila 12 milyar sterline mal olacak. Ellman ise ‘Boris Adası’nın 30 milyar sterline mal olacağını söylüyor. Londra’nın en önemli havaalanları arasında Heathrow, Luton, Stansted ve Gatwick bulunuyor. İngiltere’de havaalanı inşaatı için hükümetin teklif hakkında rapor hazırlaması ve parlamento-nun onayı gerekiyor. (Milliyet)

YENİ HAVALİMANI VETO YEDİ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Londra-İstanbul ~ 11 yıl önce
Yorumlarda ve haberin başlığında verilen mesaj, İstanbul'a yapılacak yeni havalimanının gereksiz olduğu yönünde. Fakat Londra'da hali hazırda varolan havalimanları, İstanbul'dakilerin kapasitesinin çok daha üzerinde. Yani İstanbul'daki havalimanları çok yüksek kapasiteli değil ki Londra ile bu şekilde kıyas kabul etsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dedikti ~ 11 yıl önce
Bizim Tayyip şakşakçıları aksini iddia ederken, Londra'ya yeni havalimanının veto yediğini yazdıktı değil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
avrupa farkı ~ 11 yıl önce
Adamlar biliyo işlerini. Bizimkiler istanbulun avrupa yakası kuzey hattındaki dogayi katletcek resmen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cölkusu/münih ~ 11 yıl önce
islerini biliyorlarki ilerliyorlar, biz halen oldugumuz yerdeyiz...
Bir THY yolcusu ~ 11 yıl önce
Ingilizz medyasinin da Turk hukumetini ovmesi ve Cameron hukumetini ataletle, isbilmezlikle suclamasi ne ilginc degil mi? Biz havaalani bile genisletemezken adamlar 150 milyon kisilik yenisini yapiyor diyorlar. Bu arada Heathrow'a 2 tane ek pist yapmak nasil istanbula 6 pistli 150 milyonluk havaalani yapmakla ayni maliyete geliyor anlamadim.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000