16 Ocak 2020, Perşembe 09:41:28

Yeni havalimanı için çalışmalar başlıyor

Etiyopya Havayolları CEO'su artan talep karşısında yeni havalimanı inşa etme planladıklarını açıkladı.
Etiyopya Havayolları CEO'su artan talep karşısında yeni havalimanı inşa etme planladıklarını açıkladı.

Etiyopya Havayolları CEO’su Tewolde Gebremariam, artan talepleri karşılamak üzere bu yılın sonunda 5 milyar dolara mal olacak yeni bir havalimanı inşa edeceklerini açıkladı.

35 kilometrekarelik bir alanı kapsayacak olan yeni havalimanı, Addis Ababa'nın 39 kilometre güneydoğusunda yer alan Bishoftu'da inşa edilecek ve yılda 100 milyon yolcu taşıma kapasitesine sahip olacak. 

Alınan bu kararın Addis Ababa Bole Uluslararası Havalimanı’nda kapasite yetersizliğinden kaynaklandığı belirtildi. Havalimanının mevcut kapasitesi yılda yaklaşık 19 milyon yolcu ile sınırlı. Genişleme planlarına ve yolcu sayısında ki artış göz önünde tutulduğunda 3-4 yıl içinde havalimanının yetersiz olacağı ve bu sebeple yeni bir havalimanına ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

Tewolde, inşaatın önümüzdeki altı ay içinde başlayacağını söyledi.  Havalimanının Fransa’da bulunan Charles de Gaulle havalimanından daha büyük olabileceği de açıklandı ancak proje ile ilgili daha fazla ayrıntı verilmedi.

Çin tarafından finanse edilen ve China Communications Construction Company tarafından inşa edilen 225 milyon dolarlık bir terminal, geçen yıl Ocak ayında Bole'de tamamlandı.  Çinli şirket şu anda Terminal 1'i genişletmek ve yenilemek için 138 milyon dolarlık bir proje üzerinde çalışıyor.

Filosunda 116 uçağı bulunan Etiyopya Havayolları 2018 de ki net karı olan 207.2 milyon doları 2019 yılında 260 milyon dolara yükselmeyi başardı.

©AirportHaber.com

Yeni havalimanı için çalışmalar başlıyor

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000