29 Mayıs 2020, Cuma 10:12:28

Yeni dönemde uçak yolculuklarında nelere dikkat edilmeli?

Covid-19 pandemisi devam ederken, uçuşlarda normalleşme adımları çerçevesinde yeniden başlamak üzere. Peki, yeni dönemde uçak yolculuklarında nelere dikkat etmek gerekiyor?

Covid-19 pandemisi devam ederken, uçuşlarda normalleşme adımları çerçevesinde yeniden başlamak üzere. Havayolu ve havalimanı şirketleri gerekli önlemleri alsalar da en büyük görev yine yolcunun kendisine düşüyor.

Halk sağlığı uzmanları uçakla seyahat edecek kişiler için bazı önerilerde bulunuyor. Uzmanlar tarafından yolcu sağlığı açısından dikkat edilmesi gereken başlıca hususlar şu şekilde:

Bulaşıcılık oranı oldukça fazla olan Covid-19 virüsünden korunmak İçin mümkün olduğunca sosyal mesafeyi korumanız önceliğiniz olmalıdır. Mümkün olduğunca gerek diğer yolcularla ve gerekse yüzeylere temasınızı mümkün olduğunca kesmelisiniz.

Havalimanına gelmeden önce muhakkak her iki saatte bir değiştirilmek üzere maske, el dezenfaktanı ya da kolonya, kağıt veya ıslak peçete, yüz çeperliği veya şeffaf gözlük, eldiven bulundurun.

Havalimanına geldiğiniz andan başlayarak dikkatli olmalısınız. Eşyalarınızı güvenlik kontrolü İçin koyduğunuz sepetler kirli olabileceği için muhakkak banttan çıktıktan sonra hijyenik bezle temizleyin.

Havalimanında yapacağınız alış verişlerde mümkün olduğunca temassız özellikli kartlar kullanarak para ile temas etmeyin.

Uçağa geçiş esnasında yer hizmetleri personelinin yönlendirmelerine göre sırayla ve sosyal mesafeyi koruyarak yerinize geçin. Ekran, kumanda, emniyet kemeri tokası ve masanızı bir kez daha silin.  Uçak yolculuklarında mümkün olduğunca sık tuvalete gitmekten kaçının. Gitmek zorunda kalırsanız tuvalet kapısını bir peçete yardımıyla açıp kapatın. Baş üstünüzde bulunan havalandırmaları direkt yüzünüze yöneltmeyin.

Uçuş boyunca siperlik veya plastik koruyucu gözlüğünüz ile maskenizi çıkarmayın. Uçak yere indiği anda yerinizden kalkmayın ve baş üstü dolaplarını kesinlikle açmayın. Bunun yerine kemer ikaz ışıklarının sönmesini ve kabin ekibinin talimatlarını dinleyin.

Terminal binasına varışınızda bagajınızı aldığınızda tekrar temizleyin. Eldiven, maske ve yüz çeperliğinizi terminal binasından çıkana kadar kesinlikle çıkartmayın.

Gideceğiniz destinasyonda ki sağlık kurallarını seyahatinizi planlamadan önce muhakkak öğrenin.

Aşağıdaki semptomların birini gösteriyorsanız uçuşunuzdan önce muhakkak bir sağlık kuruluşuna başvurun.

Semptomlardan birini havalimanına geldiğiniz zaman hissedersenizde durumunuzu muhakkak yer hizmetleri yetkililerine bildirin.

En yaygın semptomlar:

Ateş
Kuru öksürük
Yorgunluk

Daha seyrek görülen semptomlar:

Ağrı ve sızı
Boğaz ağrısı
İshal
Konjunktivit
Baş ağrısı
Tat alma veya koku duyusunun kaybı
Ciltte döküntü ya da el veya ayak parmaklarında renk değişimi

Ciddi semptomlar:

Solunum güçlüğü veya nefes darlığı
Göğüs ağrısı veya göğüste baskı
Konuşma veya hareket kaybı

©️AirportHaber

Yeni dönemde uçak yolculuklarında nelere dikkat edilmeli?

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000