13 Şubat 2019, Çarşamba 08:12:51

Yeni bir havayolu şirketi mi geliyor?

Bir dönem Alman havayolu şirketi Lufthansa'da da CEO olarak görev yapan Fred Reid, Airbnb'ye transfer oldu. Airbnb'nin havacılık sektörüne giriş yapacağı iddiaları güçlendi.
  • Adamın 30 yıllık havacılık tecrübesi var thy'yi yönetenlerin de siyasetten torpilleri. O yüzden adam olamayız,olamıyoruz da...

Bir dönem Alman havayolu şirketi Lufthansa'da da CEO olarak görev yapan Fred Reid, Airbnb'ye transfer oldu. Airbnb'nin havacılık sektörüne giriş yapacağı iddiaları güçlendi.

Tourism Review'den Nik Fes, seyahat sektöründe paylaşımlı ekonominin en büyük temsilcisi sayılan Airbnb'nin yeni planlarını yazdı. Bir dönem Lufthansa'da CEO’luk yapan Fred Reid’in Airbnb’ye transfer edildiğini yazan Fes, şirketin yeni dönemdeki hedeflerine dair de ip uçları verdi.

Airbnb içib, ''80 bin şehirde 5 milyon ev, 31 milyar dolar gelir, milyonlarca ev sahibi ve müşteri... Sadece 10 yılda turizm sektörünün en önemli markalarından biri olmayı başaran Aribnb burada dumayı planlamıyor. Hedef yeni şirketlerle entegrasyon sağlayarak, uçuştan başlayarak uçtan-uca bir seyahat platformu oluşturmak.'' ifadelerini kullanan Fes, yazısının devamında şu noktaların altını çizdi:

ÜNLÜ HAVA YOLU ŞİRKETLERİNDE CEO'LUK YAPAN İSİM AIRBNB'DE

Şu anda Airbnb'nin gelişiminin hangi yönde devam edeceğine ilişkin kesin bir bilgi yok. Şirketin bir hava yolu satın alıp almayacağı veya sıfırdan bir hava yolu şirketi kurup kurmayacağı dahi konuşuluyor. Buna karşın, ilk stratejik adım atıldı ve uluslararası. havacılık konusunda 30 yıllık bir deneyime sahip olan Fred Reid'i işe aldı. Reid, Luftnaha'da CEO, Delta Airlines'ta Operasyon Müdürü, 2004-2007 yılları arasında ise Virgin America'da CEO olarak görev yaptı.

''MUAZZAM FIRSATLAR VAR''

Şirketin web sitesinden bir açıklama. yapan Airbnb'nin CEO'su Brian Chesky, 'Kendi hava yolu şiketim veya internetten bilet alabileceğiniz bir portal kurma planım yok. Ancak yolcuların taşımacılık deneyimlerini geliştirebilecek muazzam fırsatlar var.' dedi.

''ONUR DUYUYORUM''

Fred Reid ise açıklamasında, 'İster havada ister yerde, diğer şirketlerle kurulacak ortaklıklarla seyahat etmeyi kolaylaştıran hatta eğlenceli hale getiren muazzam fırsatlar var. Bu fırsatların farkına varmak yıllar alacaktır ve ben deneyime ihtiyacı olan bu cesaretli ekiple yola koyulmaktan onur duyuyorum.' dedi.

Airbnb'nin gelişimi için çok büyük olasılıklar var. Bu olasılıklar kendi makalı rezervasyon motorundan seyahat paketlerine ve JetSuiteX gibi kamu havacılık kiralamalarına kadar geniş bir yelpazeye yayılıyor. Ancak şurası kesin ki, temel amaç deneyimi geliştirmek olacak.

''SİHİRİN YERİNİ TAHAMMÜL ALDI''

'İlk defa uçağa binip bir yere gittiğinizdeki sihir artık yerini ''o yolculuğa tahammül'' etmeye dönüştü.' diyen Brian Chesky, bunun değişmesi gerektiğine işaret etti.

Sadece konaklama satmaktan mutlu olmayan Airbnb, nereye nasıl gidileceğini, orada neler yapılacağını ve nerede kalınacağını sunan uçtan uca bir seyahat platformuna dönüşmek için çalışıyor.

''BİR SÜRÜ 'EĞER' VE 'FAKAT' VAR AMA...''

Fes yazısını, ''Ulaşım açısınan hala bir sürü 'eğer' ve 'fakat' var. Ancak Airbnb'nin uçtan-uca bir seyahat platformu olmak için kendini yeniden markalandıracağı ve sunduğu hizmetleri genişleteceği kesin.'' diye noktaladı. (TurizmGüncel)

Yeni bir havayolu şirketi mi geliyor?

Yorumlar

Fark ~ 5 yıl önce
Adamın 30 yıllık havacılık tecrübesi var thy'yi yönetenlerin de siyasetten torpilleri. O yüzden adam olamayız,olamıyoruz da...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rize Hava Yollari ~ 5 yıl önce
Katılıyorum. Bana birisi üst katlardan liyakat sahibi bir yönetici söylesin, söyleyemez çünkü yok.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000