09 Nisan 2014, Çarşamba 07:55:32

YENİ BİR HAVALİMANI GELİYOR

Schiphol’ün dışarı sızdırılan işletme planında Flevopolder da 90 milyon euro değerinde tamamen yeni bir havaalanı yapmak istediği ortaya çıktı.
  • Sayın gurbetçi, aynı uçağın bir de take-off distance'ına da baksaydınız keşke. İnen uçağın bir de kalkışı oluyor haliyle. :)
  • Cok uzun yillardir hep derler Lelystad'a gelecek havalimani diye ama gelemedi gitti bir turlu...
  • Buna bukadar para harciyacaklarina Rotterdam hava limani genisletselerdi daha guzel olurdu. Hollanda haberlerine gore yeni havalimanina low coast ucak firmalarini yonlendirmek istiyorlar.
  • "Yeni Havaalanı - 3.Büyük - 90 Milyon EURO Maliyet - Uzak yerlere uçuş" Yazıdaki bilgiler. İyi, güzel de 2400 metrelik pist ne oluyor? Bu pist bu bilgilerle çelişmiyor mu? Böyle bir yeni havaalanı yapıyorsun, 100 Milyona yakın masraf ediyorsun, hem de hedefin uzaklara uçuş ama sadece tek koridorlu uçaklar için pist yapıyorsun. Mantıksız.

Schiphol’ün dışarı sızdırılan işletme planında Flevopolder da 90 milyon euro değerinde tamamen yeni bir havaalanı yapmak istediği ortaya çıktı.

Lelystad’a yapılacak yeni havaalanından yılda 2,4 milyon yolcu taşınması planlanıyor.

BNR Nieuwsradio’nun haberine göre, Lelystad Havaalanı 2018 yılında teslim edilecek ve Hollanda'da üçüncü büyük havalimanı olacak. Pist uzunluğu da 2.400 metre olacak. Fas, Mısır ve Moskova gibi Avrupa dışında kalan uzak yerlere uçuş gerçekleştirilecek.

Schiphol yöneticilerinden Ad Rutten, Lelystad’a yapılması planlanan havaalanı projesiyle ilgili olarak Pazartesi akşamı düzenlenen bir toplantıda ilgililere bilgi verdi.

Bu toplantıya katılanlarla daha önce 2008 yılında Schiphol’ün yükünü azaltmak için Eindhoven ve Lelystad’da yeni havaalanı yapılması kararlaştırılmıştı. Bu kararla Schiphol çevresinde oturanların şikayetlerini azaltmak amaçlanmıştı.

Ancak, Salı günü sunulan plana göre mevcut kapasitenin o taraflara kaydırılması yerine, daha fazla uçuş gerçekleştirmek için ek bir büyüme hedefleniyor.

Ad Rutten, "Başlangıçta Schiphol’deki hareketliliğin bir kısmını Lelystad’a kaydırmayı hedeflemiştik ama yasal olarak bu durumun çok zor olduğunu gördük. Lelystad da yeni bir pazar oluşturmak için tarafları bir araya getirmek daha kolay olacak’’ dedi.

Ancak, havayolu şirketleri hangi havaalanından uçacaklarına kendileri karar verecek. Schiphol’ün bu konuda yapabileceği bir şey bulunmuyor. Rutten, büyüme süreci ile kısmen ekonomik dalgalanmalar bağlı olan yeni planın ne zaman işletilmeye başlanacağının henüz öngörülmediğini de kaydetti.

Lelystad Airport olarak düşünülen yerin üzerinde şuan Aviodrome Müzesi ve onun yanında hobi uçaklarının hangarları bulunuyor. Yeni havaalanı planının gerçekleşip gerçekleşmeyeceğinin ise politik gelişmelere bağlı olduğu bildirildi. 

YENİ BİR HAVALİMANI GELİYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

yolcu ~ 10 yıl önce
Sayın gurbetçi, aynı uçağın bir de take-off distance'ına da baksaydınız keşke. İnen uçağın bir de kalkışı oluyor haliyle. :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Cok uzun yillardir hep derler Lelystad'a gelecek havalimani diye ama gelemedi gitti bir turlu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Buna bukadar para harciyacaklarina Rotterdam hava limani genisletselerdi daha guzel olurdu. Hollanda haberlerine gore yeni havalimanina low coast ucak firmalarini yonlendirmek istiyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu ~ 10 yıl önce
"Yeni Havaalanı - 3.Büyük - 90 Milyon EURO Maliyet - Uzak yerlere uçuş" Yazıdaki bilgiler. İyi, güzel de 2400 metrelik pist ne oluyor? Bu pist bu bilgilerle çelişmiyor mu? Böyle bir yeni havaalanı yapıyorsun, 100 Milyona yakın masraf ediyorsun, hem de hedefin uzaklara uçuş ama sadece tek koridorlu uçaklar için pist yapıyorsun. Mantıksız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gurbetci ~ 10 yıl önce
Sanirim bir A340-600 required landing distance 2,063.50 metres, 6,770.00 feet.Yani tek koridorlu degil,lutfen biseyi iyicine arastirmadan yorum yapmayin.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000