29 Temmuz 2021, Perşembe 09:21:44

Yeni bir hava yolu şirketi kuruluyor

Rus havayolu firması S7 Airlines, kendi low cost havayolu firmasını kurmaya hazırlanıyor. İşte kurulması planlanan düşük maliyetli havayolu firmasına ilişkin ilk detaylar…

Rusya merkezli havayolu firmalarından S7 Airlines, kendi düşük maliyetli havayolu firmasını kuracağını duyurdu.

28 Temmuz tarihinde düzenlenen basın toplantısında S7 Airlines İcra Kurulu Başkanı Tatiana Fileva, bu gelişmeye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kurulacak havayolu firmasının adının ve kurumsal kimliğine ilişkin ayrıntıların daha sonra kamuoyuyla paylaşılacağı belirtildi.

2022'DE FAALİYETE GEÇECEK

Düşük maliyetli havayolu firması ilk etapta bölgesel ölçekte hizmet verecek. Uçuş ağına ilişkin ayrıntılar detaylı bir şekilde belirtilmese de firmanın ilk etapta Rusya’nın Omsk, Chelyabinsk, Kazan şehirlerine ağırlık vereceği açıklandı.

Bilet satışlarının 1 Nisan 2022 tarihinde başlaması ve ilk uçuşların Temmuz ayında gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Yeni kurulacak firmanın, S7 Airlines’ın bir yan kuruluşu olmayacağı, kendi iş modeliyle ayrı bir şirket olarak faaliyet göstereceği biliniyor.

7-8 MİLYON YOLCU HEDEFLENİYOR

Firmanın yönetiminden ise S7 Airlines Strateji Direktörü Grigory Davydov sorumlu olacak.

Low cost firmanın 2.5 ila 3 milyar Ruble’lik bir yatırımla hayata geçirilmesi planlanıyor. Uçuşlar, Airbus A320 neo tipi uçaklar ile gerçekleştirilecek. S7 Airlines’ın low cost firması ilk etapta 7 – 8 milyonluk yolcu rakamına ulaşmayı planlıyor. (Turizmgünlüğü)

Yeni bir hava yolu şirketi kuruluyor

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000