28 Nisan 2015, Salı 08:40:03

YENİ BAŞKAN AYCI'NIN ZOR SINAVI

THY’nin yeni Başkanı İlker Aycı’nın cumartesi günkü kaza esnasında kriz yönetim merkezi dahil birkaç birimde incelemede bulunuyordu.
  • Paralelci istasyon müdürleri nolucak ? İlker bey bi el atın temizleyin
  • İlker Avcı çok değerli bir adam olabilir ama Thy CEO SU OLMAMALI....havacılık sadece yatırım ve Ticaret değildir.
  • Krizmi yönetmiş:))) heeee o yüzden kriz çabuk atlatıldı.
  • Lafa bak krizi bizzat yönetmiş evinde mi oturacaktı böylesi karmaşanın içinde
  • Evet ya şu HAMDI yandaşları şirketten temizlensede bir rahatlasak. Dışarı daki hayatın biraz tadini alsinlarda kıymet bilsinler ;)
  • Ne kadar ahmak var bu memlekette, Ilker ayci nin liyakati var mi diye soruyorlar. Ulan okuman yazmandami yok be Adam, ac adamin cv sinide bak! Gayet tabi CEO luk yapabliecek bir adam. Herhalde bunun icin pilot olmasina gerek yok, zira bu kadar konusanin havacilik adina bildigi tek sey THY nin basarilarindan ibarettir. O basarininda hangi donemde geldigi asikardir. Susun da Adam sansinlar...
  • Bir krizi yönetebilmek için o kurumun içinden gelmiş yada o makamda çok badire atlatmış biri olması gerekir diye düşünüyorum. Kurum içinden gelmiyorsa sadece yancı olarak orada hazır bulunmuştur. O bile şüpheli, sanırım PR çalışması bu haber..
  • ya bu adam paralel daha neyi anlamadınız fetonun adamı. neyin peşindesiniz anlamdım ki
  • HAYDİ BAŞKAN,HAYDİ BAŞKAN HAYDİİİİİ... TAM ZAMANI,TAM ZAMANI ŞİMDİİİİ...
  • N'OLDU GENÇLER..ZORUNUZAMI GİTTİ?..KIZDINIZMI?..HEM KIZANA BUZ VAR..:))

THY’nin yeni Başkanı İlker Aycı’nın cumartesi günkü kaza esnasında kriz yönetim merkezi dahil birkaç birimde incelemede bulunuyordu. Aycı’nın krizi bizzat yönettiği öğrenildi. Dünkü G-20-WAIPA toplantısına evsahipliği yapan Aycı, hem tebrik hem de geçmiş olsun mesajları aldı.

Türk Hava Yolları’nın (THY) geçtiğimiz haftalarda yeni Yönetim Kurulu Başkanı seçilen İlker Aycı, cumartesi günü THY uçağında yaşanan kazadan dolayı dünkü ‘G-20-Dünya Yatırım Ajansları Birliği (WAIPA) Uluslararası Doğrudan Yatırımlar Konferansı’nda hem geçmiş olsun, hem de hayırlı olsun mesajlarını birlikte almak zorunda kaldı. Hürriyet'te yer alan habere göre; Halen Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanlığı ve WAIPA Başkanlığı görevlerini de sürdüren ve bu nedenle dünkü G20-WAIPA toplantısının evsahibi olan Aycı’nın, cumartesi günü uçak kazasının yaşandığı sırada THY’nin kriz yönetimi dahil birkaç merkezinde incelemelerde bulunmak üzere Atatürk Havalimanı’nda olduğu öğrenildi.

BETERİNDEN KORUSUN

Aycı daha önce uçuş eğitimi dahil havacılık sektöründe birçok konuda eğitim alacağını açıklamıştı. Bu tür etkinlikler kapsamında Cumartesi günü de THY’nin genel merkezinde olan ve kaza olduktan birkaç dakika sonra kriz merkezine ulaşan Aycı’nın, krizi bizzat yönettiği ve sorun çözülene kadar da havaalanından ayrılmadığı kaydedildi. Aycı’ya daha göreve gelir gelmez böylesine üzücü bir olayın yaşanmasıyla ilgili duygularını sorduk. Konuyla ilgili incelemelerin sürdüğü, bunun dışında bir açıklama yapmasının doğru olmadığını belirten Aycı duygularını ise şöyle ifade etti: “Kaza olur olmaz birkaç dakika içinde kriz merkezine ulaştık. Çok büyük bir badire atlattık. Allah daha beterinden korusun. THY hepimizin göz bebeği, global markalalaşmada önemli bir yol alan, bayrak taşıyıcı şirketimiz.”                  

TEK ADAY TÜRKİYE

Aycı’ya kendisiyle ilgili merak edilen bir diğer konu olan Yatırım Ajansı başkanlığını bırakıp bırakmayacağını da sorduk. Bu konuda net bir yorum yapmaktan kaçınan Aycı, Türkiye’nin yürüttüğü WAIPA başkanlığı ile ilgili süreci özetledi. WAIPA’nın genel merkezinin Türkiye’nin başkanlığı sırasında İstanbul’a taşındığı bilgisini veren Aycı, Haziran ayında kurumun genel kurulunun yapılacağını, başkanlık için tek adayın Türkiye olduğunu söyledi. Büyük bir ihtimalle Türkiye’nin yeniden WAIPA Başkanlığını üstleneceğini söyleyen Aycı, bunun Türkiye için önemli bir sorumluluk ve bir fırsat olduğunu söyledi.

Tanıtım Ajansı’nı bırakmayacak

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı’nın İstanbul’daki ofisi Atarük Havalimanı’nın çok yakınındaki Dünya Ticaret Merkezi’nde yer alıyor. Kulislerde konuşulan bilgilere göre İlker Aycı’nın iki ofisin fiziksel yakınlığından da yararlanarak bir süre daha hem Tanıtım Ajansı başkanlığını hem de THY başkanlığını birlikte yürütecek. Türkiye’nin yeniden WAIPA Başkanlığını üstlenmesi durumunda ise, Ayıcı’nın WAIPA Başkanlığını vekil tayin ederek yürüteceği konuşuluyor. Aycı ise bu konuda, “Sayın Başbakanımız ne zaman diyorsa biz görevi devretmeye hazırız, bekliyoruz. Başbakanımız takdir ettikten sonra devredeceğim” diyor. Ancak Aycı bu konuda herhangi bir zaman belirlenmediğini ve alınmış bir karar olmadığını da sözlerine ekliyor.

YENİ BAŞKAN AYCI'NIN ZOR SINAVI

Yorumlar Tüm Yorumlar (31)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Paralelci istasyon müdürleri nolucak ? İlker bey bi el atın temizleyin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
İlker Avcı çok değerli bir adam olabilir ama Thy CEO SU OLMAMALI....havacılık sadece yatırım ve Ticaret değildir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Krizmi yönetmiş:))) heeee o yüzden kriz çabuk atlatıldı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Lafa bak krizi bizzat yönetmiş evinde mi oturacaktı böylesi karmaşanın içinde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Evet ya şu HAMDI yandaşları şirketten temizlensede bir rahatlasak. Dışarı daki hayatın biraz tadini alsinlarda kıymet bilsinler ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Truth ~ 9 yıl önce
Ne kadar ahmak var bu memlekette, Ilker ayci nin liyakati var mi diye soruyorlar. Ulan okuman yazmandami yok be Adam, ac adamin cv sinide bak! Gayet tabi CEO luk yapabliecek bir adam. Herhalde bunun icin pilot olmasina gerek yok, zira bu kadar konusanin havacilik adina bildigi tek sey THY nin basarilarindan ibarettir. O basarininda hangi donemde geldigi asikardir. Susun da Adam sansinlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP TRUTH ~ 9 yıl önce
ŞU THY KONUSUNDA İŞİN İÇİNE SİYASET KATMADAN DURAMIYORSUNUZ. AHMAKLA BAŞLAYAN VE ULAN İLE DEVAM EDEN YORUMUNUZ SÖYLEDİĞİNİZ DOĞRULARI SIFIRLIYOR. EVET THY TEPE YÖNETİCİSİ OLMAK İÇİN PİLOT OLMASINA GEREK YOK VE DE İLLER BEYİN CV'Sİ VE TECRÜBESİ BU GÖREVİ BAŞARABİLECEĞİNİ GÖSTERİYOR.AMA İFADE EDİŞ ŞEKLİNİZE KATILMAK MÜMKÜN DEĞİL.
Kriz mi yönetmiş? ~ 9 yıl önce
Bir krizi yönetebilmek için o kurumun içinden gelmiş yada o makamda çok badire atlatmış biri olması gerekir diye düşünüyorum. Kurum içinden gelmiyorsa sadece yancı olarak orada hazır bulunmuştur. O bile şüpheli, sanırım PR çalışması bu haber..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
feto ~ 9 yıl önce
ya bu adam paralel daha neyi anlamadınız fetonun adamı. neyin peşindesiniz anlamdım ki

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
HAYDİ BAŞKAN,HAYDİ BAŞKAN HAYDİİİİİ... TAM ZAMANI,TAM ZAMANI ŞİMDİİİİ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
N'OLDU GENÇLER..ZORUNUZAMI GİTTİ?..KIZDINIZMI?..HEM KIZANA BUZ VAR..:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000