15 Ocak 2021, Cuma 09:23:14

"Yazıcıoğlu dosyasının her yerinden FETÖ'cü fışkırıyor!"

Hürriyet Gazetesi yazarlarından Nedim Şener, merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili yürütülen soruşmadan "FETÖ'cü fışkırdığını" ifade etti. Şener dosyaya etki eden isimleri tek tek açıkladı.
  • İnsanın beyin ve sinir sistemi birbirine bağlı ve anne karnında ilk şekillenmeye başlayan organdır. Bilişsel yani bilgiye dayalı düşünce ve yaşam alışkanlıklarının kodlandığı yer. Bu yeteneği heba edenlere, kullanmayanlara OT GİBİ YAŞIYOR diyebilirsiniz. Sizler ot gibi yaşamayın. Üst beyinden omurlar içerisinde aşağıya doğru taa kuyruk sokumundaki son sinir hücresine kadar uzanan şeyi kullanın. Tabiatın kullanılmayan uzuvları elinizden alması gibi bir kuralı var. İnsanlarla ilgili psikolojik ve deneyler yapılmaya başlandığında keşfedilenleri kullananlar, kullanmayanların elindeki herşeyi alıyorlar. 1951 yılında Solomon Asch denen bir bilim adamı sosyal bir deney yapıyor. Bu deney çok şey anlatır. Rica ediyorum bu linki açıp üzerinizde ne oynanıyor öğrenin. Eğer link yorumda görülmez ise ASC DENEYİ TÜRKİYE UYARLAMASI DİYE ARATIN. Beyninizi ele geçiriyorlar.https://youtu.be/unLpCiTLER4
  • 17-25 Aralık olaylarından önce gelde bitsin bu hasret diyen, Okyanus ötesine selam gönderen, haber salan, şiirler okuyan, methiyeler düzenler, bu tarihten sonra beraber yola çıktıkları yoldaşlarını terörist ilan etti. Olayı saptırmayın. Bunlar tükürüp tükürüp yalamayı seven, dün ak dediğine bu gün kara diyen insanlar. Ağızları alışıktır. Çocukluktan alıştırılıyorlar belli. Şeyhlerinin nerelerini yalamıştır kimbilir? Alışıktır o ağızlar alışık. İyi de peki size ne oluyor? Hepiniz mi aynı ağız birliği ettiniz? Adamlar 15 Temmuz’ u Allahın bir lütfu olarak gördüler ve kullanıyorlar. Onu da mı anlamıyorsunuz? Sırf bankaya para yatırdı diye vatandaşı terörist ilan ediyor, ne istedilerde vermedik diyenleri baş tacı yapıyor ve aynı ağızdan da konuşuyorlar.
  • Yine ve yeniden dar kafalılık iş başında. Fetö diye bir terör örgütü yoktur. Cemaat denen ve ülkeyi kendi amaçlarına hizmet ettirmek isteyen zararlı cemaat örgütleri vardır. Siz kimsiniz, Atatürkçü olmak kim? Siz hiç mi NUTUK okumadınız? Size orada neyi nasıl tasnif etmeniz gerektiğini anlatıyor. Yararlı Cemiyetler ve Zararlı Cemiyetler diye sıralamış, hangi cemiyetin kime hizmet ettiğini anlatmış. Bizzat kendisi ABD ve Arap emperyalizmine hizmet eden yöneticiler, diğer ABD ve arap hizmetçisi cemiyeti terör örgütü olmakla suçluyor. Devleti bu zihniyetliler teslim almış. Milliyetçiliği ayaklar altına alacağını alenen meydanlarda deklere edenler, Milliyetçiliğin en ateşli savunucularından olan Muhsin Yazıcıoğlu’ nun kazasını ağızlarına sakız yapıyor. O kazadan kurtulup bunları görseydi, kahrından ölürdü zavallı. Hele Atatürk bunları görse, sizin için değmez derdi herhalde. Tartışmaya bakın.Bu ülke adam olmaz.
  • Thy'nin de her yerinden fetocu fışkırıyor ama kimseye birşey olduğu yok herkes yerli yerinde hamdolsun...
  • fetöcü hainler sürüsü 15 temmuzda millete karşı kabadayılık taslıyorlardı. Milletin tokatını yiyip aşağı oturunca internet sitelerine yorum yazıp sonra da fare gibi deliklerine saklanır hale gelmişler haha. Reisimize yanlış yapanı öyle maymuna çeviririz işte.
  • Muhsin Başkanın ebediyete intikali sonrası Eski CHP genel başkanı Deniz Baykal TBMM konuşmasında Muhsin bey meclisin sigortasıydı, Meclis sigortasını yitirmiştir demiştir.
  • Bu olay artık kabak tadı verdi.şahsen ben her yerde buna benzer haber okumaktan görmekten bıktım.
  • Yerin ve gokyuzunun beyaz oldugu o kotu havada tek motor tek pilot zayif bir helikopterle ustelik VFR olarak adami oylesine daglik bolgeye gonderin hatayi baskasinda arayin!!
  • Tüm feto severler, adamın itiraf ettiği suikasti Kapatmak için yorum yazıyor..kokunuz kazansın sizi hainler..
  • Asıl fetöcüler dışarda. Atatürkçüler ve garipler içerde.

Hürriyet Gazetesi yazarlarından Nedim Şener, merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili yürütülen soruşmadan "FETÖ'cü fışkırdığını" ifade etti. Şener dosyaya etki eden isimleri tek tek açıkladı.

İşte Nedim Şener'in o yazısı:

Yazıcıoğlu dosyasının her tarafından FETÖ’cü fışkırıyor

Hatırlayacaksınız, yılbaşı öncesi Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 6 kişinin ölümüyle ilgili yazdığım yazıda ‘Muhsin Yazıcıoğlu’na yargı suikastı’ başlığını kullanmıştım.

Çünkü 25 Mart 2009 tarihinde helikopterin düşmesiyle ilgili soruşturma 12 yıldır yargının elinde parçalara ayrılmış, ilgili ilgisiz kişilerin soruşturmalara dahil edilmesiyle kumpas ve komplolara alet edilmeye kalkışılmış, içinden çıkılmaz hale gelmişti.

Şimdi yeni bir süreçteyiz ve bütün yük yine yargının üzerinde. Ama bu kez sadece Yazıcıoğlu için adalet konusuna odaklanmalı ve daha fazla suistimallere izin vermemeliyiz.

Bu nedenle Yargıtay 5. Ceza Dairesi’nde üst düzey kamu görevlilerinin yargılandığı davada verilen 221 sayfalık ana, 81 sayfalık ek mütalaa şu anda soruşturmayı yürüten Kahramanmaraş Başsavcılığı’na da yol gösterecek nitelikte.

İDDİANAMEDEKİ EKSİKLİK

Buna karşın Kahramanmaraş Savcılığı, 11 Aralık 2020 tarihli son iddianamesi, FETÖ vurgusu yaparken birçok yönden de eksikliği barındırıyor. İddianamede,daha önce hakkında dava açılan ve açılmayan sınırlı sayıda FETÖ mensubu yanında, tanık ve gizli tanık olanlar da sanık yapılmış. Bunların ayrıntılarına daha önceki yazılarımda değinmiştim. Şu anda Yazıcıoğlu ve yanındakilerin ölümüyle ilgili açılan birçok dava mevcut.

İKİ İTİRAFÇI HER ŞEYİ ANLATTI

Bunların dışında Yargıtay’da üst düzey kamu görevlilerinin yargılandığı dava ve Jandarma ile ilgili dava karar için gün sayıyor. En önemli dava ise 11 Aralık 2020 tarihli iddianameyle Kahramanmaraş’ta açıldı. Ancak baştan da söylediğim gibi, bu iddianamede itirafçı Abdullah Önder’in dosyaya müdahale konusunda girişimde bulunan FETÖ mensuplarının bulunmaması büyük eksiklik. Savcılık iddianamenin en altına bir not düşerek Önder’in ifadesinin adı geçen FETÖ’cülerin yargılandığı dosyalara yollanacağını belirtmiş. Oysa onların yargılanması gereken yer bu dava olmalıydı. Öte yandan HTS kayıtları ve ByLock yazışmalarıyla verdiği bilgiler teyit edilen Önder’in ifadesini doğrulayan bir başka gelişme, geçen hafta İstanbul’da yakalanan, 19 ilden sorumlu FETÖ mahrem imamı Kamil Bakum’un 150 sayfalık ifadesi oldu. Önder’in verdiği tüm bilgileri, isimleri doğrulayan, ek isimler de veren Bakum’un ifadesi Kahramanmaraş’taki Yazıcıoğlu davasında yeni boyutlar katacak nitelikte.

İSİM İSİM FETÖ’CÜ LİSTESİ

Onlardan 50’den fazla ismi ben vereyim. Hepsi hakkında adli makamlarda FETÖ kaydı bulunan bu isimlerin listesi, inceleme yapıldıkça genişleyecektir. Bunların yarısı değişik tarihlerde ve değişik nedenlerle tutuklandı. Ortak özellikleri ise Yazıcıoğlu’nun ölümü ile ilgili dosyalarda adlarının geçmesi. İşte o isimler:

1- Cemalettin Demircioğlu: Olayı yöneten dönemin Göksun Kaymakamı

2- Davut Uçum: Helikopterden cihazı söken kara pilot yüzbaşı

3- Aydın Özsıcak: Helikopterden cihazı söken astsubay

4- Recep Ercan: Helikopter kaza kırım heyet üyesi başçavuş

5- Nusret Memiş: Helikopterden cihazın sökülme görüntülerindeki astsubay

6- Ali Armağan: Helikopterin düşmesine neden olan HH721 iz No’lu F4 Jet silahçısı

7- Savaş Baysal: Arama-kurtarmada görevli yüzbaşı

8- Alparslan Nazioğlu: Çağrı adı Şart 41 olan arama-kurtarmaya giden helikopter mürettebatı

9- Mustafa Acar: Çağrı adı Melek 16 isimli helikopterle giden arama kurtarma mürettebatı (pilot)

10- Fatih Gümüşyaka: Çağrı adı Melek 16 isimli helikopterle giden arama-kurtarma mürettebatı

11- Tolga Soyalkın: Çağrı adı Melek 16 isimli helikopterle giden arama-kurtarma mürettebatı

12- Murat Uçur: Çağrı Şark 44 helikopterle giden arama-kurtarma mürettebatı

13- Mehmet Sağlam: 12309 No’lu helikopter mürettebatı pilot

14- Selim Hakan Taş: 12309 No’lu helikopter mürettebatı arama-kurtarma ekibinden

15- Umut Taşçı: 14302 No’lu helikopter uçuş teknisyeni mürettebatı

16- Halil Gül: 29 Mart 2009’da arama-kurtarma ekibinde pilot

17- Yaşar Kalkan: TİB’deki Jandarma temsilcisi binbaşı

18- Dursun Özmen: Kaza sonrası yer tespiti konusunda kirli bilgi yayan Kahramanmaraş İstihbarat Şube Müdürlüğü’ndeki Emniyet Amiri

19- İsmail Duman: Kirli bilgi yayılmasında istişare yapılan Kahramanmaraş İstihbarat Şube Müdürü

20- Ali Poyraz: Kaza sonrası istişare yapılan İstihbarat Daire Başkanlığı’nda şube müdürü

21- Tamer Bülent Demirel: Bilgi notu hazırlanmasında istişare yapılan İstihbarat Daire Başkanlığı’nda şube müdürü

22- Mehmet Karatekin: Bilgi notu hazırlanmasında istişare yapılan Ankara İstihbarat Şube Müdürü

23- Ali Kırcılı: Bilgi notu hazırlanmasında istişare yapılan Kahramanmaraş İstihbarat Şube’de komiser yardımcısı

24- Bahtiyar Peşter: Bilgi notu hazırlanmasında istişare yapılan Yozgat İstihbarat Şube Müdürü

25- Ahmet Ümit Seçgin: Bilgi notu hazırlanmasında istişare yapılan İstihbarat Daire Başkanlığı’nda Emniyet Amiri

26- Ramazan Akyürek: Bilgi notu hazırlanmasında istişare yapılan İstihbarat Daire Başkanı

27- Recep Güven: Bilgi notu hazırlanmasında istişare yapılan İstihbarat Daire Başkan Yardımcısı

28- Gürsel Aktepe: Bilgi notu hazırlanmasında istişare yapılan İstihbarat Daire Başkanlığı’nda S Şube Müdürü

29- Hüseyin Keskinkılıç: TİB Emniyet temsilcisi, baz tespiti koordinatlarını veren Emniyet Amiri

30- Abdullah Önder: Yazıcıoğlu dosyasının üstünün kapatılmasında itiraflarda bulunan FETÖ’cü imam

31- Mehmet Durakoğlu: Yazıcıoğlu dosyasının üstünün kapatılmasında rol oynayan il imamı

32- Ali Eryılmaz: Dosyanın üstünün örtülmesi konusunda toplantılara katılan örgüt üyesi

33- İsmail Güneç: Dosyanın üstünün örtülmesi konusunda toplantılara katılan örgüt üyesi

34- Murat Güler: Dosyanın üstünün örtülmesi konusunda toplantılara katılan örgüt üyesi

35- Abdulvahap Yüzgeç: Dosyanın üstünün örtülmesi konusunda toplantılara katılan örgüt üyesi

36- Mehmet Şahin Çelik: Dosyanın üstünün örtülmesi konusunda toplantılara katılan örgüt üyesi

37- Mehmet Kocatürk: Olayla ilgili toplantılara katılan örgütün Gaziantep bölge sorumlusu

38- Barbaros Kocakurt: Dosyanın üstünün kapatılması konusunda toplantılara katılan Türkiye imamı

39- Turan Canpolat: Toplantılara katılan Gaziantep hukuk dernekleri sorumlusu

40- Mustafa Atalar: örgüt üyesi olan helikopterden cihazları söken Davut Uçum ve Aydın Özsıcak’ın avukatı

41- Kamil Bakum: Toplantılara katılan 19 ilin bağlı olduğu örgütün ‘Gaziantep büyük bölge’ sorumlusu

42- Halil Kayış: Toplantılara katılan Malatya bölge avukat sorumlusu

43- Bayram Çetin: Dosyanın üzerinin kapatılması sonrası toplantılara katılan örgüt üyesi

44- Onur İnce: Helikopterin radarı ile ilgili rapor hazırlayan TÜBİTAK personeli

45- Ahmet Tiftik: Radarla ilgili bilirkişi raporu hazırlayan kişilerden

46- Şeref Gürkan: Malatya’da Yazıcıoğlu dosyasına bakan örgüt üyesi savcı

47- Özden Doğan: Malatya’da Yazıcıoğlu dosyasına bakan örgüt üyesi savcı

48- S.Y. : Adı FETÖ’cü olarak ifadede geçen, hakkında takipsizlik kararı verilen, Kahramanmaraş’ta Yazıcıoğlu ile ilgili hazırlanan son iddianamenin soruşturmasını yürüten savcı

49- İbrahim Tatlı: Kahramanmaraş otopsi heyeti zabıt kâtibi

50- Ramazan Karanfil: Kahramanmaraş otopsi heyeti Adli Tıp uzmanı

51- Ahmet Sadi Çağdır: İstanbul Adli Tıp uzmanı

Bu liste bile, halen param parça edilen Yazıcıoğlu dosyasına bütünlüklü bakmak ve bugüne kadar yapılan tüm soruşturma ve araştırmalardan yararlanmak gerektiğini gösteriyor. Eğer gerçekten Yazıcıoğlu için adalet istiyorsak...

Nedim ŞENER / HÜRRİYET

"Yazıcıoğlu dosyasının her yerinden FETÖ'cü fışkırıyor!"

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

Asch ~ 3 yıl önce
İnsanın beyin ve sinir sistemi birbirine bağlı ve anne karnında ilk şekillenmeye başlayan organdır. Bilişsel yani bilgiye dayalı düşünce ve yaşam alışkanlıklarının kodlandığı yer. Bu yeteneği heba edenlere, kullanmayanlara OT GİBİ YAŞIYOR diyebilirsiniz. Sizler ot gibi yaşamayın. Üst beyinden omurlar içerisinde aşağıya doğru taa kuyruk sokumundaki son sinir hücresine kadar uzanan şeyi kullanın. Tabiatın kullanılmayan uzuvları elinizden alması gibi bir kuralı var. İnsanlarla ilgili psikolojik ve deneyler yapılmaya başlandığında keşfedilenleri kullananlar, kullanmayanların elindeki herşeyi alıyorlar. 1951 yılında Solomon Asch denen bir bilim adamı sosyal bir deney yapıyor. Bu deney çok şey anlatır. Rica ediyorum bu linki açıp üzerinizde ne oynanıyor öğrenin. Eğer link yorumda görülmez ise ASC DENEYİ TÜRKİYE UYARLAMASI DİYE ARATIN. Beyninizi ele geçiriyorlar.https://youtu.be/unLpCiTLER4

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne ağız be? ~ 3 yıl önce
17-25 Aralık olaylarından önce gelde bitsin bu hasret diyen, Okyanus ötesine selam gönderen, haber salan, şiirler okuyan, methiyeler düzenler, bu tarihten sonra beraber yola çıktıkları yoldaşlarını terörist ilan etti. Olayı saptırmayın. Bunlar tükürüp tükürüp yalamayı seven, dün ak dediğine bu gün kara diyen insanlar. Ağızları alışıktır. Çocukluktan alıştırılıyorlar belli. Şeyhlerinin nerelerini yalamıştır kimbilir? Alışıktır o ağızlar alışık. İyi de peki size ne oluyor? Hepiniz mi aynı ağız birliği ettiniz? Adamlar 15 Temmuz’ u Allahın bir lütfu olarak gördüler ve kullanıyorlar. Onu da mı anlamıyorsunuz? Sırf bankaya para yatırdı diye vatandaşı terörist ilan ediyor, ne istedilerde vermedik diyenleri baş tacı yapıyor ve aynı ağızdan da konuşuyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dar Kafa ~ 3 yıl önce
Yine ve yeniden dar kafalılık iş başında. Fetö diye bir terör örgütü yoktur. Cemaat denen ve ülkeyi kendi amaçlarına hizmet ettirmek isteyen zararlı cemaat örgütleri vardır. Siz kimsiniz, Atatürkçü olmak kim? Siz hiç mi NUTUK okumadınız? Size orada neyi nasıl tasnif etmeniz gerektiğini anlatıyor. Yararlı Cemiyetler ve Zararlı Cemiyetler diye sıralamış, hangi cemiyetin kime hizmet ettiğini anlatmış. Bizzat kendisi ABD ve Arap emperyalizmine hizmet eden yöneticiler, diğer ABD ve arap hizmetçisi cemiyeti terör örgütü olmakla suçluyor. Devleti bu zihniyetliler teslim almış. Milliyetçiliği ayaklar altına alacağını alenen meydanlarda deklere edenler, Milliyetçiliğin en ateşli savunucularından olan Muhsin Yazıcıoğlu’ nun kazasını ağızlarına sakız yapıyor. O kazadan kurtulup bunları görseydi, kahrından ölürdü zavallı. Hele Atatürk bunları görse, sizin için değmez derdi herhalde. Tartışmaya bakın.Bu ülke adam olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy ~ 3 yıl önce
Thy'nin de her yerinden fetocu fışkırıyor ama kimseye birşey olduğu yok herkes yerli yerinde hamdolsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
akıllı olun ~ 3 yıl önce
fetöcü hainler sürüsü 15 temmuzda millete karşı kabadayılık taslıyorlardı. Milletin tokatını yiyip aşağı oturunca internet sitelerine yorum yazıp sonra da fare gibi deliklerine saklanır hale gelmişler haha. Reisimize yanlış yapanı öyle maymuna çeviririz işte.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Muhsinler ölmez.. ~ 3 yıl önce
Muhsin Başkanın ebediyete intikali sonrası Eski CHP genel başkanı Deniz Baykal TBMM konuşmasında Muhsin bey meclisin sigortasıydı, Meclis sigortasını yitirmiştir demiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cok buyuk ~ 3 yıl önce
Deniz Baykal in gunahlari fazla, Kizilayda bir yurudu diye yillardir yakamizdan dusmedi, kavga itisme kakisma huzursuzluk en buyuk numarasiydi, ha birde yuzerdi, yani aklimda bunlar kalmis
cunhuriyetin sigortası ~ 3 yıl önce
meclisinkini bilmem ama cumhuriyetin sigortası attı.
Ferdi ~ 3 yıl önce
Bu olay artık kabak tadı verdi.şahsen ben her yerde buna benzer haber okumaktan görmekten bıktım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hakikat ~ 3 yıl önce
Fetöcü hakikat ortya çıkmasın, boşverin diyor...
O havada ~ 3 yıl önce
Yerin ve gokyuzunun beyaz oldugu o kotu havada tek motor tek pilot zayif bir helikopterle ustelik VFR olarak adami oylesine daglik bolgeye gonderin hatayi baskasinda arayin!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fetöcü ~ 3 yıl önce
Fetöcü başka yere bakın diyor...
Maşallah ~ 3 yıl önce
Tüm feto severler, adamın itiraf ettiği suikasti Kapatmak için yorum yazıyor..kokunuz kazansın sizi hainler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AKEPE’li ~ 3 yıl önce
Asıl fetöcüler dışarda. Atatürkçüler ve garipler içerde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
o değil de ~ 3 yıl önce
içerideki komutanlara ve paşalara çok acıyorum. Askere sokaktaki kedi kadar değer vermeyen, insan kıymeti bilmeyen koca koca herifler, üstelik bazıları suçsuz ama şimdi suçlu suçsuz ayırmadan adeta bütün tümene ceza verilmiş gibi hepsi içeride elde çamaşır yıkıyor, bisküvi ve konserveyle besleniyor, hasta olunca revire dahi gidemiyor. Hayatın cilveleri.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000