24 Kasım 2020, Salı 15:30:06

Yazıcıoğlu davasında önemli gelişme

Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümüyle ilgili açılan FETÖ soruşturmasında bir son dakika gelişmesi yaşandı.
  • Harhangi bir tip silah atılmış olsa mutlaka enkazda iz bırakır. Yok üzerine dalış falan hikayesi olmuş olsa, kazdan yaralı kurtulan bir kişi vardı, telefonla acil yardımı aramıştı. İnsan demezmi bizi düşürdüler? Bu komplo teorileri boş. Gps cihazı gidilen koordinatları, hız, irtifa kaydeder başka bilgi alamazsın.
  • Bir bitmediniz yaw. Saçma sapan iddialar bunlar. Kaza kardeşim kaza.... anlayın artık... Zaten anlıyorsunuz ama algı yaratmak için birilerini karalamak , f4 f16 diyerek TSK ya atıp tutmak işinize geliyor.
  • Yorumumu neden yayımlamıyorsunuz????
  • Bu ülkede iyilere yer yok iyileri semiyolar
  • Bu nasıl bir cihaz ki (büyük ihtimalle TCAS OLMALI) kayıt özelliği var?
  • Argus 5000 ve Skymap III C radar olmadığına göre civardaki trafiği nasıl tespit ediyor.
  • Bu olayı sadece 1 kişi çözer oda müge anlı

Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümüyle ilgili açılan FETÖ soruşturmasında bir son dakika gelişmesi yaşandı. Helikopter kazasından önce Malatya’dan havalanan iki F-4 savaş uçağının bölgede olduğu ortaya çıktı. İncelenen radar kayıtlarının 4 dakikalık bölümünün karartıldığı ya da silindiği tespit edildi. Arama kurtarma ekibinin çaldığı cihazın helikopterin yakınındaki hava araçlarını gösteren kayıt cihazı olduğu ve soruşturma açısından hayati önem taşıdığı ortaya çıktı.

Sabah'tan Halit Turan'ın haberine göre, Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 kişinin ölümüyle ilgili ByLock konuşmaları ve itirafçının verdiği ifade sonrasında başlatılan soruşturma kapsamında 15 Temmuz'da Marmaris'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişiminde bulunan MAK timlerinin bulunduğu helikopterin pilotu Davut Uçum ile astsubay Aydın Özsıcak'ın hatıra kalsın diye çaldığı cihazın hayati önem taşıdığı ortaya çıktı.

Hava Radar kayıtlarına göre Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopterinin düştüğü an bölgede Malatya 7. Ana Jet Üssü'nden kalkan iki F-4 savaş uçağı bulunuyordu. Helikopter kazasından önce havalanan savaş uçaklarının radar kayıtlarıyla ilgili yapılan incelemede, 4 dakikalık radar görüntülerinin karartıldığı ya da silindiği belirlendi.

Radar kayıtlarındaki ilk görüntülerde kaza yerinin 20 kilometre yakınında jetlerin bulunduğu, ancak genel radar hareketlerinin karartılması nedeniyle ulaşılamadığı belirtildi. Helikopterden MAK timinde görevli darbeci askerlerin çaldığı GPS cihazları Argus 5000 ve Skymap III C'nin ise helikoptere yaklaşan hava araçlarının tespitinde kullanılan cihazlar olduğunu belirtildi. Devlet Denetleme Kurulu raporlarında da cihazların soruşturma açısından önemi vurgulandı.

F-4'LER 20 KİLOMETREYE 1 DAKİKA 15 SANİYE DE ULAŞIYOR

İki F-4 savaş uçağı Muhsin Yazcıoğlu'nun helikopterine 20 kilometre yaklaştıktan sonra radar kayıtlarının silinmesiyle ilgili edinilen bilgilere göre, F-4'ler 20 kilometre mesafeye 1 dakika 15 saniyede ulaşıyordu.

Eğer radar kayıtları silinmeseydi, F-4 savaş uçaklarının Yazıcoğlu'nun helikopterine yaklaştığı açıkça ortaya konulacaktı. 4 dakikalık radar kaydının, uçakların Yazıcıoğlu'nun helikopterine yaklaşıp geri uzaklaştığı süreye denk geldiği öğrenildi.

CİHAZI ÇALAN ASTSUBAY TELEFONUNU NEDEN KAPATTI

Soruşturmadaki bir başka önemli son dakika bilgisi ise helikopterdeki cihazı çaldıkları için basit bir hırsızlık olayı gibi yargılanan askerlerden Aydın Özsıcak'ın kazadan bir gün önce cep telefonunu kapatması.

Sonrasında da cep telefonunu 4 gün boyunca hiç açmayan Özsıcak'ın hayatın olağan akışına uygun olmayan bu durumu GSM kayıtlarının veri tabanından sildirilmiş olabileceğini de akıllara getirdi.

Soruşturma kapsamında alınan son dakika kararı gereği Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit ilçesinde yeniden saha çalışması yapıldı. Yapılan çalışmalarda helikopterin düştüğü nokta ile baz istasyonu arasında kuş uçumu 700 metre bulunduğu belirlendi.

Yazıcıoğlu davasında önemli gelişme

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Yerli Kaptan ~ 3 yıl önce
Harhangi bir tip silah atılmış olsa mutlaka enkazda iz bırakır. Yok üzerine dalış falan hikayesi olmuş olsa, kazdan yaralı kurtulan bir kişi vardı, telefonla acil yardımı aramıştı. İnsan demezmi bizi düşürdüler? Bu komplo teorileri boş. Gps cihazı gidilen koordinatları, hız, irtifa kaydeder başka bilgi alamazsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 3 yıl önce
Bir bitmediniz yaw. Saçma sapan iddialar bunlar. Kaza kardeşim kaza.... anlayın artık... Zaten anlıyorsunuz ama algı yaratmak için birilerini karalamak , f4 f16 diyerek TSK ya atıp tutmak işinize geliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Retrowing ~ 3 yıl önce
Yorumumu neden yayımlamıyorsunuz????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
24/34 ~ 3 yıl önce
Bu ülkede iyilere yer yok iyileri semiyolar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
semiyolar değil ~ 3 yıl önce
seemiyorlar yazacan aslan
Ne kadar doğru ~ 3 yıl önce
Bu nasıl bir cihaz ki (büyük ihtimalle TCAS OLMALI) kayıt özelliği var?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Baki ~ 3 yıl önce
Jet uçakları hava boşluğu oluşturdu muhtemelen...
Baki ~ 3 yıl önce
Jet uçakları hava boşluğu oluşturdu muhtemelen...
Uzman bey. ~ 3 yıl önce
Hava boşluğu nedir açıklar mısınız lütfen?
Kaza. ~ 3 yıl önce
Kazanın üzerinden kaç yıl geçmiş, olay hala çözülememiş. Belli ki çözülmesi istenmiyor. Ülkenin ve adalet sisteminin bir büyük ayıbı daha.
havada ~ 3 yıl önce
boşluk???????????havaciya bak!!!!!
Argus ~ 3 yıl önce
Argus 5000 ve Skymap III C radar olmadığına göre civardaki trafiği nasıl tespit ediyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hale ~ 3 yıl önce
Bu olayı sadece 1 kişi çözer oda müge anlı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Heh heh ~ 3 yıl önce
Aslinda yuz tane F 16 ogun onu takip ediyordu
aslında ~ 3 yıl önce
Muhsin başkan ölmedi, kaçırıldı. Ölen dublörüydü.
Melo ~ 3 yıl önce
Ertesi gün o da rahmetli

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000