31 Mart 2011, Perşembe 15:22:12

YAVUZ ÇİZMECİ'YE ŞOK SUÇLAMA!

Isparta'da düşen MD tipi uçağın sahibi World Focus Havayolları'nın ortakları birbirine düştü. Halen şirketin yüzde 20 hissedarı olan Zeynel Gündoğ, evrakta sahtecilik yapıldığını ve sahte imza ile uçak satışı yapıldığını öne sürerek eski ortağı Çizmeci'yi suçladı.
  • çalışanların ahı tutuyor
  • yapar bu adam her şeyi yapar da delil bulmak lazım, davayı bana versinler sonuna kadar takip ederim. ilgili kişi buraya istesin hemen temas kurayım
  • ahhhh yazik cok uzuldum, ne olacak simdi? Belki arada A300 falan da satilmistir. Kim bilir?

Isparta’daki uçak kazası davasında yargılanan World Focus Havayolları’nın ortağı Zeynel Gündoğ avukatı Rıdvan Özkut aracılığıyla gönderdiği ihtarnamede, eski ortağı Yavuz Çizmeci ile bazı eski şirket çalışanları hakkında önemli iddialarda bulundu.

Beşiktaş 12. Noterliği’nden taraflara ihtarname gönderen Necdet Gündoğ, World Focus uçağının Atlasjet’e kiralanması sırasında aracı ihtiyacı olmamasına rağmen yüzde 90 hissesi Yavuz Çizmeci’ye ait olan HYC Havacılık Yönetim Çözümleri Ticaret Turizm ve Denizcilik LTD.ŞTİ şirketi aracı kullanılarak buraya haksız ödeme yapıldığını öne sürdü.

Gündoğ’un iddiaları sadece bu değildi. AVMS adlı şirketten kiralanan 3 adet MD 83 tipi uçağın, Yavuz Çizmeci ve oğlu Dağlar Çizmeci tarafından yurtdışında kurulan Airex Enterpires adlı paravan şirket aracılığıyla İran’a satıldığını bu iki uçağın satışı sırasında kendisinin imza ve onayının alınmadan, sahte imzalarla satışın gerçekleştirildiğini kaydetti.

Gündoğ, gayri kanuni olarak nitelediği satışlardan şirketin zarara uğratıldığını ve uçakların satışından 80 milyon dolar elde edilmesi gerekirken bu tutarın şirket kasasına hiçbir zaman girmediğini öne sürdü.

Gündoğ, imzalamadığı ve sonradan haberdar olduğu ABD’li Boeing firması yapımı uçakların satışından sonra İngiltere ve Almanya’da devam eden davalardan dolayı da mağdur olduğunu bildirdi.

Zeynel Gündoğ, kanunsuz olduğunu öne sürdüğü satış işleminin akibeti konusunda resmi yollardan ve sözlü olarak defalarca Yavuz Çizmeci’den bilgi istendiğini ancak Çizmeci’nin inkar yoluna gitmeyi tercih ettiğini söyledi. İhtarnamede, “ Tüm bu gelişmelere  rağmen ABD Dışişleri Bakanlığı’nın yazışmalarının Wikileaks internet sitesinde yer almasından sonra muhatap Yavuz Çizmeci’nin bu husustaki gerçekleri sakladığı açıkça tespit edilmiştir. ABD resmi kayıtlarına geçen 08.08.2008 tarih, 08ANKARA1417 referans ve 08SECTATE84112 kayıt nolu belgede, muhatabın bu uluslararası kanunsuz satış işlemini hangi şekilde yürüttüğü ortaya çıkartılmıştır” ifadeleri yer aldı.

Zeynel Gündoğ’nun avukatı Rıdvan Özkut tarafından gönderilen ihtarnamede müvekkilinin imzasının defalarca sahtecilik yapılarak çeşitli evraklarda kullanıldığını ve özellikle yurtdışında olduğu dönemlerde toplantılara katılmış gibi gösterildiğini savundu.

Zeynel Gündoğ’un Dünyaya Bakış Hava Taşımacılığı A.Ş (Worldfocus) de Yönetim Kurulu Başkanı olmasına rağmen imza yetkisinin şirket müdürleri ve yönetim kurulu üyelerine ait olduğu, Gündoğ’un şirkete sermayesini koyduğu ancak bunun dışındaki tüm teknik işlemlerin başkalarının kontrolünde olduğu öne sürüldü.

Zeynel Gündoğ’un mali sorumluluklarını yerine getirmeyen yöneticilerden dolayı Muğla Milas Yuvankuyu mevkiindeki arsalarına da el konulduğu hatırlatıldı.

Avukatı aracılığıyla iddialarını tek tek sıralayan Zeynel Gündoğ, bilgisi dışında yapılan işlemlerin neler olduğunun açıklanmasını, şirkete ait tüm ticari defter kayıtlarının 2006-2008 yılları arasında imza edilen tüm sözleşmelerin incelenmesi, alacaklarının ödenmesini ve el konulan gayrimenkulunün üzerindeki haksız durumun kaldırılmasını istedi.

Gündoğ aksi takdirde hukuk davası açacağını, evrakta sahtecilik, dolandırıcılık, hizmet nedeniyle görevi kötüye kullanmak suçlamalarıyla Cumhuriyet Savcılığı’na müracaat edeceğini kaydetti.

©AirportHaber.com ÖZEL

YAVUZ ÇİZMECİ'YE ŞOK SUÇLAMA!

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
çalışanların ahı tutuyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yapar bu adam her şeyi yapar da delil bulmak lazım, davayı bana versinler sonuna kadar takip ederim. ilgili kişi buraya istesin hemen temas kurayım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ahhhh yazik cok uzuldum, ne olacak simdi? Belki arada A300 falan da satilmistir. Kim bilir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000