27 Nisan 2015, Pazartesi 17:10:19

YAVUZ ÇİZMECİ ABD'YE UZLAŞMAYA GİTTİ

İran’a Boeing 747 satışına aracılık ettiği iddiasıyla hakkında soruşturma yürütülen sivil havacılığın duayen ismi Çizmeci, ABD’yle uzlaşmaya gitti. Güvenlik denetimi olan sektörlerde 20 yıl iş yasağı ve 50 bin dolar ceza aldı
  • Neresi duayenmiş bu kişinin.? Geçenlerde kitap basan bir temsilci şirketin sahibine de duayen dendi. Bu kadar mı ucuz bu işler allah aşkına.
  • Şirketinde de çalıştım paramıda alamadım köle gibi çalışmanızı ister vermeye gelince yok Türk havacılığını Allah böylelerinden korusun parasını bankaya yatırsın faizi ile purosunu içsin bir daha HAVACILIK işlerine bulaşmasın duayenmiş haaa haaa
  • Apple Store yorumcusuna; Evet ekmek Aş vermek bedavadan birşey değil. Sen çalışıyorsun ve verilen ücretide alıyorsun. Buraya kadar normal ve mutabıkız. Be hey ukala bu herif MRO yu kurmasa, Çin'den 747 yi getirmese, Baba'nın çiftliğide uçağıda yok ya ! Sen nerede iş bulacaksın ? Adam gelmiş 70 ine yatırır bankaya parayı alır faizi yakar puroyu içer saki' sini bakar keyfine senle mi uğraşacak. Hadi Yürü 2015 mi 2025 nere gidersen
  • Yürü be Çizmeci :) Duayen görmesek hadi neyse diyecem ama senin isminin duayen kelimesi ile anılması komik olmuş :) Zamanında ben havacı değil tüccarım diyen sen değilmiydin ???
  • DUAYEN kelimesinin sözlük anlamı mı değişti ?
  • Şu teknisyene ve duayen Başlıklı kişilere diyorum ki siz hayatta ne yaptınız ki iyi anılasınız. Bi önce buna cevap verin sonra yerin. Yavuz Çizmeci bu memlekete para kazandırır, yüzlerce kişiye ekmek aş verir, MRO işletir. TC havacılığın gelişmesinde filoların büyütülmesinde çabaları vardır. Ya siz naparsınız ?
  • Ya ben bu adami sahsi olarak hic tanimiyorum birliktede calismadik fakat 10 senelik teknisyenlik hayatimda bu adamla ilgili taniyipda bi arkadasimda cikip iyi birisi demedi nasil oluyor bu anlamadim 1000 de 0 yani o kadar bi oran
  • Duayen nedir anlamadim? Yavuz Cizmeci Turk havaciligina ne kazandirmis bugune kadar?
  • Hastasiyiz...
  • Beğensende Beğenmesende adam tr nin tek özel mro su. Ya sen?

Isparta’da 2007’de düşen yolcu uçağı nedeniyle ocak ayında 11 yıl hapis cezası alan World Focus Havayollar’nın sahibi ve Türk sivil havacılığının duayen ismi Yavuz Çizmeci, hakkında ABD’de devam eden İran’a uçak satışına aracılık ettiğine dair soruşturmada uzlaşma yoluna gitti. Çizmeci, 50 bin dolar para cezası aldı.

ABD, Çizmeci’nin sahip olduğu veya olacağı şirketlerle 20 yıl ülkenin güvenlik denetimine tabi sektörleri, malları ve hizmetlerinde iş, ticaret, danışmanlık ve aracılık faaliyetinde bulunmasını yasakladı. Yasak gerekli görülürse Çizmeci’yle iş ilişkisi olanları da kapsayacak.

Habertürk’ün sorularını yanıtlayan Çizmeci, “Bu 7-8 senedir süren bir olaydı.Tam İran’la yumuşama süreci başlamışken,biz de ABD’de BIS’le anlaşmaya karar verdik. Daha fazla sürüncemede kalmasını istemedik. Cezayı ödedik” diye konuştu.

2011’de böyle bir faaliyette bulunmadığı yönündeki açıklamalarını hatırlattığımız ve BIS’le uzlaşmanın şimdi kabul ettiği anlamına gelip gelmediğini sorduğumuz Çizmeci, “Anlaşmanın içeriğini okursanız iddiaların kabul edildiğine yönelik bir ifade bulunmuyor. Ben bir takım sorunları uzlaşarak çözmeye inanıyorum” dedi.

Öte yandan uzlaşma anlaşması Çizmeci’yi yayımlanan kararda yer alan suçlamaları reddetmeye yönelik açıklamalar yapmaktan men ediyor. (Habertürk)

YAVUZ ÇİZMECİ ABD'YE UZLAŞMAYA GİTTİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Duayen ~ 9 yıl önce
Neresi duayenmiş bu kişinin.? Geçenlerde kitap basan bir temsilci şirketin sahibine de duayen dendi. Bu kadar mı ucuz bu işler allah aşkına.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Duayen ~ 9 yıl önce
Fly cı değil miydi o ?
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Şirketinde de çalıştım paramıda alamadım köle gibi çalışmanızı ister vermeye gelince yok Türk havacılığını Allah böylelerinden korusun parasını bankaya yatırsın faizi ile purosunu içsin bir daha HAVACILIK işlerine bulaşmasın duayenmiş haaa haaa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Apple Store yorumcusuna; Evet ekmek Aş vermek bedavadan birşey değil. Sen çalışıyorsun ve verilen ücretide alıyorsun. Buraya kadar normal ve mutabıkız. Be hey ukala bu herif MRO yu kurmasa, Çin'den 747 yi getirmese, Baba'nın çiftliğide uçağıda yok ya ! Sen nerede iş bulacaksın ? Adam gelmiş 70 ine yatırır bankaya parayı alır faizi yakar puroyu içer saki' sini bakar keyfine senle mi uğraşacak. Hadi Yürü 2015 mi 2025 nere gidersen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Yürü be Çizmeci :) Duayen görmesek hadi neyse diyecem ama senin isminin duayen kelimesi ile anılması komik olmuş :) Zamanında ben havacı değil tüccarım diyen sen değilmiydin ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DUAYENE GEL :))) ~ 9 yıl önce
DUAYEN kelimesinin sözlük anlamı mı değişti ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Şu teknisyene ve duayen Başlıklı kişilere diyorum ki siz hayatta ne yaptınız ki iyi anılasınız. Bi önce buna cevap verin sonra yerin. Yavuz Çizmeci bu memlekete para kazandırır, yüzlerce kişiye ekmek aş verir, MRO işletir. TC havacılığın gelişmesinde filoların büyütülmesinde çabaları vardır. Ya siz naparsınız ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
apple store ~ 9 yıl önce
ya arkadas sene 2015 halen bu "ekmek ve as vermek" olayini anlamis degilim. Ekmek verdi dediginiz adamlar bir is yapip karsiligini aliyorlar hatta cogu zaman gec yada hic alamiyorlar, bunun neresi as vermek ?
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ya ben bu adami sahsi olarak hic tanimiyorum birliktede calismadik fakat 10 senelik teknisyenlik hayatimda bu adamla ilgili taniyipda bi arkadasimda cikip iyi birisi demedi nasil oluyor bu anlamadim 1000 de 0 yani o kadar bi oran

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Duayen nedir anlamadim? Yavuz Cizmeci Turk havaciligina ne kazandirmis bugune kadar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Hastasiyiz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Beğensende Beğenmesende adam tr nin tek özel mro su. Ya sen?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000