01 Temmuz 2021, Perşembe 16:56:42

YASAK BİTTİ... THY'DE İŞTEN ÇIKARMALAR BAŞLADI!

Covid-19 pandemisi kapsamında uygulanan Kısa Çalışma Ödeneği (KÇÖ) ile işten çıkarma yasağının sona ermesiyle birlikte havacılık sektöründe işten çıkarmalar başladı. THY iş akitlerini feshediyor!
  • son raporlamalarda thy nin marka degeri1.6milyar dolar baba
  • Allah yardımcınız olsun kolaylıklar versin bende 2.5 sene oldu işten atılalı iş bulamadım zor durum
  • 8 ekimde çıkacak deniyor.
  • Atılacak olan çürük elmaları,işe gelip veya gelmeyen faydasız elemanları,bir sürü uçakta dışarda boş gezip alın teri dökmeden para alan insan var,arada kaynayıp asalak sülük gibi bizden besleniyorlar.Ben bile çalışmıyorsam benide atın ama benim emeğimle geçinen,para alan sülükleri şutlayın artık sinir oluyorum,çalışan insanların sırtından geçinen beleşçi tiplere yeter arttık ...
  • Fifa 22 demo çıktımı?
  • Hani uçuyorduk, Avrupa’da bir numaraydık noldu? Bırakın yabancı meslektaşlarımızı Türk pilotlara ne zulumler yaptı bu TK. Türk pilotların hayatlarını kararttı be. Lisans iptalleri, pasaport iptal yazıları hemde hiiiiiç yetkisi olmadı halde. Devran dönecek. İmza atanlar, jurnalciler bir bir yargı önünde hesap vereceksiniz.
  • Allah yardımcınız olsun geçmiş olsun 2.5 sene oldu thy teknik ten ten atılalı işten atılalı zor durum ben iş bulamadım
  • Sadece ücret değişikliğini kabul etmeyenler atılmadı, binbir bahanelerle kılıfına uydurulmaya çalışılarak ben de dahil atılan pilotların haddi hesabı yok. Müdür arpalığı devam ediyor :) Bilal Ekşi yalan söylüyor.
  • Ulan uçucu ekip olmasa şirket dönmeyecek hala artistlik peşindeler ama adamlarda haklı torunun özel okul parasını düşünen dedeler,arabasının,teknesinin kredisi var ya diyen tipler olduğu sürece cpt maaşını 30bine sabitler uçururlar..Kimse de sesini çıkaramaz ancak bir yerlerde buluşup çay içerken nefretlerini kusarlar,kendi kendilerini doldurur sonra da tıpış tıpış uçuşa giderler..
  • Keşke hiçbiriniz kabul etmeseydiniz, biz kabul etmiyoruz derken siz de etmeseydiniz. Bugün değil daha o gün neler olabileceğini düşünün. Ozaman ters köşeyi çalışanlar yapacaktı ama olmadı. Bu ders olsun size bidaha hakkınızı yedirmeyin. Bi sözüm de tekniktekilere; sizde hiç mi yürekli adam yok? Adamlar sandalyelerinizi bile aldı altınızdan sesini çıkaran bir kişi bile olmadı. Bravo müdürlerinize şeflerinize.

Covid-19 pandemisi kapsamında uygulanan Kısa Çalışma Ödeneği (KÇÖ) ile işten çıkarma yasağının sona ermesiyle birlikte havacılık sektöründe işten çıkarmalar başladı. THY iş akitlerini feshediyor!

Geçtiğimiz yılın Mart ayından bu yana uygulanan KÇÖ ve işten çıkarma yasağı bugün resmen sona erdi. Yasağın kalkmasıyla birlikte pandemiden en çok etkilenen sektörlerin başında gelen sivil havacılık sektöründe de olumsuz anlamda hareketlilik yaşanmaya başladı.

AYCI “GERİDE KİMSEYİ BIRAKMAYACAĞIZ” DEMİŞTİ

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, geçtiğimiz dönemde işten çıkarmalarla ilgili “Dünya genelinde şirketler işten çıkarma yaparken THY, 'geride hiç kimseyi bırakmamak' sözünün tam anlamıyla hakkını verdi. Bu süreçte çalışma arkadaşlarımızın tamamıyla yola devam edebilmenin tercihini yaptık. Bu tercihimizi kriz bitene kadar değiştirmeyi düşünmüyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Pandemi sürecinde maaşlarda yüzde 50’ye varan kesintiler yapan Türk Hava Yolları’nın protokol imzalamayan yabancı pilotları işten çıkarma yasağı sonlanana kadar ücretsiz izne çıkarırken yasak sonrası personeli yeniden göreve çağırdığı öğrenildi.  Ancak bir şartla...

PROTOKOLÜ KABUL ETMEYENE "GÜLE GÜLE"

İşe geri dönüş için diğer personelin kabul ettiği protokol kurallarının gerçekli olması şartıyla çağrılan çalışanlardan durumu kabul etmeyenlerin iş akitlerinin feshedilmesi kararı alındı.

İşten çıkarılan personele fesihler şu şekilde tebliğ edildi:

“Küresel covid pandemisinin yarattığı zorlayıcı ekonomik nedenlerden dolayı, 01.09.2020 tarihinden geçerli olmak üzere tüm çalışanlarımızın maaşları yeniden düzenlenmiştir.  Dolayısıyla iş sözleşmelerinde önemli değişikliklere neden olmuştur.

Bu düzenlemeye ilişkin olarak yetkili İşçi Sendikası ile '26. Dönem Toplu İş Sözleşmesinin Küresel Covid-19 Pandemi Koşullarına Uyumuna İlişkin Protokol' konusunda karşılıklı mutabakat sağlandı.

'Maaş Güncelleme Bildirimi' konulu ekli belge tarafınıza gönderilmiştir ve yasal süre içinde yazılı onayınız istendi.

Geçerli ve mücbir sebeplerden kaynaklanan esaslı değişikliği onaylamadığınız için, 01.07.2021 tarihinden itibaren 4857 sayılı İş Kanunu'nun 22. maddesi uyarınca iş sözleşmeniz kıdem ve ihbar tazminatı ile feshedilmiştir.”


©AirportHaber.com

YASAK BİTTİ... THY'DE İŞTEN ÇIKARMALAR BAŞLADI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (122)

güncel ~ 3 yıl önce
son raporlamalarda thy nin marka degeri1.6milyar dolar baba

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Grt ~ 3 yıl önce
Borcu ne kadar baba ? 15.4 milyar dolar mi
Fde ~ 3 yıl önce
Psikatrist olarak getirdiğiniz sn dijan hanımefendinin kendi ofisi neden kalici olarak kapatılmış hangi suçları islemiski kendi yeri kapatıldı birde gelmiş thy de çalışmaya kendi isyeri kalici olarak kapatılan Dr verdiği kararlar nekadar doğrudur hiç incelemiyirmusunuz böyle kişileri alıp kurumda çalıştırmaya
Hkl ~ 2 yıl önce
Tkdan isten atilanlar mahkemeye verip kazanıp geri alınmayanlar için acaba cimerden reise yazsak olurmu ilkel aycinin yaptığı yanlış uygulamalarını
Engelli ~ 3 yıl önce
Allah yardımcınız olsun kolaylıklar versin bende 2.5 sene oldu işten atılalı iş bulamadım zor durum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fer ~ 3 yıl önce
17 18 19 maddeleriyle kac kisiyi atmışlar onlarida belirtsinler
hayır ~ 3 yıl önce
8 ekimde çıkacak deniyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Calışmayanları sutlasınlar. ~ 3 yıl önce
Atılacak olan çürük elmaları,işe gelip veya gelmeyen faydasız elemanları,bir sürü uçakta dışarda boş gezip alın teri dökmeden para alan insan var,arada kaynayıp asalak sülük gibi bizden besleniyorlar.Ben bile çalışmıyorsam benide atın ama benim emeğimle geçinen,para alan sülükleri şutlayın artık sinir oluyorum,çalışan insanların sırtından geçinen beleşçi tiplere yeter arttık ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Frt ~ 3 yıl önce
Hep elemanlarla uğraşıyorlar neymis tassaruf moduymus belli süre calisani isten atıyorlar zorla ikale imzalatmak istiyorlar diğer taraftan 25 yillok sigortası olan kadını sırf kocası filo mdr yaptı diye calistiriyorlar işine sadece cuma namazı kılmak için mdrlere neden uygulanmıyor hep personel mi tassaruf dusuncesi
Fgr ~ 3 yıl önce
Kendi isyeri kalici olarak kapatılan Dr dijan hanım efendileri alıp calistirirlar bir Dr kendi isyeri kalici olarak neden kapatılır hangi suçlardan hangi yanlış işlerden ondan sonra neymus personelin ruhsal sağlığını duzeltecekmis hakkinda şaibeleri olan kişilerden ancak yardım beklerler ancak
~ 3 yıl önce
Fifa 22 demo çıktımı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpt787 ~ 3 yıl önce
Hani uçuyorduk, Avrupa’da bir numaraydık noldu? Bırakın yabancı meslektaşlarımızı Türk pilotlara ne zulumler yaptı bu TK. Türk pilotların hayatlarını kararttı be. Lisans iptalleri, pasaport iptal yazıları hemde hiiiiiç yetkisi olmadı halde. Devran dönecek. İmza atanlar, jurnalciler bir bir yargı önünde hesap vereceksiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
engelli ~ 3 yıl önce
Allah yardımcınız olsun geçmiş olsun 2.5 sene oldu thy teknik ten ten atılalı işten atılalı zor durum ben iş bulamadım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F/O ~ 3 yıl önce
Sadece ücret değişikliğini kabul etmeyenler atılmadı, binbir bahanelerle kılıfına uydurulmaya çalışılarak ben de dahil atılan pilotların haddi hesabı yok. Müdür arpalığı devam ediyor :) Bilal Ekşi yalan söylüyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 3 yıl önce
Ulan uçucu ekip olmasa şirket dönmeyecek hala artistlik peşindeler ama adamlarda haklı torunun özel okul parasını düşünen dedeler,arabasının,teknesinin kredisi var ya diyen tipler olduğu sürece cpt maaşını 30bine sabitler uçururlar..Kimse de sesini çıkaramaz ancak bir yerlerde buluşup çay içerken nefretlerini kusarlar,kendi kendilerini doldurur sonra da tıpış tıpış uçuşa giderler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
??? ~ 3 yıl önce
30 bin Türkiye şartlarında olması gereken rakam zaten fazlasını gereksiz yere veriyordu şirketler şimdi normale dönülüyor
Musa ~ 3 yıl önce
Keşke hiçbiriniz kabul etmeseydiniz, biz kabul etmiyoruz derken siz de etmeseydiniz. Bugün değil daha o gün neler olabileceğini düşünün. Ozaman ters köşeyi çalışanlar yapacaktı ama olmadı. Bu ders olsun size bidaha hakkınızı yedirmeyin. Bi sözüm de tekniktekilere; sizde hiç mi yürekli adam yok? Adamlar sandalyelerinizi bile aldı altınızdan sesini çıkaran bir kişi bile olmadı. Bravo müdürlerinize şeflerinize.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ben vardim ~ 3 yıl önce
Teknikte son dediğin adam ben vardım belki 3 kişi daha olabilir ama 10 kişi bile olamaz. Büyük bir grup olarak 10.0 olmaya hayır diye başladık ama kala kala 3 kişi kaldı onları da işten attılar.
Yurekli ~ 3 yıl önce
Yürekliler ne yapabilir ki gitmekten başka?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000