03 Şubat 2017, Cuma 11:42:41

Yasağa karşı ABD'ye ilk dönüş

Vize yasağı sebebiyle ülkeye girişi engellenerek ülkesine geri gönderilen İranlı Ali Vayeghan, mahkeme kararıyla Los Angeles'a geri döndü.
  • bu savastan kacanlar yuzde kac olusturuyor merak etmekteyim. geri kalanın hepsi uc kurusa bes kofte avantanın beles cocuk parasının pesinde. Kac tane gocmen o ulkeye katma deger katmıs? soru isareti. sistemdeki açıktan faydalanan mülteciler sürüsü.
  • suriyeliler gibi savaşın içinde kalan müslümanların çareyi hristiyan ülkelere kapağı atmakta bulması,bu uğurda denizlerde ölmeleri,sınırlarda aç,susuz bekletilmeleri vs ve buna müslüman ülkelerin seyirci kalması,umursamaması (ülkemiz onlara kucak açtı ama ab ile mülteci pazarlığında istediği rakam verilmeyince reis'in suriyeliler için otobüsler ne güne duruyor hepsini doldurur geri göndeririz dedi!) ve hristiyan ülkelerde yaşayan müslümanların da o ülkelerde yaşadıkları sorunlara rağmen anavatanlarına ne olursa olsun dönmek istememeleri ve de tüm bu sorunları yaşayan müslümanların medet umdukları ama yardımcı olmadıklarında hristiyanlara tepki göstermeleri ne kadar acı...
  • bizim yeni gelecek model 10 basar bunlara. böyle devletmi olur kooskoca başkan lafını dinletemiyor , lafını tınlayan yok.az sabredin yedi düvel başkan görsün
  • Ülkeye lazım olan tek adam Mustafa Kemal Atatürk..
  • sarı adamın yanındayız dik dur eğilme bu millet seninle koca reis
  • Bizim ülkemize savcı hakim lazım.. Kanunu korumayı kendine görev sayan kanunu uygulayan savcı lazım..Çay toplayan belini kıracak kadar eğilen değil..Kanunlar uygulandığı için ABD büyük devlet halkta bilinçli olunca işte sonuç..
  • Sadece hakimi,savcisi farkli biraz!
  • Her ülkeye Trump gibi başkan lazım. Heleki bizim ülkemize çok ama çok lazım..

Vize yasağı sebebiyle ülkeye girişi engellenerek ülkesine geri gönderilen İranlı Ali Vayeghan, mahkeme kararıyla Los Angeles'a geri döndü.

Sputnik'in haberine göre Perşembe günü öğle saatlerinde uçağı LAX Havalimanı'na iniş yapan Vayeghan, havalimanında Los Angeles Belediye Başkanı Eric Garcetti başta olmak üzere, yakınları, avukatlar ve aktivistlerden oluşan kalabalık bir grup tarafından alkışlar ve sevinç gözyaşlarıyla karşılandı.

​FEDERAL HAKİM KARARI BOZMUŞTU

Geçen cumartesi gecesi İran'dan Amerika'ya gelerek Los Angeles'taki akrabalarına kısa bir ziyarette bulunan Ali Vayeghan, ardından İndiana eyaletinde yaşayan ve 12 yıldır görmediği oğluna kavuşmak için yola çıkmak istediği sırada Trump'ın giriş yasağı kararı gerekçe gösterilerek ülkesine geri gönderilen kişiler arasında yer almıştı.

Aynı gece havalimanında 4 saat tutulduktan sonra oğlunu göremeden Dubai üzerinden İran'a geri gönderilen Vayeghan için havalimanında bulunduğu saatlerde, hukukçular tarafından yapılan itiraz ertesi gün sonuçlanmıştı. California Federal Mahkemesi'nden hakim Dolly M. Gee, Vayeghan'ın vizesi müddetince Amerika'da kalabileceğine hükmedilerek Los Angeles'a geri gönderilmesine karar vermişti.

Karar metninde, Vayeghan'ın sınırdışı edilmesinin 'telafisi mümkün olmayacak' zarara sebep olacağı belirtilerek ABD'ye girişine izin verildiği ifadelerine yer verilmişti.

​Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği (ACLU) ve avukat Stacy Tolchin'in hukuki mücadelesinin ardından ülkeye giriş yapan Vayehgan, LAX Havalimanı'nda yaptığı konuşmada, haklarını savunmak için kendisi adına mücadele veren herkese teşekkür ederek, "İnsan hakları dediğimiz şey işte bu, gördüğüm destek ve ilgi beni şok etti, beni onurlandırdınız, işte insanlık bu" şeklinde konuştu.





Yasağa karşı ABD'ye ilk dönüş

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

beytullah ~ 7 yıl önce
bu savastan kacanlar yuzde kac olusturuyor merak etmekteyim. geri kalanın hepsi uc kurusa bes kofte avantanın beles cocuk parasının pesinde. Kac tane gocmen o ulkeye katma deger katmıs? soru isareti. sistemdeki açıktan faydalanan mülteciler sürüsü.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
maalesef ~ 7 yıl önce
suriyeliler gibi savaşın içinde kalan müslümanların çareyi hristiyan ülkelere kapağı atmakta bulması,bu uğurda denizlerde ölmeleri,sınırlarda aç,susuz bekletilmeleri vs ve buna müslüman ülkelerin seyirci kalması,umursamaması (ülkemiz onlara kucak açtı ama ab ile mülteci pazarlığında istediği rakam verilmeyince reis'in suriyeliler için otobüsler ne güne duruyor hepsini doldurur geri göndeririz dedi!) ve hristiyan ülkelerde yaşayan müslümanların da o ülkelerde yaşadıkları sorunlara rağmen anavatanlarına ne olursa olsun dönmek istememeleri ve de tüm bu sorunları yaşayan müslümanların medet umdukları ama yardımcı olmadıklarında hristiyanlara tepki göstermeleri ne kadar acı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
olgunca ~ 7 yıl önce
bizim yeni gelecek model 10 basar bunlara. böyle devletmi olur kooskoca başkan lafını dinletemiyor , lafını tınlayan yok.az sabredin yedi düvel başkan görsün

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Senin ~ 7 yıl önce
Gibi kendi kararini kendi veremeyenler icin diktatorluk yonetimi diyosun.Cumhuriyetin icine ettiniz.Dunya mali dunyada kaldigi gibi butun bu cildirmis gibi tek basina iktidar olma hirslarida bigun olu insanlarin utopyalari olarak kalacak.HAYlR ulan HAYlR
senin ~ 7 yıl önce
Dedigin kabile toplumlarinda kaldi ayrica.Boyle kabile reisi falan...Tabi sizin gibiler hala o ilkel donemlerde yasiyo.Bir ulkede hukuk,yargi boyle denetleyecek kararlari gerektiginde hooop bidakka diyecek kardesim.Sigirmisiniz nesiniz nasil kafalar bunlar anlamiyrm
a girl ~ 7 yıl önce
Ülkeye lazım olan tek adam Mustafa Kemal Atatürk..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
trump lover ~ 7 yıl önce
sarı adamın yanındayız dik dur eğilme bu millet seninle koca reis

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Temel ~ 7 yıl önce
Reis mi
Asil reis ~ 7 yıl önce
Gercek reis bizim reis
ibrahim ~ 7 yıl önce
Bizim ülkemize savcı hakim lazım.. Kanunu korumayı kendine görev sayan kanunu uygulayan savcı lazım..Çay toplayan belini kıracak kadar eğilen değil..Kanunlar uygulandığı için ABD büyük devlet halkta bilinçli olunca işte sonuç..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bizde ayni model var ~ 7 yıl önce
Sadece hakimi,savcisi farkli biraz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mehmet ~ 7 yıl önce
Her ülkeye Trump gibi başkan lazım. Heleki bizim ülkemize çok ama çok lazım..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Var. ~ 7 yıl önce
Var zaten, 'faydasini' da 15 yıldır görüyoruz.
Mehmet ~ 7 yıl önce
Aynen yol yaptık Suriyelileri besliyoruz
Ulan tek adama ~ 7 yıl önce
Karşıyız dersiniz başkalarının bir yerlerini yalarsınız?....
Misafir ~ 7 yıl önce
ee yapalım seni başkan..niye bugüne kadar hiç söylemedin ki? çok bişey bilmeye gerek yok..soruya soruyla cevap veriyorsun, eline verilen kağıdı bağırarak okuyorsun, arada bir düşüp bayılanları sevip okşuyorsun, bir de denk düşerse bir iki kişiye tekme tokat giriyorsun..çok sıkışırsan bana mı sordunuz beni başkan yaparken dersin çıkarsın işin içinden..

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000