09 Eylül 2011, Cuma 08:01:43

YAS SÜRÜYOR KİMLİKLER TESPİT EDİLİYOR

Yaroslavl takımı için yas tutulan Rusya’da, 43 kurban anısına sokaklara çiçekler bırakılıp mumlar yakılıyor...
  • Allah ailelerine sabır versin.
Rusya’nın Yaroslavl kentinde, Yaroslavl Lokomotif buz hokeyi takımı oyuncularını taşıyan ve havalandıktan kısa bir süre sonra düşen uçakta hayatını kaybedenler kentin çeşitli yerlerinde anıldı. Buz hokeyi takımının sahasının bulunduğu, aynı zamanda önceki gün başlayan Küresel Politika Forumu’na da ev sahipliği yapan Arena-2000 Uluslararası Kültür ve Spor Kompleksi’nin önünde ölen oyuncular için özel bölüm Taraflar ve ölenlerin yakınlarının yanı sıra forum katılımcıları da alana gelip oyuncular anısına çiçek bırakıp mum yaktı.

Ölen oyuncuların bazılarının formalarının bırakıldığı alanda, takımın atkıları, bayraklar ve çeşitli duygusal yazılar göze çarpttı. Bu arada, Yaroslavl halkının büyük bir bölümü de önceki geceden bu yana kentin çeşitli yerlerinde toplanıp kurbanlar anısına çiçek bırakarak ve mum yakarak oyuncuları andı. 

Öte yandan yerel yetkililer, cesetlerin bulunması için Volga Nehri’nde çalışmaların sürdüğünü, bulunan 35 cesetten 12’sinin kimliklerinin belirlendiğini duyurdu.

Yaroslavl’dan Belarus’un başkenti Minsk’e gitmek üzere kalkan ‘YAK-42’ ipi uçak, önceki gün öğleden sonra havalandıktan kısa süre sonra yanarak Volga kıyısına düşmüştü. Kazadan sadece bir mürettebat ve bir oyuncu ağır yaralı olarak kurtulmuştu.

Star
YAS SÜRÜYOR KİMLİKLER TESPİT EDİLİYOR

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Allah ailelerine sabır versin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000