05 Mayıs 2022, Perşembe 09:30:24

Yardımcı pilot itiraf etti kaptan pilot geri döndü

İngiltere'den ABD'ye gitmek üzere havalanan Virgin Atlantic Havayolları'na ait yolcu uçağı pilotunun 'eğitimi tamamlamadığı' gerekçesiyle geri döndü.
  • Thy dışı sektör içi birisi olarak gözlemlediğim, THY içindeki kabin kokpit kavgası çok seviyesiz..Her yoruma bir iki tane yansıyor.Hem faydasız hemde çok kötü görüntü veriyorsunuz…
  • Eğer uçuşa devam etseydi eğitimsiz pilot ile düz uçuş alçalma sonra iniş olacaktı. Geri döndüğünde de aynısı oldu.
  • Kendini pilot sanan kabinden biri kokpite gecebilirdi
  • Yolcuya anons yapip pilot olup olmadigi sorulabilirdi
  • Yardımcı pilotsa donmesine gerek yokmuş ama 2. Pilotsa dönmesi normal.
  • kaptan ayıp etmiş
  • Adam bizimkilerle ucsa kalpten gider
  • Ya biz oyle gonderiyoruz sikinti yok.

İngiltere'den ABD'ye gitmek üzere havalanan Virgin Atlantic Havayolları'na ait yolcu uçağı pilotunun 'eğitimi tamamlamadığı' gerekçesiyle geri döndü. 

İrlanda semalarında ilginç bir olay yaşandı.

İngiltere’nin başkenti Londra’dan ABD’nin New York kentine hareket eden Virgin Atlantic Havayolları’na ait Airbus A330 tipi uçağı ikinci pilotunun ‘yeterli eğitimi tamamlamadığı’ gerekçesiyle geri döndü.

İkinci pilot, kaptan pilota, uçak havalandıktan sonra sohbet sırasında İrlanda üzerindeyken, ‘uçuş eğitimini tamamlamadığını’ itiraf etti. Bu itiraf üzerine birinci kaptan şoke olurken, uçak geri dönmek zorunda kaldı.

HAVAYOLU ŞİRKETİNDEN AÇIKLAMA GELDİ

Airbus A330, uçuşa başladıktan yaklaşık 40 dakika sonra Londra’daki Heathrow Havalimanı’na geri döndü. Uçakta yaklaşık 300 yolcunun bulunduğu belirtilirken, uçuşun 3 saatten fazla aksamaya uğradığı bildirildi.

Havayolu, yolculara sorunun bir rota hatasından kaynaklandığını söyledi ve özür diledi. Ayrıca yolculara güvenlikleriyle ilgili bir sorun olmadığı güvencesi verildi. İngiliz The Sun gazetesine konuşan bir yolcu, “Kokpitteki gerilim inanılmazdı. Uçak İrlanda’ya kadar gitti ve sonra pilotun hala eğitimde olduğunu öğrendiler.Kaptanın Heathrow’a dönüp mürettebatın daha deneyimli bir üyesini bulmaktan başka seçeneği yoktu. Çok utanç vericiydi ve yolcular  çok kızdı.” dedi.

Yardımcı pilotun, Virgin Atlantic politikasına uygun olarak uçabilmesi için bir eğitim kaptanıyla birlikte bir “son değerlendirme uçuşuna” ihtiyacı olduğu aktarıldı. Virgin Atlantic sözcüsü gazeteye verdiği demeçte, “Bir liste hatası nedeniyle, Londra Heathrow’dan New York-JFK’ye VS3 uçuşu, kalkıştan kısa bir süre sonra geri döndü.” ifadelerinde bulundu.

Yardımcı pilot itiraf etti kaptan pilot geri döndü

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Dışarıdan ~ 2 yıl önce
Thy dışı sektör içi birisi olarak gözlemlediğim, THY içindeki kabin kokpit kavgası çok seviyesiz..Her yoruma bir iki tane yansıyor.Hem faydasız hemde çok kötü görüntü veriyorsunuz…

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İlginç ~ 2 yıl önce
Eğer uçuşa devam etseydi eğitimsiz pilot ile düz uçuş alçalma sonra iniş olacaktı. Geri döndüğünde de aynısı oldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F/O ~ 2 yıl önce
Merhabalar bunun sebebi büyük ihtimalle ucus ekibinin JFK meydanına indikten sonra tekrar heatrow meydanına dönüş bacağını ucacagi anlamına gelmekte. Kaptan; eğitimsiz olan yardımcı pilot ile bu operasyonu geçirmenin kesinlikle uygun olmadığının kanaatine varması sonucu geri dönüş kararı aldığı anlamına geliyor..
Ne gerek vardi ~ 2 yıl önce
Kendini pilot sanan kabinden biri kokpite gecebilirdi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eh ~ 2 yıl önce
Nedir bu burnunuzun büyüklüğü anlamıyorum. Yahu eğitimini aldığınız bir işi yapıyorsunuz altı üstü. yüz saatlik bir tip eğitimini sanırım 10 yıllık tıp eğitimi ile karıştırıyorsunuz. Günde 100 hastaya bakan doktorlarda sizdeki havanın binde biri yok. Eğitim alıp başarılı olan herkes pilot olabilir, tıpkı diğer mesleklerde olduğu gibi. Pilotlara saygım sonsuz lakin sizin gibi burnu havada olanlara değil.
Eh e cevap ~ 2 yıl önce
Hiçbir pilot uçağa binerken yolcusuna kaza yapmayacağım, yaparsam sorumluluk kabul etmiyorum demiyor ama herhangi bir ameliyatı yapan doktor 50 tane evrak imzalatiyor hastasına , ben sorumluluk kabul etmiyorum, tüm sorumluluğu kabul ediyorsunuz diye,,,, buna ne.dersin ?
Eh ‘e cevap ~ 2 yıl önce
Valla bravo ağzımdan aldınız lafı..Ne dertleri var kabin memurlarıyla anlamıyorum..Evet isteyen her kabin memuru birazcık çalışsa zaten pilot olur hepsinin zekası da bilgisi de yeter ..
Talihsiz yorum ~ 2 yıl önce
Her durumda doktor pilot kıyaslamasına girişmek gerçekten amaçsızlaştı. Farklı iki kulvarı ne niyetle karşılaştırıyorsunuz? Birinin eğitimi şu kadar öbürü şu kadar. Saygım sonsuz deyip 100 saat eğitim alıp uçuyorsunuz diyorsunuz. Burada ya bir art niyet vardır ya da söylediğini kulağı duymama sorunu. Tabiki bir doktor kolay yetişmiyor ancak alınan tehlike ve sorumluluğu da göz ardı edemezsiniz. Bir pilot uçağa bindiğinde 200 kişinin, ekibinin ve mürettebatının hayatından da sorumlu. Biraz saygı.
Doktor sevdalısı hostese ~ 2 yıl önce
Doktora 250 000 000 $’lık uçak + 300 yolcu canı teslim edilmiyor. Sorumluluk aynı değil
Serkan v. ~ 2 yıl önce
Yuksek maasli da olsa bir kole oldugunu unutma, "saat kacta yatip kacta kalkacagina birileri karar veriyor" gerek yok bu kadar artistlige...
tech ~ 2 yıl önce
zaten öyle olmuş :) egitimi olmayan biri ile uçak sağ salim inmiş ;)
Eh e cevap kardeş ~ 2 yıl önce
Oto doktor diye bir şey duydun mu hiç? Doktorun işini doktordan daha iyi yapan bir cihaz var mı?
autonomous ~ 2 yıl önce
Sürücünün işini ondan daha iyi yapan autopilot var ama
eh ~ 2 yıl önce
Değişik yorumlara cevaben: 1- 200milyon dolarlık uçak diyorsun da hiç bir uçağın ederi insan hayatından değerli değildir. 2- Doktorla kıyaslama yapma diyorsunuz da her seferinde kabinle kendinizi siz kıyaslıyorsunuz. Başka bir meslekle kıyaslanınca da kızıyorsunuz. 3- Ben bugüne kadar yaptığı yanlıştan ceza alan bir pilot duymadım zaten. 4- Her mesleğe olduğu gibi pilotlara da saygım büyük. Lakin kendini hala 80'lerde olduğu gibi ayrı bir dünyada sanan ve kendine saygısı olmayan pilotlara saygım yok.
Sorsalarmis ~ 2 yıl önce
Yolcuya anons yapip pilot olup olmadigi sorulabilirdi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yardımcı pilot ~ 2 yıl önce
Yardımcı pilotsa donmesine gerek yokmuş ama 2. Pilotsa dönmesi normal.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bb ~ 2 yıl önce
kaptan ayıp etmiş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Belirsiz ~ 2 yıl önce
Niye ki? Donus yolunda da ayni macerayi yasamak zorunda mi?
English man in tk ~ 2 yıl önce
Adam bizimkilerle ucsa kalpten gider

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptanim ~ 2 yıl önce
Ya biz oyle gonderiyoruz sikinti yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000