15 Ocak 2020, Çarşamba 09:46:40

"Yanlışlıkla vurduk" dediler o da yalan çıktı!

Ukrayna Hava Yolları'na ait yolcu uçağının düşürüldüğü İran füzelerinin ateşlendiği anları yansıtan görüntüler yayınlandı. Uçağa 30 saniye arayla iki füze atılmış!
  • Yanlışlık filan yok, İran'ı yönetenler "80 Amerikalı asker öldürdük" yalanları gündemden düşsün diye şok bir kararla bir yolcu uçağı düşürmek istedi... Ve hemen uyguladılar. Piyango Ukrayna uçağına çıktı. İran yönetimini tanıyanlar bu çılgınlığa şaşırmadı.
  • Zaten çift füze atılır. Füzeyi yanlışlıkla atmamışlar, hedefi yanlış tanımlayıp düşürmek için atış yapmışlar. Füzelerde manevra kabiliyeti iyi değildir ve füze arızası , hedef kaçınması gibi olası hatalardan korunmak için genelde 1 hedefe 2 füze atılır. Biri vuramayınca ikinciyi atmamışlar, iki düzeyi peş peşe atmışlardır. Gaza gelmeyelim diye bilgilendirdim.
  • İyi, güzel de sabahın kör karanlığında o binanın tepesinde bu füzelerin attılmasını bekleyip de videoya çeken mi varmış yoksa orada (o yönde) zaten 7/24 kayıt yapan bir kamera sistemi mi varmış?

Ukrayna Hava Yolları’na ait Boeing 737-800 tipi uçak, İran’ın ABD’ye Irak’ta gerçekleştirdiği “Kasım Süleymani” misillemesiyle aynı gün Tahran’da düşmüştü.

İran’ın başkenti Tahran’dan Ukrayna’nın başkenti Kiev’e gitmek üzere 167 yolcu, dokuz mürettebatla havalanan uçak, kalkıştan çok kısa bir süre sonra havada infilak etmişti.

Tahran Yönetimi, bir süre reddetse de uçağın insan hatasından dolayı vurulduğunu 11 Ocak’ta itiraf etti.

İki füzenin de uçağı hemen düşürmediği belirtilirken, yeni görüntü 176 kişiye mezar olan uçağın alev alarak Tahran Uluslararası Havalimanı’na doğru döndüğünü ve dakikalar sonra infilak edip düştüğünü gösteriyor.

New York Times gazetesi, yeni videonun İran askeri üssüne yaklaşık 7 kilometre mesafedeki Bidkaneh kasabası yakınlarındaki bir binanın çatısından çekildiğini teyit etti.

176 yolcunun tamamın hayatını kaybettiği uçakta 82 İranlı, 63 Kanadalı, 11 Ukraynalı, 10 İsveçli, dört Afgan, üç Alman ve üç İngiliz bulunuyordu.

İşte o görüntüler:

"Yanlışlıkla vurduk" dediler o da yalan çıktı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Gerçek ~ 4 yıl önce
Yanlışlık filan yok, İran'ı yönetenler "80 Amerikalı asker öldürdük" yalanları gündemden düşsün diye şok bir kararla bir yolcu uçağı düşürmek istedi... Ve hemen uyguladılar. Piyango Ukrayna uçağına çıktı. İran yönetimini tanıyanlar bu çılgınlığa şaşırmadı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpt ~ 4 yıl önce
Zaten çift füze atılır. Füzeyi yanlışlıkla atmamışlar, hedefi yanlış tanımlayıp düşürmek için atış yapmışlar. Füzelerde manevra kabiliyeti iyi değildir ve füze arızası , hedef kaçınması gibi olası hatalardan korunmak için genelde 1 hedefe 2 füze atılır. Biri vuramayınca ikinciyi atmamışlar, iki düzeyi peş peşe atmışlardır. Gaza gelmeyelim diye bilgilendirdim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kapitan ~ 4 yıl önce
kapitan gözlerini bir kontrol ettirmen tavsiye olunur. 1. füze vurmuş, düşmeyince bir süre sonra arkasından 2.yi de atıyor, o da vuruyor ve bir süre sonra uçak havada infilak ediyor. Yani senin dediğin gibi biri vuramayınca ikinciyi atmıştır durumu yok.
Bence ~ 4 yıl önce
Yaw, ucak iran hava sahasına dışarıdan yaklasmıyor, irandan kalkıp, ülkenin dışına doğru gidiyor. Ayrıca koca uçak ile, çok daha küçük bir füzeyi sistem ayırt edemedi diyelim. Yaw hızlarından damı şüphelenmediler, ayrıca sivil uçakların mecburi sivil uçak sinyali var, hadi onuda gectim; önce telsiz irtibatı kurulmasına , en azından cevap gelmez ise füzenin ateşlenmesi gerekiyor. Bence uçakta yok edilmesi gereken bir hedef vardı.
Ali Velioğlu ~ 4 yıl önce
Ne dediğin hiç anlaşılmıyor
mafaky ~ 4 yıl önce
İyi, güzel de sabahın kör karanlığında o binanın tepesinde bu füzelerin attılmasını bekleyip de videoya çeken mi varmış yoksa orada (o yönde) zaten 7/24 kayıt yapan bir kamera sistemi mi varmış?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kamera ~ 4 yıl önce
Ekrandan güvenlik kamerasına yansıdığı açıkça gözükmekte.
Oooooo ~ 4 yıl önce
Seni tebrik ediyorum kardesim cok ince bir noktayi yakaladin simdi bu kardesimin sorusuna cevap verin bakalim gercekden 7/24 ceken kamera mi var yoksa o arkadas oraya bilinclimi cikmis oraya
Oooo2222 ~ 4 yıl önce
Arkadaşlar bina yöneticisine ulaştım kamerayı bilinçli olarak koymamışlar aslında çatıda kamera da yok 7/24 kayıt ta Apt. Görevlisi çatısa sevgilisine moonwalk yapmak için kamera koymuş tesadüfen kaydedilmiş (Apt. Görevlisi evli bu arada)
Gerçekten harikasın ~ 4 yıl önce
En önemli noktayı yakalamışın, tebrik ederim!

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000