09 Ağustos 2011, Salı 07:49:20

YANGINDA GÖREV BAŞINDALAR

Aydın’ın Kuşadası İlçesi’ndeki Pilavdağı eteklerinde akşam saatlerinde makilik alanda çıkan yangın neredeyse Kuşadası’nın dünyayla iletişimini kesecekti.
Pilav dağının eteklerinde GSM operatörleri, TV yayın vericileri, polis, jandarma ve zabıta telsiz rölelerinin bulunduğu makilik alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Araç ulaşımının neredeyse imkansız olduğu yamaçtaki yangın hızla verici, anten ve rölelerin olduğu bölüme yaklaşırken, Kuşadası, Davutlar, Söke İtfaiyeleri ile Kuşadası Orman Söndürme Ekipleri tepeye çıkarak vericiler etrafında bir hat oluşturdu.

Yangının vericilere ulaşması engellenirken, aşağıya ve dağın diğer yanlarına yayılan yangına ise Selçuk Havaalanı’ndan havalanan bir uçak ile Ahmetbeyli’de konuşlanan bir helikopter müdahale etti.

Yaklaşık bir saatlik çalışma sonunda yangın tamamen kontrol altına alındı. Vericilere yaklaşık 100 metre kala kontrol altına alınabilen yangında yaklaşık 2 hektar makilik alan zarar gördü.

Görgü tanıkları iki gencin koşarak uzaklaşmasından kısa bir süre sonra yangının çıktığını belirtirken, konuyla ilgili araştırma başlatan güvenlik güçleri yangını çıkardıkları sanılan ve eşkalleri belirlenen iki kişinin ise aranmasına devam edildiğini belirtti.

(CnnTürk)
YANGINDA GÖREV BAŞINDALAR

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000