21 Ağustos 2019, Çarşamba 12:03:40

Yangın söndürme uçakları çürümeye mi bırakıldı?

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin orman yangınlarında kullanılması beklenen Türk Hava Kurumu (THK) uçakları için ‘arızalı’ demesi gündeme bomba gibi düşerken, muhalefetten sert eleştiri geldi. THK filosundaki uçaklar ise havadan görüntülendi.
  • dünyanın hiç bir yerinde böyle bir kiralama yok.devlet kendi filolarını kurar çalışır.para cezasıyla orman ve insanın can güvenliği olmaz bu devletin işi.yiyicileri ayırın insanların emeğini ve emniyetini sömürmesine izin vermez devlet
  • Sayın Bakan madem THK' nun teknik bakımına ve sertifikasına güvenmiyor , PPL lisanslı bir pilot olarak tam 1 yıl önce Thk'nin cessna 172 uçağıyla neden tazeleme uçuşu yaptı? Bu buyuk bir çelişki değil mi? İnanmayanlar 28 Ağustos 2018 tarihli airport haber sitesine bakabilir.
  • İyi de bunlar yedek parça kaynağı olarak kullanılan uçaklar! Uçabilir durumda olanlar bunlar değil.
  • İki tane uçağı 24 saat içinde çalıştırıp su alıp bir deneme atışı yapsınlar da izleyelim tamam diyelim. Bitik kurumun bitik uçaklarını devlete fahiş bedelle kiralayıp beli doğrultmaya çalışmak hiç etik değil.
  • Vatan haini okul çocukları
  • Bilenler bilir Türkkuşu ruhu,kimliği geri kazanilmadan bu ucaklar daha cok yatar milli servetimiz yabancilara daha çok gider gelsinler ormanlarimizi sondursun diye bekleriz.Bilincli yöneticiler olsaydı eger simdiye kadar çoktan dev bir filo kurulabilirdi hemde cl 415 uçaklarıyla,her sene ayni fiyasko ne yaziktir ki.
  • Diger ülkelerde (yunanistan 19 adet ,hırvstistan 6 adet ) cl 215 ve cl 415 uçakları var .Hiçbir ülke kiralama yapmıyor .Sivil savunma (bizde afad ) veya havakuvvetleti işletiyor.Bu uçaklar cari değeri ile afad a devredilmeli ve en az 5 adet yeni cl415 alınmalıdır
  • Vatandaşların bağışlarıyla alınmış olan bu milli servet niteliğindeki uçaklar maalesef çürümeye terkedilmiş, yazıklar olsun!
  • Uçaklar faal kirası yüksek açıklaması iddia ediliyor . Sonunda da uçakların faal olmadığı fotoğraf yayınlanıyor burada istifa etmesi gereken uçaklar faal diyen olmalı değil mi ? Yazıda bir çelişki var
  • Yazıklar olsun be biz çok az para almamıza rağmen herzaman göreve hazır olalım pilotlar o kadar para almalarına rağmen bir taraflarını kaldırıp yangın uçkalarını uçurmaya tenezzül etmesinler yazıklar olsun

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin orman yangınlarında kullanılması beklenen Türk Hava Kurumu (THK) uçakları için ‘arızalı’ demesi gündeme bomba gibi düşerken, muhalefetten sert eleştiri geldi. THK filosundaki uçaklar ise havadan görüntülendi.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin orman yangınlarında kullanılması beklenen Türk Hava Kurumu (THK) uçakları için ‘arızalı’ demesini eleştirerek ‘iktidarın maliyet yüksekliği nedeniyle İzmir’in yanışını izlediğini’ söyledi.

Üç gündür söndürme çalışmaları devam eden İzmir yangınıyla ilgili açıklamalar yapan Sertel bakanlığın saatlik ücreti 100 bin lirayı bulan uçakları yüksek maliyetlerden dolayı kiralamadığını savundu: “Gazeteci titizliğiyle araştırdım. Tarım ve Orman bakanı ‘Uçaklar arızalı’ dedi. Sayın bakan ne yazık ki gerçekleri söylemiyor. THK’nın altı uçağından beşi Ankara’da. Uçakların biri de şu anda İzmir’in Menderes ilçesinde. THK yetkilileri uçaklarda arıza olmadığını söylüyor.”

"UÇAK ARIZALI DİYEN BAKAN İSTİFA ETSİN"

THK uçaklarının neden kullanılmadığına ilişkin soru önergesi de verdiğini belirten Sertel, THK yetkililerinden resmi bir açıklama beklendiğini söylerken Pakdemirli’ye istifa çağrısı yaptı.

Sertel açıklamasına şöyle devam etti: “Yaptığım araştırma sonucuna göre; yangın uçağının bir saatlik kira bedeli 100 bin TL civarında. Ancak uçaklar yangın söndürmede helikoptere göre çok iyi ve köpük sistemini kullanıyor. Uçakların maliyeti yüksek diye kiralamaktan kaçınan zihniyet ormanların göz göre göre yanışını seyrediyor. Geçmişte Yunanistan’da ki yangına ‘Uçaklarımızla yardım edelim’ diyenler İzmir’in ormanlarının yanışında yeterli duyarlılığı göstermediler. THK yetkilileri çıksınlar ve açıklama yapsınlar. Uçaklarında arıza olmadığını açıklasınlar. Ve ‘Yangın söndürme uçakları arızalı’ diyen bakan gereğini yapsın istifa etsin.”

UÇAKLAR HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Öte yandan tartışmalar sürerken Biz10TV, Türk Hava Kurumu filosunda yer alan Kanada yapımı Canadair CL-215 tipi yangın söndürme uçaklarının Ankara'da çürümeye terk edildiğini iddia etti.

Uçakların park halindeyken çekilen görüntülerinde motorlarındaki pervanelerin eksik olduğu ve yapısalındaki çürümelere dikkat çekildi.

İşte yangın söndürme uçaklarının o görüntüleri:



Yangın söndürme uçakları çürümeye mi bırakıldı?

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

DEVLET BABA ~ 5 yıl önce
dünyanın hiç bir yerinde böyle bir kiralama yok.devlet kendi filolarını kurar çalışır.para cezasıyla orman ve insanın can güvenliği olmaz bu devletin işi.yiyicileri ayırın insanların emeğini ve emniyetini sömürmesine izin vermez devlet

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çelişki ~ 5 yıl önce
Sayın Bakan madem THK' nun teknik bakımına ve sertifikasına güvenmiyor , PPL lisanslı bir pilot olarak tam 1 yıl önce Thk'nin cessna 172 uçağıyla neden tazeleme uçuşu yaptı? Bu buyuk bir çelişki değil mi? İnanmayanlar 28 Ağustos 2018 tarihli airport haber sitesine bakabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aaa ~ 5 yıl önce
İyi de bunlar yedek parça kaynağı olarak kullanılan uçaklar! Uçabilir durumda olanlar bunlar değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
W ~ 5 yıl önce
İki tane uçağı 24 saat içinde çalıştırıp su alıp bir deneme atışı yapsınlar da izleyelim tamam diyelim. Bitik kurumun bitik uçaklarını devlete fahiş bedelle kiralayıp beli doğrultmaya çalışmak hiç etik değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Xxx ~ 5 yıl önce
Zaten o dediğini yapamamışlar devlet o yüzden Rus helikopter kiralamış . Şimdi de muhalafet Thk sanki ucakları süper gibi gösteriyor . Keşke öyle olsaydı
Bunların hepsi ~ 5 yıl önce
Vatan haini okul çocukları

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cl 215 ~ 5 yıl önce
Bilenler bilir Türkkuşu ruhu,kimliği geri kazanilmadan bu ucaklar daha cok yatar milli servetimiz yabancilara daha çok gider gelsinler ormanlarimizi sondursun diye bekleriz.Bilincli yöneticiler olsaydı eger simdiye kadar çoktan dev bir filo kurulabilirdi hemde cl 415 uçaklarıyla,her sene ayni fiyasko ne yaziktir ki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çözüm ~ 5 yıl önce
Diger ülkelerde (yunanistan 19 adet ,hırvstistan 6 adet ) cl 215 ve cl 415 uçakları var .Hiçbir ülke kiralama yapmıyor .Sivil savunma (bizde afad ) veya havakuvvetleti işletiyor.Bu uçaklar cari değeri ile afad a devredilmeli ve en az 5 adet yeni cl415 alınmalıdır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazık ~ 5 yıl önce
Vatandaşların bağışlarıyla alınmış olan bu milli servet niteliğindeki uçaklar maalesef çürümeye terkedilmiş, yazıklar olsun!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
X ~ 5 yıl önce
Uçaklar faal kirası yüksek açıklaması iddia ediliyor . Sonunda da uçakların faal olmadığı fotoğraf yayınlanıyor burada istifa etmesi gereken uçaklar faal diyen olmalı değil mi ? Yazıda bir çelişki var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ARFF ~ 5 yıl önce
Yazıklar olsun be biz çok az para almamıza rağmen herzaman göreve hazır olalım pilotlar o kadar para almalarına rağmen bir taraflarını kaldırıp yangın uçkalarını uçurmaya tenezzül etmesinler yazıklar olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yav he he ~ 5 yıl önce
ayıp olmasın güleyim!!!

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000