04 Mayıs 2010, Salı 08:12:46

Yangın söndürme helikopterleri geldi...

Orman yangınları ile havadan mücadele amacıyla Orman Genel Müdürlüğü tarafından Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne 4 adet yangın söndürme helikopteri ve iki adet de uçak tahsis edildi.
  • orman yangın helikopterlerimiz geçen yıl ankara büyükşehir belediyesinde park ve çim sulaması yapan hepsi urfa 63 plakalı tankerlerle yakıt ikmali yapılamaktadır bu durum çok tehlikeli ve kazalar kaçınılmaz durumlar yaratacaktır havacılıkta kullanılan yakıt tankerleri sdandartlara uygun tanker ve filitre kullanmalıdır görüldügü üzere tankerlerde filitre sistemi son derece ilkel olup ilgili birimlerce (orman bakanlıgı, sivil havacılık ) kontrol ettirilmeden yakıt ikmali yapmaktadır DİKKAT istenmeyen sonuçlar dogurabilir. lütfen duyarlı olalım ormanlarımız yanmasın kazalar yasanmasın. (uyarıcı)
  • ucak ve helikopter kazalarında en büyük etken cok kötü şart larda yakıt almak zorunda olmalarıdır tüm yetkilileri uyarıyorum hiç birinin tanker ve filitreleri uygun belgeli degildir DENETLENMELİDİR bu konuya ilgi duyulmadıgı taktirde bu kazalar kaçınılmazdır şimdiden teşekkür ederim. eski bir emekli pilot
  • tüm havacılık camiasının başı sagolsun bugünde tarsusta ilaçlama ucagı düştü iki pilot hayatını kaybetti geçen yıl bende milasta emekli BİNBAŞI tanju TEZGEL,i yani babamı kaybettim havacılıkta kazalar önlenemez bir hal aldı araştırmalarıma göre orman yangın hlkp, leri ve ilaçlama ucakları son derece ilkel şartlarla yakıt ikmalleri yapılmakta SU TAŞIYAN,FUEL OİL taşımış tankerlerle varillerle bidonlarla jet a 1 verilmekte l TEZGEL
  • 2009 yılında milasda yasanan helikopter kazası sonrası yakıt tankerlerinin hiçbirinin standart lara uygun olmadıgı görülmüştür bu yıl itibarı ile aynı filitreler kulanıldıgı bilinmektedir umarız ki aynı üzücü olaylar yaşanmaz bana göre bu olayların önüne geçebilmek için havacılık standartlarına uygun tanker ve jet a 1 filitereleri kullanılmalıdır duyarlı bir vatandaş.
  • Özellikle zor şartlarda konuşlanmakta olan ve kuralların göz ardı edildiği bilinen opearsyonlarda, kaza kırım olmaması ve üzücü olaylar yaşanmaması için uçuş ve görev süreleri başta olmak üzere , bakım koşulları, ıkmal ve akaryakıt sistemleri vb. sıkı takip edilmesinde yarar var. Bır dost

Helikopterlerden ikisi Fethiye ve Marmaris’te konuşlandırılırken, CL-215 tipi amfibik uçaklar da Milas-Bodrum Havalimanında konuşlandırıldı.

Orman yangınlarına en hassas illerin başında gelen Muğla’da, yaz sezonunda Fethiye, Marmaris ve Milas’ta birer adet orman yangın söndürme helikopteri konuşlandırılacak. Helikopterlerin haricinde iki adet de Türk Hava Kurumu’ndan kiralanan CL-215 tipi amfibik yangın söndürme uçağı bulunuyor. Amfibik uçaklar Milas-Bodrum Havalimanında konuşlandırılırken, Milas ve Nazilli Orman İşletme Müdürlüğü’ne tahsis edilecek olan iki helikopterin Haziran ayı başında gelmesi bekleniyor. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde yangın söndürme amacıyla toplam 4 helikopter ve iki adet uçak bulunacak.

Yangın söndürme helikopterlerinin haricinde Orman Genel Müdürlüğü tarafından Muğla Orman Bölge Müdürü’nün olası yangınlarda havadan keşif amacıyla bir de keşif helikopteri gönderilecek. Keşif helikopterinin de Mayıs ayının ortalarında gönderilmesi bekleniyor.

12 SANİYEDE SU ALABİLİYORLAR

Türk Hava Kurumu tarafından satın alınan ve Orman Genel Müdürlüğü’ne tahsis edilen uçaklardan ikisi Muğla’da yaz sezonu boyunca olası orman yangınlarına karşı hazır bekletilecek. CL-215 tipi yangın uçaklarının özellikleri denizden, gölden suyun olduğu yerden tam duruş yapmadan uçuş sırasında suyla temas sırasında 12 saniyede 6 tonluk deposunu doldurabilmesi.

Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, Genel Müdürlük tarafından kiralanan 4 helikopter ve iki amfibik uçağın orman yangınlarının söndürülmesinde önemli etken olduğunu belirterek, “Muğla, coğrafi yapı olarak yüzde 68’i ormanlarla kaplı bir alan. Zaman zaman yangın işçilerinin ve arazözlerin giremediği ormanlık alanlar havadan müdahale ile söndürülüyor. Hava müdahalesinde helikopter ve uçaklar orman yangınının önlenmesinde önemli faktör. Muğla bölgesinde 2009 yılında 150 adet yangın göleti yapmayı hedeflemiştik. Şu anda 156 adet yangın göleti var. Helikopterler bu göletlerden 3-4 dakikada bir sorti yapabiliyor. Bu da orman yangının büyümesini engelliyor” dedi.

 

Yangın söndürme helikopterleri geldi...

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 14 yıl önce
orman yangın helikopterlerimiz geçen yıl ankara büyükşehir belediyesinde park ve çim sulaması yapan hepsi urfa 63 plakalı tankerlerle yakıt ikmali yapılamaktadır bu durum çok tehlikeli ve kazalar kaçınılmaz durumlar yaratacaktır havacılıkta kullanılan yakıt tankerleri sdandartlara uygun tanker ve filitre kullanmalıdır görüldügü üzere tankerlerde filitre sistemi son derece ilkel olup ilgili birimlerce (orman bakanlıgı, sivil havacılık ) kontrol ettirilmeden yakıt ikmali yapmaktadır DİKKAT istenmeyen sonuçlar dogurabilir. lütfen duyarlı olalım ormanlarımız yanmasın kazalar yasanmasın. (uyarıcı)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ucak ve helikopter kazalarında en büyük etken cok kötü şart larda yakıt almak zorunda olmalarıdır tüm yetkilileri uyarıyorum hiç birinin tanker ve filitreleri uygun belgeli degildir DENETLENMELİDİR bu konuya ilgi duyulmadıgı taktirde bu kazalar kaçınılmazdır şimdiden teşekkür ederim. eski bir emekli pilot

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
tüm havacılık camiasının başı sagolsun bugünde tarsusta ilaçlama ucagı düştü iki pilot hayatını kaybetti geçen yıl bende milasta emekli BİNBAŞI tanju TEZGEL,i yani babamı kaybettim havacılıkta kazalar önlenemez bir hal aldı araştırmalarıma göre orman yangın hlkp, leri ve ilaçlama ucakları son derece ilkel şartlarla yakıt ikmalleri yapılmakta SU TAŞIYAN,FUEL OİL taşımış tankerlerle varillerle bidonlarla jet a 1 verilmekte l TEZGEL

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
2009 yılında milasda yasanan helikopter kazası sonrası yakıt tankerlerinin hiçbirinin standart lara uygun olmadıgı görülmüştür bu yıl itibarı ile aynı filitreler kulanıldıgı bilinmektedir umarız ki aynı üzücü olaylar yaşanmaz bana göre bu olayların önüne geçebilmek için havacılık standartlarına uygun tanker ve jet a 1 filitereleri kullanılmalıdır duyarlı bir vatandaş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Özellikle zor şartlarda konuşlanmakta olan ve kuralların göz ardı edildiği bilinen opearsyonlarda, kaza kırım olmaması ve üzücü olaylar yaşanmaması için uçuş ve görev süreleri başta olmak üzere , bakım koşulları, ıkmal ve akaryakıt sistemleri vb. sıkı takip edilmesinde yarar var. Bır dost

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000