05 Nisan 2022, Salı 11:43:31

Yangın söndürme helikopter ihalesini THK kazandı

Orman yangınları ile mücadele için savunma sanayii başkanlığı tarafından yapılan helikopter ihalesinin bir bölümünü Türk Hava Kurumu kazandı.
  • THK Kiminle girmis ihaleye acaba...yeterlilik belgesini kullandırıp 3-5 bin dolara razı olmasinlar yine...!!!
  • 100 kilo eksik su taşıyor diye THK uçakları hurdaya ayrılmış ve bu yüzden ülkemizdeki ormanların yarısı yanmıştır. Bunun nedeni de o bakandır.
  • oooo yandı yine güzel ormanlarımız..iş bunlara kaldıysa yandı keten helvaaa...haaa bu arada ozmanout ne oldu yaaa...vurdu kaçtı üzerine soguk su mu yine....
  • THK'NIN Elinde ne bambi var nede helikopter. geçen seneden ruslara olan borcunu ödeyemediğinden kimse helikopter vermiyor. Yani ilk ödemeyi kaptımı VINNNN. türkiye bu sezon yine vatandaşların himayesinde söndürmeye devam. rezaletin sonu gelmiyor. ACİL ERKEN SEÇİM..
  • Thk' nın yangın söndürme konusunda çok iyi olan pilotlarının tekrar istihdam edilmesi gerekir, bu pilotlar geçen seneki yangınlarda olsaydı bu kadar çok orman yanmazdı.
  • Geçen sene bu uçaklar hurda değil miydi? Bakanlık yapan tipler öyle diyordu.
  • :))))))yanacak yine ortalık cayır cayır..ahahahahaha..lan ülke komedi beeee

Orman yangınları ile mücadele için savunma sanayii başkanlığı tarafından yapılan helikopter ihalesinin bir bölümünü Türk Hava Kurumu kazandı. 

Türk Hava Kurumu'nun tek başına girdiği ihalede bu yıl için 5 adet büyük sınıf Mi-26 ile 10 adet gece görüşlü ve 35 adet bambili küçük helikopter ihalesinin kazananı THK oldu. Uçak ve çift rotorlu helikopter için ise henüz bir ihale gerçekleştirilmedi. 

YANGIN SÖNDÜRME UÇAKLARI İÇİN DE ÇALIŞMA YAPILIYOR

Savunma Sanayii Başkanlığı'nın son birkaç yıldır yangın operasyonlarında kullanılmayan Canadair CL-215 tipi yangın söndürme uçaklarını bakım sonrası kullanmak istediği ve bunun için TUSAŞ ile ortak hareket edildiği öğrendildi.

Bu arada helikopter ihalesinde uzun yıllardır ihaleleri kazanan Bordo Mimarlık ilk kez bu ihalede sıfır çekti ve hiçbir hava aracı ihalesi alamadı. 

Ancak şu ana kadar bazı bölgelerde yangınların başlamasına rağmen helikopter ve uçak ihale işinin henüz neticelendirilememiş olması bu yaz da çok konuşulacak gibi görünüyor.

©AirportHaber.com

Yangın söndürme helikopter ihalesini THK kazandı

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Plt.. ~ 2 yıl önce
THK Kiminle girmis ihaleye acaba...yeterlilik belgesini kullandırıp 3-5 bin dolara razı olmasinlar yine...!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yalaza ~ 2 yıl önce
100 kilo eksik su taşıyor diye THK uçakları hurdaya ayrılmış ve bu yüzden ülkemizdeki ormanların yarısı yanmıştır. Bunun nedeni de o bakandır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vfr00 ~ 2 yıl önce
oooo yandı yine güzel ormanlarımız..iş bunlara kaldıysa yandı keten helvaaa...haaa bu arada ozmanout ne oldu yaaa...vurdu kaçtı üzerine soguk su mu yine....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
VATANDAŞ ~ 2 yıl önce
THK'NIN Elinde ne bambi var nede helikopter. geçen seneden ruslara olan borcunu ödeyemediğinden kimse helikopter vermiyor. Yani ilk ödemeyi kaptımı VINNNN. türkiye bu sezon yine vatandaşların himayesinde söndürmeye devam. rezaletin sonu gelmiyor. ACİL ERKEN SEÇİM..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Airmail34 ~ 2 yıl önce
Haziran dan sonra erken seçim olmaz da biraz anayasa bilseniz :)) ama gerçekten THK yine çamura battı tamam hazırdır helikopter zengin ortağı vardır ihaleye girer ama partner ile asıl bu sistemi değiştirmek gerekir.:: ama yangın başlayınca çaresiz kalırsa THK elindeki uçakları nasıl uçuracak sivil tescil ile burası meçhul … yine mevzuata kurban gidecek ormanlar …
Havacı 31 ~ 2 yıl önce
Tebrik ediyorum THK nu yıllardır paramız bazı rantçılar yüzünden peşkeş çekiliyordu en azından THK nun personeli emek verecek hem ülkemiz hem arkadaşlarımız kazanacak
UZMAN ~ 2 yıl önce
Thk' nın yangın söndürme konusunda çok iyi olan pilotlarının tekrar istihdam edilmesi gerekir, bu pilotlar geçen seneki yangınlarda olsaydı bu kadar çok orman yanmazdı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçak ~ 2 yıl önce
Pilotu buldun diyelim, Uçak yok kardeşim Uçak.
Kpt ~ 2 yıl önce
Uçak bulunur. Sen THK bana hele bir yol ver de...
hurda değil miydi? ~ 2 yıl önce
Geçen sene bu uçaklar hurda değil miydi? Bakanlık yapan tipler öyle diyordu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
veli ~ 2 yıl önce
Helikopterler nerden geliyordu.EE geldiği yerde savaş var.Napcaz o zaman.
Yalaza ~ 2 yıl önce
Bakana “tip” demişsiniz. Tamamıyla haklısınız. O tip bakana göre anlaşma yapılan uçakların su kapasitesi 5 ton olmalıymış. THK uçağının kapasitesi 4900 kg olduğu için 5 tonluk yabancı uçaklarla anlaşma yapılmış. Neymiş efendim 100 kg eksik su için THK’nun uçakları hurdaya ayrılmış. Bu durumda ben , bakan kaç para avanta yedi diye düşünürüm.
Ozaman ~ 2 yıl önce
THK bir hükümet kurumu değil. Özerk bir kurum. Vakıf/dernek statüsünde.Bagimsiz yönetimi var. Kendi ekipmanlarını almak satmak,tamir ve bakımını yapmak hükümetin değil o kurumun ve yöneticilerinin sorumluluğunda. Uçaklarına bakmayan, politika ve fuzuli işlerle vakit geçiren yönetimi bundan bizzat sorumlu. Uçakları uçamayacak durumda ise tamir ettirecek. Çağın gereklerine uygun teknik ikameleri yapacak. Motorları eski ve pistonlu. Güvenli değil. Derin vadilerde yoğun dumanda oksijensizlikten etkileniyor ya motor duruyor ya da verimsiz çalışıyor. Kısaca işe yaramıyor. İşe yaramiyacak uçağa bile bile niye görev versin bakanlık?
Plt ~ 2 yıl önce
:))))))yanacak yine ortalık cayır cayır..ahahahahaha..lan ülke komedi beeee

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000