02 Mayıs 2009, Cumartesi 08:15:24

Yangın Helikopteri göreve başladı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde yaz sezonu boyunca görev yapacak olan yangın söndürme helikopteri Fethiye'ye geldi. Bir defada 3 bin litreye yakın su depolayabilen helikopter, bölgedeki yangın ve kurtarma operasyonlarında görev yapacak...
  • çok güzel iyi hoş ama bu helikopterlerde uçan gözlemci olarak çalışan Türk pilotların sağlık ocağından alınan sağlık raporuyla uçtuklarını biliyormuydunuz. nerede SHGM nerede uçuş emniyeti.

Değirmenbaşı Orman Deposunda konuşlanan helikopter 7 kişilik Rus Ekibiyle birlikte Fethiye'ye geldi. Fethiye'de konuşlanan 2007 model Rus yapımı M-171 model helikopterin şu ana kadar 177 saatlik bir uçuş süresi olduğu öğrenildi. Geçen yıl Yunanistan'daki büyük yangında görev alan helikopterin Türkiye'de ilk kez görev yapacağı bildirildi. Helikopterle birlikte görevlendirilen 7 kişilik Rus ekibinde bulunan Skurıkhan Yury, yeni görevi ve helikopter hakkında bilgiler verdi. Kendisinin de helikopter gibi Türkiye'de ilk kez görev aldığını belirten Yury, 6 arkadaşı ile birlikte bu sezon ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti. Geçtiğimiz yıl Yunanistan'da görev aldıklarını tekrarlayan pilot Yury, "Türkiye'deki ilk tecrübemizi Fethiye'de yapacağız. Gördüğüm kadarıyla Fethiye ormanlık bir alan. 7 kişilik bir ekiple Fethiye'de elimizden geleni yapacağız." dedi.

Helikopter ekibini Değirmenbaşı Orman Depo Alanı'nda karşılayan Fethiye Orman İşletme Müdürü Reşat Tunç, orman yangınları için en üst düzeyde hazır duruma geldiklerini belirtti. Fethiye ve bölgesinin sahip olduğu ormanlık alanları ile yangınlara çok çabuk maruz kaldığının altını çizen Tunç, bünyelerindeki ekip ve ekipmanlarla yangınlara karşı önemli bir mücadele verdiklerini açıkladı. Tunç, gelen yangın helikopteri ile birlikte bu mücadelenin daha hızlı ve etkin olacağına inandığını aktarırken, şöyle konuştu: "1 Mayıs itibarı ile göreve başlayan helikopter maksimum 2 saat 45 dakika normalde ise 2 saat 15 dakika havada kalma süresi bulunuyor. 2 bin 850 litre suyu bir defada boşaltabilen helikopter yaklaşık 70 metrekarelik bir alanı bu su ile söndürebiliyor."

Yangın Helikopteri göreve başladı

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
çok güzel iyi hoş ama bu helikopterlerde uçan gözlemci olarak çalışan Türk pilotların sağlık ocağından alınan sağlık raporuyla uçtuklarını biliyormuydunuz. nerede SHGM nerede uçuş emniyeti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000