29 Haziran 2013, Cumartesi 08:34:51

YAMAÇ PARAŞÜTÜNÜN MERKEZİ ORDU OLDU

Türkiye’de yamaç paraşütü denilince akıllara ilk gelen illerden bir tanesi olan Ordu’da, paraşütçüler uçuş için Ordu şehir merkezi’nden 500 metre yükseklikteki Boztepe’yi tercih ederken, Karadeniz Bölgesi’nde de yamaç paraşütü eğitimi Ordu’nun Çamaş ilçesinde veriliyor.

Çamaş Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından hazırlanan ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından desteklenen “Özgürlük Rüzgarda Saklıdır” projesi kapsamında, Çamaş ilçesinde başlatılan yamaç paraşütü faaliyetleri devam ediyor.

Çamaş ilçesinde yürütülen yamaç paraşütü projesi ve çalışmaları hakkında bilgi veren Çamaş Kaymakamı Turan Bedirhanoğlu, “İlçemiz Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından hazırlanan ve DOKA tarafından desteklenen ‘Özgürlik Rüzgarda Saklıdır’ projesi kapsamında, ilçemizde yamaç paraşütü faaliyetleri başlatılmıştı. Bu faaliyetimizi bu yılda sürdürüyoruz. İlçemizin Söken Köyünde, 3 eğitim tepesi, yeni dönemde uçuş faaliyetleri için hazır hale getirildi. Uygulamalı eğitimlerin yapılacağı 1. basamak olan Alçak tepe ilk yapay tepe olma özelliği ile Türkiye'de bir ilk olma özelliğini de taşıyor. Orta seviye ve Yüksek tepe olarak iki ayrı tepe ile yamaç paraşütü sevenlerin eğitim seviyelerini geliştirmek için hazır halde bulunuyor” dedi.

Yamaç paraşütü eğitimi için her türlü teknik donanımın ve eğitmenlerin hazır olduğunu vurgulayan Kaymakam Turan Bedirhanoğlu, “Teorik eğitimlerin verileceği eğitim sınıfı, modernliği ve tek olması ile bölgede farklı bir özelliğe sahiptir. Eğitimlerin verileceği yamaç paraşütü malzemeleri ise, dünyanın en gözde yamaç paraşütü malzeme ve markasından oluşturuldu” diye konuştu.

Yamaç paraşütüne ilgi duyanları Çamaş’a beklediklerini ifade eden Kaymakam Turan Bedirhanoğlu, “Yamaç paraşütü tesislerimizde, 17 adet single (tek kişilik) eğitim kanatları, 2 adet tandem(çift kişilik) uçuş kanatları ile beraber 1 adet paramotor (motorlu yamaç paraşütü) bulunuyor. Bunlarla beraber tulumlar, kasklar, telsizler, barometreler vb. birçok uçuş malzemesi hazır halde bulunarak eğitim dönemini bekliyor” şeklinde konuştu.

Yamaç paraşütü eğitimlerinin Türk Hava Kurumu’nun lisanslı Yamaç Paraşütü Eğitmenleri tarafından verileceğini belirten Bedirhanoğlu, şunları kaydetti, “Yamaç paraşütü son yıllarda Dünyada ve ülkemizde hızla gelişen ve yaygınlaşan bir spor olmuştur. Bunun en büyük sebebi geniş kitlelere hitap edebilmesidir. Bu kapsamada Çamaş ilçemizde ilçemizin tanıtımı amacı ile gerçekleştirilen özgürlük rüzgârda saklı projesinde yamaç paraşütü ile ordu halkını tanıştırmak ve bu sporu yaygınlaştırırken Ordumuzun güzide ilçelerinden Çamaş’ın da adının duyulmasını sağlamaktır. Projemiz gecen sene hazırlık aşamasını bitirmiş ve uygulama aşamasına geçmiştir. İlçemize bağlı söken köyünde yer çalışmalarımız ve aynı yerde bulunan tepelerimizden de uçuşlarımız gerçekleşmektedir. Teori eğitimlerimiz Çamaş spor sahasında bulunan binada verilmektedir. Tüm halkımızı bu sporla tanışmaya bekliyoruz.”

YAMAÇ PARAŞÜTÜNÜN MERKEZİ ORDU OLDU

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000