23 Nisan 2011, Cumartesi 09:08:07

YAKIT FİYATLARI TAVAN YAPTI, ZAM KAPIDA...

125 dolara dayanan petrol fiyatları, biletlere zam hazırlığında olan havayolu şirketlerini uçakları 'hafifletmeye' zorluyor...
  • Yanyana Ajet ve Pegasus biri aksam 21.15 ASR SAW digeri Pegasus 21.50 ASR SAW Ajet 123 yolcu(149 koltuk) Pegasus 88 yolcu (189 koltuklu)kim bos ucuyor merak ettim.Ayni saatte 21.10 ASR-IST ve THY overbook, yakiti cok harcasa ne olur ki.Web'e bakin fiyatlardan da anlarsiniz,eskiden Pegasus 300 TL ye kadar cakiyordu gecti o gunler.Ayni durum GZT hattinda da var.Sun Expres iki kati dolulukla ucuyor.Pegasus yolcu bulamadigindan cogu kez 500 serisini ucuruyor.Pegasusun borsaya acilmasinda mali tablolarindaki bozulmada cok buyuk etken.Bundan ala zorlanma olur mu, atmayalim Pegasus zorlanmaz diyenler, darmadagin oldu.Zamanla gorecegiz, Pegasus yolcusu zam gelince otobusle gider, ucaga binmez zaten otobusten geldi.
  • Bilete zam yapsınlar ama, DEVLET DESTEĞİ İSTERÜÜÜZ. deyü, vergilerimize dokunmasınlar. Kardan, zarar etsinler.
  • En cok SAW a ucanlar etkilenecek katiliyorum ahl ile saw yolcu profili farkli bence de thy nin maliyetleri artar tabii ama zam yapsa da yolcusu dusmeyecektir digerlerinin durumu tufan tabii en cok ucus yapan da pegasusdogal olarak en cok pegasus etkilenecek. Zaten bu nedenle borsaya acilmasi baska bahara kaldi ertelendi
  • saw a ucanlardandaha az zorlanir cunku havada daha az kaliyorlar.anadolu jet zorlanir.sunexpress ise ozellikle diş hatlarda oger ile ortakliğina ragmen zorlanmaya devam ediyor. pegasus ise yillardir aldiği tedbirler nedneiyle zorlanmaz bu kadar.. aynı rotalarda pegasus ucus basina yarim ton kadar rakiplerine gore daha az yakit harciyor. bu turk havayollari olursa 1-1,5 ton kadar daha az yakit harciyor. ve doluluk oranlari daha yuksek. ve sadece yolcudan değil, fazla bagaj,exitleri ve en önleri satma , ve ucretli ikram gibi ek gelirleri çok fazla.sky in doluluk oranlarinin %40 larda. anadolu jetin de ankara hatti dişinda genelde boş uctugunu dusunursek(bir ornek ayni gun yan yana adana ucaklari.pegasus 170 yolcu anadolu jet 46 yolcu)
  • bu yakıt olayı gerçekten vahim. yine thy nin arkasında devlet desteği var. pegasusta bundan çok zorlanır.
  • En cok pegasus zorlanabilir yolcusunun cogu otobus yolcusu cunku. Son zamanlarda yaptigi kampanyalardan da bu durum tahmin edilebiliyor. Bilet fiyatlari gecen yilin ayni donemine gore ciddi gerileme gostermis bu durum web sayfasindan da belli.Pek cok hatta Sky ve Anadolu Jet karsisinda zorlaniyor. Bugun saat 11.00 itibariyle İzmi. , Ankara,Antalya,Kayseri gibi lokomotif hatlara baktim fiyatlar cok az kalmasina ragmen 70-80 ler seviyesinde, doluluk oraninin dusuk oldugunu gosteriyor.Sky ve Anadolu jetin de doluluk oranlari Pegasus gibi ama Sun biraz dolu gibi.Ataturke ucanlarda ise doluluklarin yuksek oldugu fiyatlardan belli.THY burada haric hep dolu. SAW a ucanlar sirketler yolcu profilinin AHL den farkli olmasi nedeniyle zorlanacak gibi
  • yakıt fıyatlarında son zamanlarda dunya konjokturunden kaynaklanan biraz da spşekulatıf olarak yasanan hızlı artıslar havayolu sirketlerını zam yapmaya mecbur edecektır.bılet fıyatlarına zam yapmaktan baska secenek kalmıyor.keske yakıt fıyatları 40-50 dolar sevıyelrınde olsa da ınsanlar daha ucuza ucabılseler :))
  • bence pegasus ve thy dişinda butun havayollari çok zorlanacak. thy de zorlanir ama buyuk bir şirket ve kaynaklari fazla, bi şekilde bu durumu idare edebilir ama zarar edecek yinede. pegasus ise bu onlemleri zaten 3-4 yildir uyguladiği için bu tarz krizlere hazir.diger şirketler ise bu onlemleri aldiklari zaman pegasus kivamina girecekler. yillardir aşşağiladiklari alay ettikleri pegasustan tassarruf için metodlari soracaklar.hiç havada kisa yol istemeyen onur,atlas,sky ve sunexpress ucuculari bunlari istemeye zorlanacak yonetimler tarafindan.umarim havayollarimizin hepsi bu durumu atlatirlar. turizm de hareketli bir yil olacak. charter anlaşmlari umuyorumki bu yakit fiyatlarindaki artişlar gozonunde bulundurularak yapilmiştir.

Kimi uçak yapımında kullanılan malzemeyi hafifleştirmek için üreticilerin kapısını çalıyor, kimi rezervasyondan bile ücret alıyor, kimi ise uçak tuvaletlerinde tutulan suyu azaltmaya çalışıyor... Libya'daki olayların ardından artan petrol fiyatlarından en fazla etkilenen sektörlerden biri olan havayolları uçaklarını 'hafifletmek' için tüm giderlerini mercek altına aldı. Şirketler, bagajdan, uçakta bulunan suya kadar tüm kalemleri değerlendiriyor. TÖSHİD Genel Sekreteri Musa Alioğlu, "Uçuşlarda asgari yakıt sarfiyatı için tüm kalemler gözden geçiriliyor. Uçaklarda bagaj azaltılmasından, servis arabalarını, fırınları, su ısıtıcılarını hafifletmek bile gündemde" dedi.

ZAM KAPIDA

Öte yandan artan petrol fiyatlarının şirketleri kaçınılmaz olarak zam yapmaya zorladığını söyleyen Alioğlu, "Şirketler artan yakıt fiyatlarını bilet fiyatlarına yansıtmamak için ellerinden geleni yapıyor ancak ortada bir gerçek var. Petrolün dünyadaki artışı bizim dışımızda gelişen bir olay" diye konuştu. Onur Air Genel Müdürü Şahabettin Bolukçu, ise mesafeye göre bilet fiyatlarına 15-20 TL zam geleceğini belirterek, "Sadece bizler değil, tüm dünya havayolları zam hazırlığında...Bugün Brent petrol 125 dolara dayandı, Artan fiyatları şimdilik aldığımız önlemlerle kaldırmaya çalışsak da nafile" dedi. Şimdilik sektörün beklemede olduğunu kaydeden Bolukçu, "Uçakları hafifletmek de kâr etmiyor. Aslında yakıt fiyatları sanal ortamda yükseliyor, Libya'nın iç karışıklığı da ekleniyor. Havayolları yakıtlarını hedge etmediği için bu artışı karşılamak zorunda" diye konuştu. (Sabah)

YAKIT FİYATLARI TAVAN YAPTI, ZAM KAPIDA...

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 13 yıl önce
Yanyana Ajet ve Pegasus biri aksam 21.15 ASR SAW digeri Pegasus 21.50 ASR SAW Ajet 123 yolcu(149 koltuk) Pegasus 88 yolcu (189 koltuklu)kim bos ucuyor merak ettim.Ayni saatte 21.10 ASR-IST ve THY overbook, yakiti cok harcasa ne olur ki.Web'e bakin fiyatlardan da anlarsiniz,eskiden Pegasus 300 TL ye kadar cakiyordu gecti o gunler.Ayni durum GZT hattinda da var.Sun Expres iki kati dolulukla ucuyor.Pegasus yolcu bulamadigindan cogu kez 500 serisini ucuruyor.Pegasusun borsaya acilmasinda mali tablolarindaki bozulmada cok buyuk etken.Bundan ala zorlanma olur mu, atmayalim Pegasus zorlanmaz diyenler, darmadagin oldu.Zamanla gorecegiz, Pegasus yolcusu zam gelince otobusle gider, ucaga binmez zaten otobusten geldi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bilete zam yapsınlar ama, DEVLET DESTEĞİ İSTERÜÜÜZ. deyü, vergilerimize dokunmasınlar. Kardan, zarar etsinler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
En cok SAW a ucanlar etkilenecek katiliyorum ahl ile saw yolcu profili farkli bence de thy nin maliyetleri artar tabii ama zam yapsa da yolcusu dusmeyecektir digerlerinin durumu tufan tabii en cok ucus yapan da pegasusdogal olarak en cok pegasus etkilenecek. Zaten bu nedenle borsaya acilmasi baska bahara kaldi ertelendi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
saw a ucanlardandaha az zorlanir cunku havada daha az kaliyorlar.anadolu jet zorlanir.sunexpress ise ozellikle diş hatlarda oger ile ortakliğina ragmen zorlanmaya devam ediyor. pegasus ise yillardir aldiği tedbirler nedneiyle zorlanmaz bu kadar.. aynı rotalarda pegasus ucus basina yarim ton kadar rakiplerine gore daha az yakit harciyor. bu turk havayollari olursa 1-1,5 ton kadar daha az yakit harciyor. ve doluluk oranlari daha yuksek. ve sadece yolcudan değil, fazla bagaj,exitleri ve en önleri satma , ve ucretli ikram gibi ek gelirleri çok fazla.sky in doluluk oranlarinin %40 larda. anadolu jetin de ankara hatti dişinda genelde boş uctugunu dusunursek(bir ornek ayni gun yan yana adana ucaklari.pegasus 170 yolcu anadolu jet 46 yolcu)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu yakıt olayı gerçekten vahim. yine thy nin arkasında devlet desteği var. pegasusta bundan çok zorlanır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
En cok pegasus zorlanabilir yolcusunun cogu otobus yolcusu cunku. Son zamanlarda yaptigi kampanyalardan da bu durum tahmin edilebiliyor. Bilet fiyatlari gecen yilin ayni donemine gore ciddi gerileme gostermis bu durum web sayfasindan da belli.Pek cok hatta Sky ve Anadolu Jet karsisinda zorlaniyor. Bugun saat 11.00 itibariyle İzmi. , Ankara,Antalya,Kayseri gibi lokomotif hatlara baktim fiyatlar cok az kalmasina ragmen 70-80 ler seviyesinde, doluluk oraninin dusuk oldugunu gosteriyor.Sky ve Anadolu jetin de doluluk oranlari Pegasus gibi ama Sun biraz dolu gibi.Ataturke ucanlarda ise doluluklarin yuksek oldugu fiyatlardan belli.THY burada haric hep dolu. SAW a ucanlar sirketler yolcu profilinin AHL den farkli olmasi nedeniyle zorlanacak gibi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yakıt fıyatlarında son zamanlarda dunya konjokturunden kaynaklanan biraz da spşekulatıf olarak yasanan hızlı artıslar havayolu sirketlerını zam yapmaya mecbur edecektır.bılet fıyatlarına zam yapmaktan baska secenek kalmıyor.keske yakıt fıyatları 40-50 dolar sevıyelrınde olsa da ınsanlar daha ucuza ucabılseler :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bence pegasus ve thy dişinda butun havayollari çok zorlanacak. thy de zorlanir ama buyuk bir şirket ve kaynaklari fazla, bi şekilde bu durumu idare edebilir ama zarar edecek yinede. pegasus ise bu onlemleri zaten 3-4 yildir uyguladiği için bu tarz krizlere hazir.diger şirketler ise bu onlemleri aldiklari zaman pegasus kivamina girecekler. yillardir aşşağiladiklari alay ettikleri pegasustan tassarruf için metodlari soracaklar.hiç havada kisa yol istemeyen onur,atlas,sky ve sunexpress ucuculari bunlari istemeye zorlanacak yonetimler tarafindan.umarim havayollarimizin hepsi bu durumu atlatirlar. turizm de hareketli bir yil olacak. charter anlaşmlari umuyorumki bu yakit fiyatlarindaki artişlar gozonunde bulundurularak yapilmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000