05 Kasım 2017, Pazar 14:21:55

Yakıt desteği turizmcileri sevindirdi

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'un turist getiren uçaklara sağlanan yakıt desteğinin 12 ay süreyle ve bin 500 dolardan 9 bin dolara kadar verileceğine ilişkin açıklaması, turizmcileri sevindirdi.
  • Reis yarın öbür gün "kandırıldım" falan deyip yakıt desteğini keserse zor durumda kalmayın. Reis bu, bi günü bi gününe uymaz.
  • Bunlar temsilci adı verilen ve ne iş yaptığı belli olmayan şirketlere yarayacak gibi durur
  • Yakıt desteği olsun tabii ki yaaa. Bize de bir destek olsa birileri...
  • Aferin Türkiye devam!

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'un turist getiren uçaklara sağlanan yakıt desteğinin 12 ay süreyle ve bin 500 dolardan 9 bin dolara kadar verileceğine ilişkin açıklaması, turizmcileri sevindirdi.

3. Turizm Şurası için Ankara'da bulunan Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Timur Bayındır ile Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Genel Sekreteri Çetin Gürcün, turist getiren uçaklara sağlanacak yeni yakıt desteği ile şuradan çıkan sonuçları AA muhabirine değerlendirdi.

TÜROFED Başkanı Ayık, yakıt desteğinin olumlu bir karar olduğunu belirterek, daha önce verilen destekle de çok önemli katkılar yapıldığını kaydetti.

Ayık, "Bundan sonraki destek için de bizler teşviğin hatlarının çok daha iyi çizilmesini, özellikle gelişmesini istediğimiz pazarlarda daha farklı yöntemler uygulanarak, o pazarların bir an önce motive edilerek özlediğimiz sayıların oralarda oluşmasını istiyorduk. Buradan çıkacak teşvik paketi de sanıyorum bütün bunları içerecek ve pazarlardaki tur operatörlerine, seyahat acentalarına önemli katkılar sağlayacak. Elbette hava yolu taşımacılarına da etkileri olacak. Teşviğin devam etmesini çok olumlu buluyorum." dedi.

TÜRSAB Genel Sekreteri Gürcün de, şunları kaydetti:

"Maalesef yurt dışında pazar ülkelerde özellikle Avrupa bölgesinde Türkiye aleyhine oluşmuş bir imajın yıkılması gerekiyor. Bunun için de tur operatörlerinin ve oradaki seyahat acentelerinin Türkiye'ye satışlarını arttırmak için onları özendirici birtakım tedbirlerin alınması lazım. Uçak teşvikleri ilk seferinde de zaten bu amaçla başlatılmıştı. Çünkü burada tur operatörleri bu imaj bozukluğu nedeniyle satışlarda zorlandıklarında uçuşlarını iptal ediyorlardı. Bu iptallerin önüne geçmek, onları teşvik etmek ve bu uçuşların kesintisiz devam etmesini sağlamak bakımından ileriye dönük böyle bir kararın çok faydalı olacağını söyleyebilirim."

TÜROB Başkanı Bayındır da her teşviğin önemli olduğunu vurgulayarak, destek verilecek alanların çok iyi belirlenmesi gerektiğini vurguladı. 

Bakan Kurtulmuş açıklamıştı

Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş, turist getiren uçaklara sağlanacak yeni yakıt desteğinin detaylarını geçen hafta konuk olduğu Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda açıklamıştı.

Yeni desteğin Bakanlar Kurulundan çıkacağını aktaran Kurtulmuş, şu bilgileri vermişti:

"Desteği 9 bin dolara kadar çıkartıyoruz. Bin 500 dolardan başlatarak, 9 bin dolara kadar farklı bir yelpaze içerisinde ve bunu 12 aya yayarak turizm desteği haline getireceğiz. Ayrıca şu anda destek verdiğimiz destinasyonların dışındaki bazı destinasyonlara da destek vereceğiz.

Bazı yeni turist çekme ihtimalimiz olan yerlerden de yüzde 20 artırım yaparak, oraya da ilave bir destek vermiş olacağız. Biz Bakanlık olarak çalışmayı son şekline getirdik. Bunun için Bakanlar Kurulu kararı çıkması lazım. Kasım ayı başında bu Bakanlar Kurulu kararını alarak, özellikle tur operatörleri ve yurt dışındaki turist getiren kaynakların erken rezervasyonları yapabilmesi için imkan sağlayacağız. Bu sürecek. Bu yıl içerisinde bunu artırarak, çeşitlendirerek, 12 aya yayarak ve farklı bölgeleri de kapsayarak bu destekleri sürdüreceğiz."

Yakıt desteği turizmcileri sevindirdi

Yorumlar

Aman dikkat ~ 6 yıl önce
Reis yarın öbür gün "kandırıldım" falan deyip yakıt desteğini keserse zor durumda kalmayın. Reis bu, bi günü bi gününe uymaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Temsilci ~ 6 yıl önce
Bunlar temsilci adı verilen ve ne iş yaptığı belli olmayan şirketlere yarayacak gibi durur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kevser ~ 6 yıl önce
Yakıt desteği olsun tabii ki yaaa. Bize de bir destek olsa birileri...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Japonya asıllı Fransız ~ 6 yıl önce
Aferin Türkiye devam!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000