13 Ağustos 2013, Salı 09:20:04

YAKAYI BÖYLE ELE VERDİ!

Cemil Salih’in, cep telefonuna tebrik mesajı gelince yakalandığı ortaya çıkt...
  • Seyh Muftu Bekaa Vadisi Hizbullah, bakarmisiniz kelimeler nasil yanyana gelmis, Allah yardimciniz olsun kardesler

2 Türk pilotun kaçırılması olayıyla ilgili Lübnan’da önceki gün gözaltına alınan Cemil Salih’in, cep telefonuna tebrik mesajı gelince yakalandığı ortaya çıktı

Lübnan polisi Beyrut’ta Ramazan Bayramı’nın ilk günü kaçırılan Türk pilotlar Murat Ağca ve Murat Akpınar’ı bulmak için Refik Hariri Havaalanı’nda yoğunlaştı. Havaalanına 200 metre mesafe uzaklıkta kaçırılan Türk pilotların kaçırılma olayında içeriden yardım aldıkları ihtimali üzerinde duran güvenlik güçleri, bölgede kullanılan tüm telefonları takibe aldı.

Hacılardan birinin kardeşi

Yapılan takip sonucunda Suriye’de kaçırılan Lübnanlı Cemil Salih’in eşinin kardeşi Muhammed Ali Salih, Türk pilotların kaçırılması olayına karıştığı şüphesiyle gözaltına alındı. Lübnan istihbarata kaçırılma sonrasında bölgeden Salih’in cep telefonuna tebrik mesajı geldiğini belirtti. Önceki akşam Salih’in gözaltına alınması Lübnanlı hacıların yakınlarını ayağa kaldırdı. Hacıların yakınları, bir saat içinde Salih’in bırakılmaması halinde havaalanına giden tüm yolları kapatma tehdidinde bulundu. Ancak havaalanı çevresinde yoğun güvenlik önlemi alan Lübnan polisi buna izin vermedi.

Şeyh yine yalanladı

Türk pilotların kaçırılmasında parmağı olduğu iddialarını yalanlayan Şeyh Abbas Zughaib ise dün Türkiye karşıtı açıklamalarına devam etti. Lübnanlı hacıları kaçıran grubun “Pazarlık yok, Esad’ın elindeki 250 mahkuma karşılık hacıları bırakırız” açıklaması üzerine konuşan Şeyh Zughaib, “Açıklama 11 Şii hacının kaçırılmasının Türkiye’nin kontrolünde olduğunu gösteriyor” iddiasında bulundu. Türk pilotların Hizbullah’ın kontrolünde olan Beka Vadisi’nde tutulduğu sanılıyor. Lübnanlı siyasetçiler de kaçırılma olayında Hizbullah’ın parmağı olduğuna inanıyor.

Kılıçdaroğlu eşlerini aradı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, pilot Murat Akpınar’ın eşi Dilek Akpınar’ı ve yardımcı pilot Murat Ağca’nın eşi Nur Ağca’yı dün telefonla aradı. Üzüntüleriyle geçmiş olsun dileklerini ileten Kılıçdaroğlu, pilot eşleriyle görüş alışverişinde de bulundu. Kılıçdaroğlu, bu konuda atılacak her olumlu adımı destekleyeceklerini, CHP olarak da pilot Murat Akpınar ile Murat Ağca’ın sağ salim evlerine işlerine dönmeleri için yapılması gereken her şeyi yapacağını söyledi.

Patrik Er Rahi: Utanç verici

Antakya ve Tüm Doğu Maruni Patriği Kardinal Mar Bechara Boutros er- Rahi pilotların kaçırılmasını kınadı ve Murat Akpınar ile Murat Ağca’nın en kısa sürede bırakılmasını istedi. Kardinal Mar Bechara Boutros, Lübnan’da devlet yetkililerinin önlemlerini arttırmasını, ülkede güvenliğin tam olarak sağlanmasını, farklı din ve kültürdeki herkesin can ve mal güvenliğinin çok önemli olduğunu da vurgulayarak utanç verici bu tip eylemlerin hiç kimse ve gruba yarar getirmeyeceğini anlattı.

Müftü Kabbani:Pilotları bırakın

Lübnan Müftüsü Muhammed Kabbani, Beyrut’ta kaçırılan Türk pilotların serbest bırakılması çağrısında bulundu. Kabbani, yaptığı yazılı açıklamada, Lübnan makamlarından, kaçırılan Türk pilotların serbest bırakılması için elinden geleni yapmasını talep etti. Lübnan’da yabancı uyruklu kimselerin kaçırılmasının, bir iç mesele olmaktan öteye geçtiği ifade eden Kabbani, bunun Lübnan’ın diğer ülkelerle ilişkilerini etkilediğini vurguladı. (Gazetevatan)

YAKAYI BÖYLE ELE VERDİ!

Yorumlar

Sih ~ 11 yıl önce
Seyh Muftu Bekaa Vadisi Hizbullah, bakarmisiniz kelimeler nasil yanyana gelmis, Allah yardimciniz olsun kardesler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şia'nın Etkisi ~ 11 yıl önce
Şii Akımlarının İslam'a ve ülkemize geçmişten beri zarar verdiğini bilenler bu olaylara hiç şaşırmadı.. Yavuz Sultan Selim'in elini öpmesi lazım bu vatandaki her inanın..
Şia ~ 11 yıl önce
Seninle aynı havayı tenefüs ettiğim için ve aynı vatanın üzerinde yaşıyor olmaktan utanıyorum. Kendini(!) ve temsil ettiğin düşünceyi(!) iki satır yazıda nasıl da güzel açıklamışsın.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000