14 Mart 2016, Pazartesi 08:51:35

Yağmur Sarıoğlu Sabri'yi de uçuracak

Galatasaraylı futbolcu Sabri Sarıoğlu’nun eşi olarak tanıdığımız Yağmur Sarıoğlu, kariyeri ve iş hayatı hakkında açıklamalarda bulundu.
  • Maalesef bu maddiyat işi tamamen yozgattaki kezban da pilot olmak ister ve benden çok kabiliyeti vardır ama onun 60000+30000 eurosu ve 2 yıl cebten harcıyacak parası yoktur.bedel karşılığı yapılan ve kazanılan meslekler grubundadır pilotaj..bir ressam veya jimnastikçi para ile olamazsınız ama optimum zekaya sahip herkez pilot olabilir
  • kadin zehir gibi.hem afanın hem atlasın eğitimdeki bütün rekorlarını alt üst etti.notları aşırı yüksek hatta en yüksek bizzat gördüm biliyorum.pilotajıda çok iyi.ne burda ne basında ne başka yerde hakkında söylenenleri takmadığı sadece kendi işine baktığı açık net belli.zaten habire uçuşta.tez zamanda kaptan olur.kendisini hırsından azminden dolayı tebrik ediyorum.yolu açık olsun.you know:)
  • Maşallah DJ arkadaşınızla gece hayatınızda süper herşeye yetişiyorsunuz
  • Yağmur hanım beraber çalıştığınız sadece pilot değil diğer personelinde yüzüne bakarak konuşursanız süper olur burun aşağı biraz
  • Ne zaman afa ya da atlas reklamı yapılacak olsa bu hanımefendi üzerinden aynı özet konu ile haber yapılıyor ve yorumlar yüzünden habere konu olan bayan harcanıyor. Onun da bi ailesi ve iş hayatı var. Bu kadar yorumun ardından bu ortamlarda onun düşeceği duruma kendinizi koyun. İyi uçuşlar.
  • Kizim cokmu ihtiyacin var. kocan Allaha sukur. Yolunu bulmus Otur evinde cocuklarin varsa. Cocuklarini. Yetistir ne isin var. pilotlukta. Kaptan arkadasimizin dedigi gibi Azrail kokpit camin ununde duruyor, Pilotluk ilimden daha cok cesaret meselesidir , siz yine bildiginiz gibi dusunun. Sizlere basarilar diliyorum Su anda asteklerin arasinda size hitap ediyorum yolunuz acik olsun.
  • Sabrımıza,hırsınıza diyecek birşeyim yok ancak egonuz için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.. İstasyona indiğinizde kaptandan fazla egonuzla hemen göze batıyorsunuz.. Sabri'nin eşi değil messinin eşi olsanızda beraber çalıştığınız yakıtçının,köprücünün,harekatçının yüzüne bakıp konuşun.. Bir günaydını eksik etmeyin.. İnstagramda fotoğraflarda çok sıcak görünseniz de günaydın diyen insana cevap vermekten imreniyorsunuz.. Başarılarınızın devamını dilerim..
  • galatasaray türk telekomda maça çıktığında stadın üzerinden sakın geçme. sabri şut çekebilir....
  • Paran varsa bu ülkede tabii pilot olursun kimler olmadı ki paran varsa çekersin lüks arabayı paran varsa çekersin motoru paran varsa ya yoksa istediğin kadar ilgin olsun yeteneğin olsun hiçbir halt olamazsın isteyende olamazsın para güç sahibi yapıyor seni çok böbürlenmeye gerek yok sanki çok büyük bir haber Sabri sağolsun onun sayesinde yapmışsın istediklerinin hepsini şanslısın kocana dua et
  • Ver afalı ya parayı Alsın arabayı verme afa sıza parayı binsin metrobüse.. Hanım efendi sözüm size degil, sözüm adaletsizlige yoksa sizde kazanın bizde(afasız öksüz fakir pilotlar dernegi) kazanalım. Alınmayın lütfen.

Galatasaraylı futbolcu Sabri Sarıoğlu’nun eşi olarak tanıdığımız Yağmur Sarıoğlu, kariyeri ve iş hayatı hakkında açıklamalarda bulundu.

Galatasaraylı futbolcu, kaptan Sabri Sarıoğlu’nun eşi olarak tanıdığımız Yağmur Sarıoğlu bir süre önce ikinci pilot olarak göreve başladı. Futbolcu eşi kontenjanından yararlanıp gazetelerin stil köşelerinde yorumlanmayı anlamsız bulan Sarıoğlu, “Ben pilot olmadan önce de çalışıyordum, hatta futbolcu eşi olmadan önce de. Bunda şaşılacak bir şey yok. Her kadın kendi ayakları üzerinde durmanın getirdiği özgürlüğü tatmalı” diyor.

- Pilot olmaya karar vermeden önce bir iş ile meşgul müydünüz?

Evet, hacettepe Üniversitesi İngilizce Bölümü’nden mezun olduktan sonra Cambridge Üniversitesi’nden öğretmenlik diploması aldım ve Bahçeşehir Üniversitesi’nde okutman olarak görev yaptım. Aslında gençlik yıllarımdan beri pilotluğa hep bir ilgim, merakım vardı. Liseyi İskenderun’da okudum ve o dönemler sivil pilotaj okulları yaygın değildi. Dolayısıyla öncelikli hedefim iyi bir üniversiteyi kazanıp üniversite eğitimimi tamamlamak oldu.

- Uçuş merakınız gençlik yıllarınızdan beri var öyleyse...

Evet, okutman olarak görev yaptığım esnada İstanbul’daki pilotaj eğitimi veren okulları araştırmaya başlamıştım. Benim bir huyum vardır. İyice araştırmadan, insanlarla konuşup durumu analiz etmeden karar vermem. O dönemde bunları yapma fırsatım oldu ve “Tamam ben uçuş okuluna yazılıyorum” deyip işten ayrıldım.

“Bu işi ciddiye alarak çok emek harcadım”

- Bu kararınızı ilk kiminle paylaştınız? Nasıl yorum yaptılar?

İlk en yakınım olan aileme söyledim tabii. Önce şaşırdılar. “Ne yapacaksın?” dediler. Ben de “Uçacağım” dedim. Kabullenmeleri uzun sürmedi çünkü adrenalin ve otantik işler küçüklüğümden beri benim tarzım. Dolayısıyla onlar da beni desteklediler.

- Eğitim süreciniz bitti ve şu an ikinci kaptan olarak uçuyorsunuz. İlk deneyiminizden bahseder misiniz?

Yedi sene üniversite eğitimiyle iç içe olmuş biri olarak şunu söyleyebilirim ki bu iş gerçekten zorlu bir süreç. Fedakarlık etmeniz gereken o kadar çok şey var ki. En başta uyku, aile, sosyal yaşam... Bir kere ayaklarınız yere basmıyor, sürekli havadasınız ve risk aldığınız şeyler oldukça fazla. Neyse fazla detaya girmeyeyim. Nitekim bu süreci oldukça yüksek bir puan ortalamasıyla tamamladım. Bende mükemmeliyetçilik ağır basar. Her zaman yaptığım bir işin mutlaka daha iyisi vardır diye düşünür, çalışmayı asla bırakmam. Airbus eğitimim de böyle geçti. Yıllarca uçuş okulundan süregelen eğitimin harmanlanıp büyük yolcu uçağına taşınması oldu. Uçağın kendi sistemleri filan derken geçen sene bu işin de çok şükür başarıyla sonuna gelerek sağ koltuğa oturdum. Birlikte eğitim aldığım değerli kaptanlarım da bilirler, bu işi ciddiye alarak çok emek harcadım. Benim için değerlendirmeleri “Evet bu kız uçuyor” olmamalıydı. Ben “Evet, bu kız iyi uçuyor” dedirtebilmek için uğraş verdim. Sağ olsun onların da yorumları hep olumlu oldu.

- Ya ilk uçuşunuz, heyecanlanmadınız mı?

Ben biraz soğukkanlıyım. Dolayısıyla ilk uçuşumda çok heyecanlanmadım.

- Sabri bey herhangi bir uçuşunuza uçakta eşlik etti mi?

Maalesef eşim işinin yoğunluğu gereği henüz uçuşuma eşlik edemedi ama en kısa zamanda onun da uygun olduğu bir anda uçuşuma davet edeceğim kendisini.

“Hamilelik sürecim dışında hep çalıştım”

- Kadınlara kendi ayakları üzerinde durmaları adına neler söylemek istersiniz?

Bence her kadının alanı ne olursa olsun çalışıp kendi ekonomik özgürlüğünü eline almanın verdiği bağımsızlık duygusunu tatması lazım. Ben futbolcu eşi olmadan önce de çalışıyordum, hâlâ çalışıyorum. Dolayısıyla hayatımda değişen bir şey yok. hamilelik dönemi hariç hiçbir senemi boş geçirmedim hep çalıştım. Dışardan insanların belli başlı önyargılarla yaklaşıp inanması güç gelebilir. Ama neticede ben de herkes gibi bir insanım.

“Adrenalin yüklü hobilerim var”

- Ne gibi önyargılar mesela?

Bazen bakıyorum gazetelerde birileri kıyafetimi yorumluyor. Bana ilginç geliyor bu durum. Çünkü üstüme başıma çok dikkat etmem. Dört senedir aynı postalla bütün kışı geçirip üniversite zamanımdan kalan kot pantolonlarımı hâlâ giyerim. Takı merakım da yoktur, alyansımı bile düğünden düğüne ancak takarım. Bugüne kadar ne davete ne açılışlara katılmışımdır. Dolayısıyla sırf eşim futbolcu diye stil alanında beni değerlendirip magazin sayfalarına taşımak biraz manasız kaçıyor. Aynı şekilde eşim de benim gibi sadeliği sever. Gece gezmesine senede bir-iki kez benim zorumla çıkar. Sadece benim biraz adrenalin yüklü hobilerim vardır, gençken bungee jumping yapıp Kuzey Kutbu’nda yeraltı mağarasına inmişliğim var. Ayrıca araba, uçak, motosiklet yani mekanik hastasıyım.

“Sarp’ın iki kaptanlığa da ilgisi yüksek”

- Artık evde iki kaptansınız. Oğlunuz Sarp hangi kaptanlığa daha çok ilgi duyuyor? Uçaklara merakı var mı?

Oğlumu hemen hemen her maça götürürüm. Hatta deplasmanlara bile. Maçtan inanılmaz keyif alır. “Zıplayan abilerin yanına götür beni” deyip durur. Bir gün eskiden annesinin de yaptığı gibi açık tribünde maç izlettireceğim ona ama bunun yanında uçaklara aşırı ilgisi var. Üç yaşından beri hepsinin kuyruklarına bakarak hangi firma olduğunu söyler. Uçakla seyahat etmeye de bayılır. Şimdilik iki kaptanlığa da ilgisi oldukça yüksek. Bakalım ne olacak göreceğiz. (Milliyet)

Yağmur Sarıoğlu Sabri'yi de uçuracak

Yorumlar Tüm Yorumlar (52)

Herkez ~ 8 yıl önce
Maalesef bu maddiyat işi tamamen yozgattaki kezban da pilot olmak ister ve benden çok kabiliyeti vardır ama onun 60000+30000 eurosu ve 2 yıl cebten harcıyacak parası yoktur.bedel karşılığı yapılan ve kazanılan meslekler grubundadır pilotaj..bir ressam veya jimnastikçi para ile olamazsınız ama optimum zekaya sahip herkez pilot olabilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Herkes olamaz ~ 8 yıl önce
Herkes ressam, herkes jimnastikçi olabilir ama; herkes pilot olamaz. Herkes pilot olduğunu zanneder ama, işin ustaları daha yürüyüşünden o adamdan (veya kadından) pilot olamayacağını anlar. Pilotluk, yeterli (zekaya + kabiliyete +çalışmaya + özveriye + psikomotor beceriye + psikolojiye + eğitime + eğitimini sürdürebilirliğine + fizik ve mental bakımdan sağlamlığa + ...) ihtiyaç duyulan bir sanat işidir. Nasıl ki, resim yapan herkes - diğer insanların aksine de olsa- kendini ressam sanıyorsa; veya takla atabilen herkes kendini jimnastikçi zannediyorsa; parayı veren herkes de kendini pilot zannedebilir. Ancak, gerçekler farklıdır. Yoksa siz, takla atıp, çöpten adamalar çizebiliyormusunuz? O zaman, pilot olmayı da deneyiniz, sizde para; uçuş okullarında zaman çok...
afadan ~ 8 yıl önce
kadin zehir gibi.hem afanın hem atlasın eğitimdeki bütün rekorlarını alt üst etti.notları aşırı yüksek hatta en yüksek bizzat gördüm biliyorum.pilotajıda çok iyi.ne burda ne basında ne başka yerde hakkında söylenenleri takmadığı sadece kendi işine baktığı açık net belli.zaten habire uçuşta.tez zamanda kaptan olur.kendisini hırsından azminden dolayı tebrik ediyorum.yolu açık olsun.you know:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gece ~ 8 yıl önce
Maşallah DJ arkadaşınızla gece hayatınızda süper herşeye yetişiyorsunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
?? ~ 8 yıl önce
1 senedir atlasta çalışıyor kaç kez haberde duydun gece hayatini? 1-2 kez? o kadarda olsun her çalışanın her insanın oldugu gibi onunda en doğal hakkı gece dışarı çıkması.sanki sen çıkmıyorsun sanki diğer pilotlar çıkmıyor.
Tısss ~ 8 yıl önce
Yağmur hanım beraber çalıştığınız sadece pilot değil diğer personelinde yüzüne bakarak konuşursanız süper olur burun aşağı biraz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aman ~ 8 yıl önce
çok konuşsada kocasına güvenip özgüven patlaması yaşıyor herkese laf yetiştiriyor dersiniz.konuşmasa bu yorumda oldugu gibi yine dicek bişe bulursunuz.insanoğlunun her duruma diceği laf var.umarim bu hanfendi kimseyi kaale almıyor kendi işine bakıyordur.çalıştıgı ortamda tek örnek oldugu için herkesin farklı beklentisi olur tabi aman bizle ilgilensin aman bize sıcak davransın diye.
Hocası ~ 8 yıl önce
Bunu hiç gözlemlemedim. Alçak gönüllülüğü, hanımefendiliği, işine verdiği emek, saygı, iletişim becerisi, bilgisi, ilgisi, saygısı, CRM'i çok yüksek. Alçak gönüllülüğü ve her olaya girmemesi (maydonoz.... anlayana) yanlış anlaşılmış olmasın?
? ~ 8 yıl önce
Ne zaman afa ya da atlas reklamı yapılacak olsa bu hanımefendi üzerinden aynı özet konu ile haber yapılıyor ve yorumlar yüzünden habere konu olan bayan harcanıyor. Onun da bi ailesi ve iş hayatı var. Bu kadar yorumun ardından bu ortamlarda onun düşeceği duruma kendinizi koyun. İyi uçuşlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
And dagin tepesinde Turkiyeme selam ~ 8 yıl önce
Kizim cokmu ihtiyacin var. kocan Allaha sukur. Yolunu bulmus Otur evinde cocuklarin varsa. Cocuklarini. Yetistir ne isin var. pilotlukta. Kaptan arkadasimizin dedigi gibi Azrail kokpit camin ununde duruyor, Pilotluk ilimden daha cok cesaret meselesidir , siz yine bildiginiz gibi dusunun. Sizlere basarilar diliyorum Su anda asteklerin arasinda size hitap ediyorum yolunuz acik olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zz ~ 8 yıl önce
uçmak bir tutkudur ,bilmeyen anlayamaz .sizde haklısınız.ne güzel bakın kocası milyonlar kazanıyo ama kadın uçmak istiyo esas tutku budur
Rallyx ~ 8 yıl önce
Sayin zz. Cok haklisiniz. Havacilik kalpten gelen bir tutkudur. Herkes pilot olamaz, icinizde olmasi gerekir. Sahsen pilot degilim ama modelciyim ayrica motorsporlari ile bilfiil ilgilenirim. Cogu yakinen tanidigim asker/sivil pilot dostum var, bunlarin cogu otomobil kullanamazlar ama havacilik olunca isler degisir. 1-2 imtihani gecmekle pilot olunmaz. Uctugunuz ucagi hissetmeniz gerekir, inisiyatif gerekir, sogukkanlilik gerekir. Bkz. Hudson nehrine inen ucak, ghibli glider(Kanada). Saygilar
Ayfon uygulaması ~ 8 yıl önce
Sabrımıza,hırsınıza diyecek birşeyim yok ancak egonuz için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.. İstasyona indiğinizde kaptandan fazla egonuzla hemen göze batıyorsunuz.. Sabri'nin eşi değil messinin eşi olsanızda beraber çalıştığınız yakıtçının,köprücünün,harekatçının yüzüne bakıp konuşun.. Bir günaydını eksik etmeyin.. İnstagramda fotoğraflarda çok sıcak görünseniz de günaydın diyen insana cevap vermekten imreniyorsunuz.. Başarılarınızın devamını dilerim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tayfun ~ 8 yıl önce
istasyoncu arkadas oncelikle senin ayni ortamda calistigin birinin arkasindan sosyal mecrada sallamak ne kadar etik bir bunu dusunelim sonra yorumlarini kaale alip inaniriz
afali ~ 8 yıl önce
ben afadan taniyorum kendisini oldukca sessiz sakin kendi halinde pek konusmayan agirbasli ve is ortaminda cok ciddi biridir.bu ozelliklerin adi ne zaman ego oldu?egosu olan biri en basta ben unluyum gaztelere tvlere cikiyorum futbolcu esiyim ne isim var buralarda diyip calismazdi asla.ayrica kadin egitimde 1 sene babasinin hastaligi işe yiprandı ise basladigi senede babasini kaybetti.haberin varmıydı bundan?insan halidir belki cocugu ateşliydi belki babasina morali bozuktu sana selami es gecti.burda bu sekilde yargilaman asla dogru degil.begenmiyorsan instagramdanda takip etme burda haberini okuyup yalan yanlış yorumda yapma.eminim seninde olmuştur gunaydını selamı es gectigin insanlar.abartmayın bu kadar.
Afyonlu ~ 8 yıl önce
Harekatçıyla, köprücüyle, yakıtçıyla, istasyoncuyla, Kabin Amiri, teknik ve diğer operasyonel personel ile KAPTAN muhatap olur; F/O değil. Siz daha sistem nasıl çalışır anlayamamışsınız. Yorumunuza da, kendi gözlemlerim sayesinde kesinlikle katılmıyorum.
hasan ~ 8 yıl önce
galatasaray türk telekomda maça çıktığında stadın üzerinden sakın geçme. sabri şut çekebilir....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PARA ~ 8 yıl önce
Paran varsa bu ülkede tabii pilot olursun kimler olmadı ki paran varsa çekersin lüks arabayı paran varsa çekersin motoru paran varsa ya yoksa istediğin kadar ilgin olsun yeteneğin olsun hiçbir halt olamazsın isteyende olamazsın para güç sahibi yapıyor seni çok böbürlenmeye gerek yok sanki çok büyük bir haber Sabri sağolsun onun sayesinde yapmışsın istediklerinin hepsini şanslısın kocana dua et

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Düşünme ~ 8 yıl önce
Düşünmek bir lütuf değildir insana verilmis. Lakin bazı insanlar düşünemez örneğin. Aklı yerinde ve düzgünce amaç icin kullanmak gerekir. Bazıları yapamıyor görüldüğü üzere. Paran varsa oyun varsa buyun varsa demek güçsüz ve yenilmişligi kabul etmislerin bir kaçış yoludur. Nitekim bir engelli icin pek cok is imkansızdır ama eli olmayan bir insan elin varsa ne kolaydır resim yapmak demez. Eger gerçek bir savaşçı ise bu dünyada ağzı yada ayaklarıyla yapar resmini. Pek cok eli olandan da daha iyisini. Anlayana...
Afa ~ 8 yıl önce
Ver afalı ya parayı Alsın arabayı verme afa sıza parayı binsin metrobüse.. Hanım efendi sözüm size degil, sözüm adaletsizlige yoksa sizde kazanın bizde(afasız öksüz fakir pilotlar dernegi) kazanalım. Alınmayın lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000