24 Haziran 2011, Cuma 08:05:27

YAĞMUR 95 SEFERİ İPTAL ETTİRDİ

Çin'in başkenti Pekin'de bugün öğleden sonra aniden bastıran şiddetli yağış sonucu şehirde hayat felç oldu...
Çin'in başkenti Pekin'de bugün öğleden sonra aniden bastıran şiddetli yağış sonucu şehirde hayat felç oldu. Aralıksız 4 saat süren yağmurun etkisiyle birçok bölgede trafik tıkanırken, Pekin Başkent Uluslararası Havaalanı'nda toplam 95 uçak seferi iptal oldu. 
 
Çin medyasında yer alan haberlerde, Pekin'de yerel saatle 16. 20 sularında başlayan ve aralıksız 4 saat devam eden şiddetli yağışın ardından Yizhuang tren hattı üzerindeki seferlerin durdurulduğu bildirildi. 
 
Başkentin en yoğun olarak kullanılan metro hatlarından olan 13. hattında da yağmur sebebiyle belli bir süreliğine arıza oluştuğu ve birçok yolcunun metro duraklarında uzun kuyruklar oluşturduğu belirtildi. 
 
Ülkede yaklaşık bir aydır süren şiddetli yağışlar sonucu meydana gelen afetlerde 175 kişi hayatını kaybetti, 86 kişi ise halen kayıp. Yetkililer bir ay içinde yaşanan sel felaketlerinden 37 milyon kişinin etkilendiğini, 1, 7 milyon kişinin güvenli yerlere tahliye edildiğini, doğrudan ekonomik kaybın ise 5, 4 milyar Dolar olduğunu duyurdu. 
YAĞMUR 95 SEFERİ İPTAL ETTİRDİ

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000