26 Şubat 2013, Salı 09:23:14

YABANCI ŞİRKETLERE YAPRAK SARMA...

Ege Hazır Yiyecek, ABD’li bir havayolu şirketine yaprak sarma, humus, bruşetta ve tapenade satmaya başlayacak...
  • Okunusudur,bruketta
  • Dikkat ettiyseniz IST da ki lokantacıdan değil İzmirli bir firmadan alıyor. Adamlar araştırmış herhalde.
  • delta havayolları ile defalarca uçtum istanbul newyork jfk arasında usandım micrivawa ısıtılmış yemek yemekten ısıttık deyip getirdiler önüme çatal batmadı hala donmuş buzla çözülmemiş dolayısıyla kimse beni bir daha delta ile uçurmaz net olandır isterse dünyanın en iyi havayolu seçilsin ben bireyim müsteriyim nereyi istersem onunla uçarım uçaktaki yeme içme servisine çok dikkat ederim delta en kötüsü united airlines da aynı değişmez..
  • Guzel ama neden gururla haber yapiyoruz anlamiyorum. Biz milyonlarca dolar verip adamlarin son teknoloji ucaklarini aliyoruz, sonra uc kurusa onlara yemek sattigimiz icin ovunuyoruz! Ya yeter artik ben bogaza olan ikramimizla degil, yuksek zeka gerektiren urunleri urettigimiz icin gururlanmak istiyorum...
  • bruşetta degil,bruketta dir.

İzmir’de 10 bin metrekare kapalı alanda üretim yapan Ege Hazır Yiyecek, dünyanın en büyük havayolu şirketi ABD’li bir havayolu şirketi için yaprak sarma, humus, bruşetta ve tapenade üretmeye başladı. Torbalı’daki fabrikada 550 kişilik istihdama sahip firma, yurtdışından gelen yoğun talepler üzerine ihracata başladı. Kosher ve Helal sertifikaları başta olmak üzere tüm gıda üretim belgelerine sahip firma; mezelik, yemeklik, premium, atıştırmalık, sosluk, tatlım, zeytin ve turşu olmak üzere 8 ana grup altında 200 çeşit ürün üretiyor. Firmanın kurucuları Zuhal Çelik ve Murat Ödül, girişimcilik öykülerine şöyle anlatıyor:

MÜCVER VE ÇİĞKÖFTEYLE BAŞLADIK

1992’de işe başladık. Öncesinde bir büro malzemeleri firmasında pazarlamacıydık. Murat Bey Adana’dan gelmişti. Aynı işyerinde çalışırken ‘Bir iş yapalım’ fikri doğdu. O sıralar babamın Hatay’daki (İzmir) pastanesi kapanmıştı. Dükkânı kiraya vermek istiyordu. 20 metkarelik bir dükkândı. Babama ‘Kiraya verme ben orada iş yapacağım’ dedim. Dükkânı ben kiraladım. O zamanlar ona çok kızmıştım ‘Benden  bile kira alıyor’ diye ama Allah razı olsun bana esnaflığı öğretmiş oldu. 1 yıl sonra da dükkânı hak ettiğimi söyleyip tapusunu verdi. Biz o küçük dükkânda meze türü şeyler, sarma, mücver, çiğköfte, içliköfte, rus salatası gibi ürünler yaparak başladık.

TANSAŞ VE BİM

Bir müşterimiz yeni açılacak bir hipermar-ketin müdürüymüş. ‘Bize de ürün verin’ dedi. 1996’ydı. Derken; bir rakip bizi şikayet etmiş. Pes etmek yerine üretimimizi belediyenin istediği gibi düzenledik. Sonra Metro, ardından Carreforsa müşterimiz oldu. Tansaş’lara da girmeyi başardık. Karabağlar’da 80 metrekarelik bir yere taşındık. Sonra BİM’e de ürün vermeye başladık ve bu da işimizi hızla büyüttü.

Market raflarına 200 yiyecekle girdi

Ege Hazır Yiyecek Genel Müdürü Murat Ödül, 2010 yılında, Torbalı’da 27 dönümlük bir yer alarak 15 milyon liralık yatırımla 10 bin metrekare kapalı alana sahip yeni bir fabrika kurduklarını anlatıyor. Murat Ödül şöyle konuşuyor: “2012’de bu yeni tesisimize geçtik. 200 çeşit ürüne ulaştık. Ama hayal edip her an yeni ürünler de ekliyoruz. Şu anda 550 kişilik çalışanımız var.” Ciromuz 2012’de 39 milyon lira oldu. Piyasadaki çok büyük üreticilere fason da üretiyoruz.”

Bir fuar ihracatı patlattı

Zuhal Çelik, ihracatla ilgili şu bilgileri veriyor:  “2012 Şubat’ından itibaren küçük çaplı ihracata başladık. İhracatı asıl büyüten İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) milli katılımı ile gittiğimiz Paris’teki SIAL Fuarı oldu. Ummadığımız kadar sipariş aldık. ABD, Fransa, BAE, Kuveyt, Suudi Arabistan, İsrail, Kanada, Fransa için şu anda ürün hazırlıyoruz. Suudi Arabistan Havayolları için yaprak sarma üretiyoruz. Amerikalı bir şirket için de yaprak sarma, humus, bruşetta ve tapenade yapıyoruz. ABD’de perakende pazarı için de anlaşmalarımızı yaptık. Şu an ihracata haftada 3-4 konteyner ürün çıkarıyoruz. 2013’te ve 2014’te ihracatımız katlanarak büyüyecek. Şu andaki anlaşmalarımıza göre 2013’de 6. aydan sonra aylık 2 milyon liralık ihracat yapacağız.”

YABANCI ŞİRKETLERE YAPRAK SARMA...

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Bruketta ~ 11 yıl önce
Okunusudur,bruketta

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lokanta ~ 11 yıl önce
Dikkat ettiyseniz IST da ki lokantacıdan değil İzmirli bir firmadan alıyor. Adamlar araştırmış herhalde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camaroth ~ 11 yıl önce
delta havayolları ile defalarca uçtum istanbul newyork jfk arasında usandım micrivawa ısıtılmış yemek yemekten ısıttık deyip getirdiler önüme çatal batmadı hala donmuş buzla çözülmemiş dolayısıyla kimse beni bir daha delta ile uçurmaz net olandır isterse dünyanın en iyi havayolu seçilsin ben bireyim müsteriyim nereyi istersem onunla uçarım uçaktaki yeme içme servisine çok dikkat ederim delta en kötüsü united airlines da aynı değişmez..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Abuzittin Abuzero ~ 11 yıl önce
Guzel ama neden gururla haber yapiyoruz anlamiyorum. Biz milyonlarca dolar verip adamlarin son teknoloji ucaklarini aliyoruz, sonra uc kurusa onlara yemek sattigimiz icin ovunuyoruz! Ya yeter artik ben bogaza olan ikramimizla degil, yuksek zeka gerektiren urunleri urettigimiz icin gururlanmak istiyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bruşetta ~ 11 yıl önce
bruşetta degil,bruketta dir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hangisi? ~ 11 yıl önce
Okunusu mu? Yazilisi mi?
Bence ~ 11 yıl önce
yaniliyorsun. Internetten biraz incele derim.Orijinali okunusu burusetta dir. Ama siz Turkce buruketta diyorsaniz baska.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000